İşten çıkarma yasağı uzayacak mı?

GÜNDEM 05.06.2020 - 17:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İşten çıkarma yasağı uzayacak mı?

Türkiye pandemi dolayısıyla olağanüstü bir dönemden geçtiği için işsizliğin patlamasından endişe eden hükümet işten çıkarmayı 17 Temmuz tarihine kadar yasaklamıştı. Bu sürenin uzayıp uzamayacağı merak ediliyor

haberimizvar.net- 17 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de çıkan bir düzenleme ile işten çıkarmak üç ay süre ile yasaklanmıştı. Söz konusu süre içerisinde 3 milyonu aşkın çalışan için kısa çalışma ödeneğine başvuruldu. Teknik olarak binlerce firma kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı için herkesin tam zamanlı çalıştığı şekilde tam kadro olarak ofislerde çalışmaya 17 Temmuz tarihine kadar geçemeyecek. Türkiye'nin kimi büyük firmaları 1 Haziran tarihinden itibaren kademeli olarak ofise geçerken bazı firmaların dönüş için henüz belirledikleri bir tarih yok, salgının seyri izleniyor. YASAK 17 EKİM’E KADAR UZAYABİLİR Pandemi sürecinde işten çıkarılmayıp ücretsiz izin desteği sunulan vatandaşlara ise günlük 39 TL aylık ise 1,177 TL değerinde bir destek veriliyor. Bu desteğin de işten çıkarma yasağının uzaması durumunda yeniden ele alınması bekleniyor. 17 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan torba düzenlemeye göre işten çıkarma yasağı üç aydan altı aya kadar uzatılabiliyor. Yani gerekli görülmesi durumunda işten çıkarma 17 Ekim tarihine kadar uzayabilecek. İşten çıkarmanın Cumhurbaşkanı kararıyla ötelenmesi durumunda kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin yardımının da yeniden düzenlenmesi gerekecek. 17 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de çıkan bir düzenleme ile işten çıkarmak üç ay süre ile yasaklanmıştı. Söz konusu süre içerisinde 3 milyonu aşkın çalışan için kısa çalışma ödeneğine başvuruldu. Teknik olarak binlerce firma kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı için herkesin tam zamanlı çalıştığı şekilde tam kadro olarak ofislerde çalışmaya 17 Temmuz tarihine kadar geçemeyecek. Türkiye'nin kimi büyük firmaları 1 Haziran tarihinden itibaren kademeli olarak ofise geçerken bazı firmaların dönüş için henüz belirledikleri bir tarih yok, salgının seyri izleniyor.  
Türkiye pandemi dolayısıyla olağanüstü bir dönemden geçtiği için işsizliğin patlamasından endişe eden hükümet işten çıkarmayı 17 Temmuz tarihine kadar yasaklamıştı. Bu sürenin uzayıp uzamayacağı merak ediliyor

haberimizvar.net- 17 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de çıkan bir düzenleme ile işten çıkarmak üç ay süre ile yasaklanmıştı. Söz konusu süre içerisinde 3 milyonu aşkın çalışan için kısa çalışma ödeneğine başvuruldu. Teknik olarak binlerce firma kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı için herkesin tam zamanlı çalıştığı şekilde tam kadro olarak ofislerde çalışmaya 17 Temmuz tarihine kadar geçemeyecek. Türkiye'nin kimi büyük firmaları 1 Haziran tarihinden itibaren kademeli olarak ofise geçerken bazı firmaların dönüş için henüz belirledikleri bir tarih yok, salgının seyri izleniyor.

YASAK 17 EKİM’E KADAR UZAYABİLİR

Pandemi sürecinde işten çıkarılmayıp ücretsiz izin desteği sunulan vatandaşlara ise günlük 39 TL aylık ise 1,177 TL değerinde bir destek veriliyor. Bu desteğin de işten çıkarma yasağının uzaması durumunda yeniden ele alınması bekleniyor. 17 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan torba düzenlemeye göre işten çıkarma yasağı üç aydan altı aya kadar uzatılabiliyor. Yani gerekli görülmesi durumunda işten çıkarma 17 Ekim tarihine kadar uzayabilecek. İşten çıkarmanın Cumhurbaşkanı kararıyla ötelenmesi durumunda kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin yardımının da yeniden düzenlenmesi gerekecek. 17 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de çıkan bir düzenleme ile işten çıkarmak üç ay süre ile yasaklanmıştı. Söz konusu süre içerisinde 3 milyonu aşkın çalışan için kısa çalışma ödeneğine başvuruldu. Teknik olarak binlerce firma kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı için herkesin tam zamanlı çalıştığı şekilde tam kadro olarak ofislerde çalışmaya 17 Temmuz tarihine kadar geçemeyecek. Türkiye'nin kimi büyük firmaları 1 Haziran tarihinden itibaren kademeli olarak ofise geçerken bazı firmaların dönüş için henüz belirledikleri bir tarih yok, salgının seyri izleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.