İsrail ile ilişkileri kesin

YEREL 20.05.2021 - 17:59, Güncelleme: 20.05.2021 - 17:59
 

İsrail ile ilişkileri kesin

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları protesto etti.

haberimizvar.net- İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Attalos Heykeli önünde buluşan platform üyeleri, hükümetin İsrail’e göstermelik tepki koyduğunu, asıl tepkinin ticari, askeri ve ekonomik işbirliğini bitirerek gösterileceğini vurguladı.   “Filistin halkı bir kez daha İsrail’in emperyalist, işgalci politikalarının hedefi olmuş, onlarca Filistinli evlerinden zorla çıkarılmak istenmiş, yaşanan saldırılar sonucunda onlarcası ise katledilmiştir. Filistin sorununun temel nedeni İsrail’in işgalciliğine dayalı olarak Ortadoğu’da üzerinde büyük planların yapıldığı, başta ABD emperyalizmi olmak üzere emperyalist devletlerin ajandasının en önemli başlığını oluşturmuştur” denilen açıklamada şu sözlere yer verildi:     “Filistin davasını yürüten sol, sosyalist, seküler örgütlere karşı şeriatçı yapılanmalar oluşturularak mücadeleyi bölme girişimleri ile çeşitli İslamcı yapılar türetilmiş ve bu durum Filistin davasını bölüp güçsüzleştirirken İsrail’in çok işine yaramıştır. Öyle ki bugünkü Filistin, Gazze ve Batı Şeria olarak iki parçaya bölünmüş; İsrail’in saldırılarına çok daha açık hale getirilmiştir.  AKP iktidarı da Filistin meselesine pragmatist ve siyasal İslamcı ideoloji penceresinden yaklaşmış, İsrail ile geçmiş iktidarların yürüttüğü geleneksel devlet politikalarını derinleştirerek yürütmeye devam etmiştir. Filistin sorununu çözmeye çalışmaktan ziyade sorunu kendisinin Ortadoğu’da söz sahibi olmanın aparatı olarak kullanmıştır.  Gelinen noktada Filistin sorunu Ortadoğu’nun çözülemeyen düğümlerinden biri olarak dururken işgalci İsrail’in Kudüs’te Mecscidi-Aksa’daki Filistinlilere saldırısı ile yeniden dünya gündemine oturdu. Sonunda işgalci Siyonist İsrail savaş uçakları ile Gazze’ye hava saldırıları yaparak sivilleri, çocukları katletmeye başladı. Yüzlerce Filistinli’yikatleden, onlara destek veren herkese saldıran İsrail’in kural tanımaz tutumuna karşı dünyadan sadece kınama sesleri yükseldi. ABD ise İsrail’i değil; katliama uğrayan ve kendisini savunan Filistin halkını ve Filistinli örgütleri kınayarak İsrail’i korurken ABD işbirlikçisi Arap yönetimleri ise yaşananları sadece  seyretmektedirler.  AKP iktidarı son gelişmelerle birlikte bir yandan İsrail’le askeri ve siyasi iş birliğini yürütürken diğer yandan göstermelik kınamalarla durumu idare etmeye, çözülen tabanını konsolide etmeye çalışıyor. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail’e ve emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız. İsrail’in Filistin halkına karşı soykırımı andıran saldırısını kınıyor ve iktidarı Türkiye’nin İsrail’le olan bütün askeri, ticari, diplomatik ilişkisini kesmesi için gerekli bütün adımları atmaya çağırıyoruz.”
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları protesto etti.

haberimizvar.net- İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Attalos Heykeli önünde buluşan platform üyeleri, hükümetin İsrail’e göstermelik tepki koyduğunu, asıl tepkinin ticari, askeri ve ekonomik işbirliğini bitirerek gösterileceğini vurguladı.  

Filistin halkı bir kez daha İsrail’in emperyalist, işgalci politikalarının hedefi olmuş, onlarca Filistinli evlerinden zorla çıkarılmak istenmiş, yaşanan saldırılar sonucunda onlarcası ise katledilmiştir. Filistin sorununun temel nedeni İsrail’in işgalciliğine dayalı olarak Ortadoğu’da üzerinde büyük planların yapıldığı, başta ABD emperyalizmi olmak üzere emperyalist devletlerin ajandasının en önemli başlığını oluşturmuştur” denilen açıklamada şu sözlere yer verildi: 
  
Filistin davasını yürüten sol, sosyalist, seküler örgütlere karşı şeriatçı yapılanmalar oluşturularak mücadeleyi bölme girişimleri ile çeşitli İslamcı yapılar türetilmiş ve bu durum Filistin davasını bölüp güçsüzleştirirken İsrail’in çok işine yaramıştır. Öyle ki bugünkü Filistin, Gazze ve Batı Şeria olarak iki parçaya bölünmüş; İsrail’in saldırılarına çok daha açık hale getirilmiştir.
 AKP iktidarı da Filistin meselesine pragmatist ve siyasal İslamcı ideoloji penceresinden yaklaşmış, İsrail ile geçmiş iktidarların yürüttüğü geleneksel devlet politikalarını derinleştirerek yürütmeye devam etmiştir. Filistin sorununu çözmeye çalışmaktan ziyade sorunu kendisinin Ortadoğu’da söz sahibi olmanın aparatı olarak kullanmıştır.  Gelinen noktada Filistin sorunu Ortadoğu’nun çözülemeyen düğümlerinden biri olarak dururken işgalci İsrail’in Kudüs’te Mecscidi-Aksa’daki Filistinlilere saldırısı ile yeniden dünya gündemine oturdu. Sonunda işgalci Siyonist İsrail savaş uçakları ile Gazze’ye hava saldırıları yaparak sivilleri, çocukları katletmeye başladı. Yüzlerce Filistinli’yikatleden, onlara destek veren herkese saldıran İsrail’in kural tanımaz tutumuna karşı dünyadan sadece kınama sesleri yükseldi. ABD ise İsrail’i değil; katliama uğrayan ve kendisini savunan Filistin halkını ve Filistinli örgütleri kınayarak İsrail’i korurken ABD işbirlikçisi Arap yönetimleri ise yaşananları sadece  seyretmektedirler.  AKP iktidarı son gelişmelerle birlikte bir yandan İsrail’le askeri ve siyasi iş birliğini yürütürken diğer yandan göstermelik kınamalarla durumu idare etmeye, çözülen tabanını konsolide etmeye çalışıyor. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail’e ve emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız. İsrail’in Filistin halkına karşı soykırımı andıran saldırısını kınıyor ve iktidarı Türkiye’nin İsrail’le olan bütün askeri, ticari, diplomatik ilişkisini kesmesi için gerekli bütün adımları atmaya çağırıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.