İYİ Parti Muratpaşa’da ikinci kez seçim

GÜNDEM 13.08.2020 - 16:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İYİ Parti Muratpaşa’da ikinci kez seçim

İYİ Parti’nin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ancak bir tüzük ihlali nedeniyle yapılan itiraz sonucu İlçe Seçim Kurulu’nca iptal edilen Muratpaşa İlçe Başkanlığı seçimleri bugün yeniden yapılıyor. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde mevcut başkan Semih Tayfur ile Funda Aras listelerinin yarıştığı seçimde oylama hala sürüyor.

haberimizvar.net- Geçtiğimiz ay yapılan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kongresi’ndeki başkanlık seçimleri, İl Seçim Kurulu’nun iptali nedeniyle bugün tekrarlanıyor. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki kongrede, mevcut başkan Semih Tayfur ile Funda Aras listeleri yarışıyor. İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ile eski il başkanı Ahmet Aydın’ın da katıldığı ‘tekrar kongre’ için delegeler sabah erken saatlerden itibaren Cam Piramit kongre ve Fuar Merkezi’ne akın etti. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından hemen oylamaya geçilirken, oylama hala devam ediyor. Kurulduktan sonra ilk olağan kongrelerini gerçekleştirmeye başlayan İYİ Parti’nin Muratpaşa İlçe Kongresi geçtiğimiz ay aynı salonda yapılmış ancak ‘tüzük ihlali’ gerekçesiyle ilçe seçim kurulu hakimi tarafından iptal edilmişti.   ARAS-AYAN ORTAKLIĞI BOZULDU Semih Tayfur ile Funda Aras listelerinin yarıştığı kongrede, seçimi Semih Tayfur 191 oyla kazanırken, rakibi Funda Aras 176 oyda kalmıştı. Seçimin hemen sonrasında bir tüzük ihlali yapıldığını fark eden bir grup delege, ilçe seçim kurulu başkanlığına verdikleri dilekçe ile Semih Tayfur’un listesinin  iptal edilmesini istemişlerdi. İlçe Seçim kurulu da yaptığı değerlendirme sonunda seçimin tümünü iptal etmiş ve kongrenin 13 Ağustos’ta tekrarlanması kararını vermişti. Öte yandan, ilk seçime Barış Ayan’la ittifak halinde giren9 Funda Aras, seçimden kısa bir süre sonra Ayan’ın bu ittifakı bozması ve Semih Tayfur’un yanında yeraldığını açıklaması üzerine tekrarlanan seçime bu kez yalnız katıldı. İlk seçimi 15 oyla kaybeden Aras’ın bu seçimde ne kadar oy alacağı merak konusu oldu.            
İYİ Parti’nin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ancak bir tüzük ihlali nedeniyle yapılan itiraz sonucu İlçe Seçim Kurulu’nca iptal edilen Muratpaşa İlçe Başkanlığı seçimleri bugün yeniden yapılıyor. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde mevcut başkan Semih Tayfur ile Funda Aras listelerinin yarıştığı seçimde oylama hala sürüyor.

haberimizvar.net- Geçtiğimiz ay yapılan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kongresi’ndeki başkanlık seçimleri, İl Seçim Kurulu’nun iptali nedeniyle bugün tekrarlanıyor. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki kongrede, mevcut başkan Semih Tayfur ile Funda Aras listeleri yarışıyor. İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ile eski il başkanı Ahmet Aydın’ın da katıldığı ‘tekrar kongre’ için delegeler sabah erken saatlerden itibaren Cam Piramit kongre ve Fuar Merkezi’ne akın etti. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından hemen oylamaya geçilirken, oylama hala devam ediyor.

Kurulduktan sonra ilk olağan kongrelerini gerçekleştirmeye başlayan İYİ Parti’nin Muratpaşa İlçe Kongresi geçtiğimiz ay aynı salonda yapılmış ancak ‘tüzük ihlali’ gerekçesiyle ilçe seçim kurulu hakimi tarafından iptal edilmişti.

 

ARAS-AYAN ORTAKLIĞI BOZULDU

Semih Tayfur ile Funda Aras listelerinin yarıştığı kongrede, seçimi Semih Tayfur 191 oyla kazanırken, rakibi Funda Aras 176 oyda kalmıştı. Seçimin hemen sonrasında bir tüzük ihlali yapıldığını fark eden bir grup delege, ilçe seçim kurulu başkanlığına verdikleri dilekçe ile Semih Tayfur’un listesinin  iptal edilmesini istemişlerdi. İlçe Seçim kurulu da yaptığı değerlendirme sonunda seçimin tümünü iptal etmiş ve kongrenin 13 Ağustos’ta tekrarlanması kararını vermişti. Öte yandan, ilk seçime Barış Ayan’la ittifak halinde giren9 Funda Aras, seçimden kısa bir süre sonra Ayan’ın bu ittifakı bozması ve Semih Tayfur’un yanında yeraldığını açıklaması üzerine tekrarlanan seçime bu kez yalnız katıldı. İlk seçimi 15 oyla kaybeden Aras’ın bu seçimde ne kadar oy alacağı merak konusu oldu.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.