İYİ Parti’de ölümüne kongre!

GÜNDEM 19.06.2020 - 14:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İYİ Parti’de ölümüne kongre!

İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı’nın ani bir kararla Elmalı ilçe kongresinin iptal etmesinin ardından 21 Haziran Pazar günü Muratpaşa İlçe Kongresi’ni partisinin ‘salgında delege seçimlerini geniş alanlarda yapılması’ genelgesine karşın 78 metrekarelik ilçe binasında yapma kararı alması ve 2 bin 85 kişinin bu alanda oy kullanacak olması tepkilere neden oldu. Öte yandan, ilçe binasında var olan ilçe başkanının makamındaki kameraların sökülmesi de ‘İYİ Parti’den pis kokular geliyor’ yorumlarına neden oldu.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı Ağustos ayının başında yapılması planlanan il kongresi öncesi ilçe kongreleri ve delege seçimlerini ilçelerde gerçekleştirmeye başladı. Elmalı İlçe Kongresi’ni ani bir kararla, hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesinin ardından 21 Haziran Pazar günü yapılacak Muratpaşa İlçe Kongresi ile ilgili alınan kararlar ve uygulamalar partililerin sosyal medya üzerinden ‘ İYİ Parti’de neyin hazırlığı yapılıyor?’ sorusunu gündeme taşıdı. GENEL MERKEZ GENELGE YAYINLADI İYİ Parti Genel Merkezi’nin Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Nuri Okutan’ın imzasını taşıyan 17.06.2020 tarihli 20 sayılı genelgede delege seçimleri yapacak tüm il ve ilçe teşkilatları açık şekilde uyarıldı. Genelgenin 1. maddesinde salgın nedeniyle kongrelerin açık hava ve geniş alanlarda (stadyum, çay bahçeleri) yapılması gerektiği eğer mümkün değilse büyük kapalı alanlarda yapılması talimatı verildi. GENELGEYE UYULMADI Genelgeye rağmen Pazar günü yapılacak mevcut ilçe Başkanı Semih Tayfur ile Barış Ayan’ın başkanlığı için yarışacağı ve il kongresinde oy kullanma hakkına sahip olacak 400 delegenin belirlenmesi için 2 bin 85 İYİ Partili sandık başına gidecek. Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi Yener Ulusoy Bulvarı Uzaş Apartmanı adresinde bulunan 78 metrekare alan içinde 8 mahalleden ilçe teşkilat binasına taşınacak partililere oy kullandırılacak. Bir saatte bir 8 mahalle delegenin değişimiyle yapılacak ilçe kongresi genelgeye ve genel başkanların talimatına rağmen yapılması korona virüsünün ikinci dalgası beklenirken adeta ölüme davetiye çıkarma niteliğini taşıyor. Bu durum ise oy kullanacak partililerin tepkisine neden oluyor. KAMERALAR NEDEN KALDIRILDI? Muratpaşa ilçe kongresinde ölümüne gerçekleşecek kongre öncesi İlçe Başkanı Semih Tayfur’un odasında bulunan kameraların kaldırılması, ilçe kongresinin kargaşaya getirilerek taşıma sistemiyle yapılması, salgında partilileri sağlık açısından riske atılması siyasi kulislerde, ‘bu neyin telaşı’ ‘bu neyin hazırlığı’ cümlelerin kurulmasına neden oluyor. Delege çoğunluğunu elinde bulunduran Muratpaşa’da bu iddialarla yapılacak seçimin il kongresine hazırlık olduğunun yorumunu yapan partililer durumu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bildirmeyi planlıyor.  Partililer, “İYİ Parti’de neler oluyor?” sorusuna yanıt arıyor.        
İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı’nın ani bir kararla Elmalı ilçe kongresinin iptal etmesinin ardından 21 Haziran Pazar günü Muratpaşa İlçe Kongresi’ni partisinin ‘salgında delege seçimlerini geniş alanlarda yapılması’ genelgesine karşın 78 metrekarelik ilçe binasında yapma kararı alması ve 2 bin 85 kişinin bu alanda oy kullanacak olması tepkilere neden oldu. Öte yandan, ilçe binasında var olan ilçe başkanının makamındaki kameraların sökülmesi de ‘İYİ Parti’den pis kokular geliyor’ yorumlarına neden oldu.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı Ağustos ayının başında yapılması planlanan il kongresi öncesi ilçe kongreleri ve delege seçimlerini ilçelerde gerçekleştirmeye başladı. Elmalı İlçe Kongresi’ni ani bir kararla, hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesinin ardından 21 Haziran Pazar günü yapılacak Muratpaşa İlçe Kongresi ile ilgili alınan kararlar ve uygulamalar partililerin sosyal medya üzerinden ‘ İYİ Parti’de neyin hazırlığı yapılıyor?’ sorusunu gündeme taşıdı.

GENEL MERKEZ GENELGE YAYINLADI

İYİ Parti Genel Merkezi’nin Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Nuri Okutan’ın imzasını taşıyan 17.06.2020 tarihli 20 sayılı genelgede delege seçimleri yapacak tüm il ve ilçe teşkilatları açık şekilde uyarıldı. Genelgenin 1. maddesinde salgın nedeniyle kongrelerin açık hava ve geniş alanlarda (stadyum, çay bahçeleri) yapılması gerektiği eğer mümkün değilse büyük kapalı alanlarda yapılması talimatı verildi.

GENELGEYE UYULMADI

Genelgeye rağmen Pazar günü yapılacak mevcut ilçe Başkanı Semih Tayfur ile Barış Ayan’ın başkanlığı için yarışacağı ve il kongresinde oy kullanma hakkına sahip olacak 400 delegenin belirlenmesi için 2 bin 85 İYİ Partili sandık başına gidecek. Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi Yener Ulusoy Bulvarı Uzaş Apartmanı adresinde bulunan 78 metrekare alan içinde 8 mahalleden ilçe teşkilat binasına taşınacak partililere oy kullandırılacak. Bir saatte bir 8 mahalle delegenin değişimiyle yapılacak ilçe kongresi genelgeye ve genel başkanların talimatına rağmen yapılması korona virüsünün ikinci dalgası beklenirken adeta ölüme davetiye çıkarma niteliğini taşıyor. Bu durum ise oy kullanacak partililerin tepkisine neden oluyor.


KAMERALAR NEDEN KALDIRILDI?

Muratpaşa ilçe kongresinde ölümüne gerçekleşecek kongre öncesi İlçe Başkanı Semih Tayfur’un odasında bulunan kameraların kaldırılması, ilçe kongresinin kargaşaya getirilerek taşıma sistemiyle yapılması, salgında partilileri sağlık açısından riske atılması siyasi kulislerde, ‘bu neyin telaşı’ ‘bu neyin hazırlığı’ cümlelerin kurulmasına neden oluyor. Delege çoğunluğunu elinde bulunduran Muratpaşa’da bu iddialarla yapılacak seçimin il kongresine hazırlık olduğunun yorumunu yapan partililer durumu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bildirmeyi planlıyor.  Partililer, “İYİ Parti’de neler oluyor?” sorusuna yanıt arıyor.  
 
 

 


























Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.