İşsiz sayımız 10 milyona gidiyor

GÜNDEM 20.04.2020 - 16:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İşsiz sayımız 10 milyona gidiyor

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Türkiye’de işsiz sayısının 10 milyona ilerlediğini söyledi

haberimizvar.net-CHP İstanbul Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Erdoğan Toprak, corona salgınının bir yandan insanların sağlığını, diğer yandan da ekonomi ve iş hayatını vurduğunu belirtti. “Salgın sona erdikten sonra en az 10 milyon işsize hazır olmalıyız” dedi. ‘VAHİM BİR TABLO VAR' İşsizlik ile ilgili vahim bir tablo olduğunu söyleyen Toprak, “İşsizlik ile başlarsak, virüs etkin biçimde mart ayından itibaren Türkiye'yi sarsmaya başladı. Mart ve nisan verileri çok farklı rakamlar olarak yansıtacak. Maalesef salgının yarattığı vahim tablo ortaya çıkacak.Bugünden; resmi işsiz sayısının 10 milyona, resmi işsizlik oranının da yüzde 20'lere çıktığı bir tabloya hazırlıklı olmalıyız.” dedi. 1.6 MİLYON GENÇ DAHA Toprak’ın açıklaması şöyle: “İlk önlemler paketiyle faaliyeti durdurulan 150 bin iş yerinde çalışan yaklaşık 500 bin kişi işsizler ordusuna eklendi. Kuaför, berber, şoför esnafıyla birlikte bu sayı 800 binlere yükseldi. 20 yaşından küçüklerin sokağa çıkmasına yasak getirilmesi bir anda 1.6 milyon gencin daha işsiz kalmasına yol açtı. Dolayısıyla 4.3 milyon olan Ocak 2020'deki işsiz sayısı şu an itibarıyla en iyimser tahminle 8 milyona yükselmiş vaziyette.”  SÖZCÜ 
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Türkiye’de işsiz sayısının 10 milyona ilerlediğini söyledi

haberimizvar.net-CHP İstanbul Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Erdoğan Toprak, corona salgınının bir yandan insanların sağlığını, diğer yandan da ekonomi ve iş hayatını vurduğunu belirtti. “Salgın sona erdikten sonra en az 10 milyon işsize hazır olmalıyız” dedi.

‘VAHİM BİR TABLO VAR'

İşsizlik ile ilgili vahim bir tablo olduğunu söyleyen Toprak, “İşsizlik ile başlarsak, virüs etkin biçimde mart ayından itibaren Türkiye'yi sarsmaya başladı. Mart ve nisan verileri çok farklı rakamlar olarak yansıtacak. Maalesef salgının yarattığı vahim tablo ortaya çıkacak.Bugünden; resmi işsiz sayısının 10 milyona, resmi işsizlik oranının da yüzde 20'lere çıktığı bir tabloya hazırlıklı olmalıyız.” dedi.

1.6 MİLYON GENÇ DAHA

Toprak’ın açıklaması şöyle: “İlk önlemler paketiyle faaliyeti durdurulan 150 bin iş yerinde çalışan yaklaşık 500 bin kişi işsizler ordusuna eklendi. Kuaför, berber, şoför esnafıyla birlikte bu sayı 800 binlere yükseldi. 20 yaşından küçüklerin sokağa çıkmasına yasak getirilmesi bir anda 1.6 milyon gencin daha işsiz kalmasına yol açtı. Dolayısıyla 4.3 milyon olan Ocak 2020'deki işsiz sayısı şu an itibarıyla en iyimser tahminle 8 milyona yükselmiş vaziyette.”  SÖZCÜ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.