İşsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihi belli oldu

EKONOMİ 28.08.2020 - 11:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İşsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihi belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağını bildirdi.

haberiimizvar.net-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağını bildirdi. Halen 1 milyon 700 bin çalışanın ücretini aldığı kısa çalışma uygulaması için karar haftası da geldi. Bakan Selçuk, “ Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül’den itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” dedi.     IBAN bilgileri bulunmayan yurttaşalara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0-2-4 olanlara 3 Eylül’de, 6-8 olanlara 4 Eylül’de ödemeler yapılacak.” açıklamasını yaptı. Temmuz ayı sonunda Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, kısa çalışma uygulaması bir ay daha uzatılmıştı. Meclis kapanmadan yapılan yasa değişikliği kapsamında, kısa çalışma uygulamasının sektörel veya genel olarak uzatılması mümkün bulunuyor.Ancak son uzatma kararında sektörel ayrım yapılmamış ve genel olarak işverenlere bu imkandan yararlanma hakkı tanınmıştı.   Yeni alınacak kararla ise, Eylül ayında kısa çalışma uygulamanın şartları belirlenecek.Bunun için sektörlerden ve bakanlıklardan görüşler alınmaya başlandı. Talepler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda toplanıyor ve buna göre karar alınacak.Sektörel uygulama kararı söz konusu olursa, sadece belirlenen sektörler kısa çalışma uygulamasından yararlanabilecek.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağını bildirdi.

haberiimizvar.net-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağını bildirdi. Halen 1 milyon 700 bin çalışanın ücretini aldığı kısa çalışma uygulaması için karar haftası da geldi.

Bakan Selçuk, “ Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül’den itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” dedi.

 


IBAN bilgileri bulunmayan yurttaşalara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0-2-4 olanlara 3 Eylül’de, 6-8 olanlara 4 Eylül’de ödemeler yapılacak.” açıklamasını yaptı.

Temmuz ayı sonunda Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, kısa çalışma uygulaması bir ay daha uzatılmıştı.

Meclis kapanmadan yapılan yasa değişikliği kapsamında, kısa çalışma uygulamasının sektörel veya genel olarak uzatılması mümkün bulunuyor.Ancak son uzatma kararında sektörel ayrım yapılmamış ve genel olarak işverenlere bu imkandan yararlanma hakkı tanınmıştı.

 

Yeni alınacak kararla ise, Eylül ayında kısa çalışma uygulamanın şartları belirlenecek.Bunun için sektörlerden ve bakanlıklardan görüşler alınmaya başlandı. Talepler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda toplanıyor ve buna göre karar alınacak.Sektörel uygulama kararı söz konusu olursa, sadece belirlenen sektörler kısa çalışma uygulamasından yararlanabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.