İYİ Parti’de seçime itiraz

SİYASET 09.07.2020 - 19:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İYİ Parti’de seçime itiraz

İYİ Parti Muratpaşa İlçe kongresinde bugün gerçekleştirilen ve mevcut başkan Semih Tayfur’un 191 oyla kazandığı seçime itiraz edildi. Tüzüğe aykırı liste sunduğu öne sürülen Tayfur’un başkanlığı elinden alınabilir

haberimizvar.net- Olağan kongre süreci başlatan İYİ Parti’nin Muratpaşa İlçe Kongresi bugün yapıldı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede, atama ile başkanlık görevini üstlenmiş olan Semih Tayfur ve Funda Aras başkanlık için yarıştı. Yapılan oylamada Tayfur 191, rakibi Funda Aras ise 176 oy aldı. Oylama sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Semih Tayfur İYİ Parti Muratpaşa İlçe’nin seçilmiş ilk başkanı olma sevincini yaşarken, 15 oyla seçimi kaybeden Funda Aras ekibinden bir grup delege ‘tüzük ihlali’ gerekçesiyle sonuçlara itiraz etti.   SEÇİM KURULUNA DİLEKÇE Delegeler, Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdikleri dilekçe ile sonuçların iptal edilmesini istedi. Dilekçede; “Yapmış olduğumuz inceleme sonucu beyaz listedeki yönetim kurulu üye aday sayısının başkan dahil 44 olduğunu tespit etmiş durumdayız.  İYİ Parti Tüzüğünün, ‘İlçe Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu’ başlıklı 18/A Maddesinin ‘E’ bendinde  ‘Nüfusu 500.00 'den fazla olan ilçelerde en az 24  en çok 43 üyeden oluşur’ denilmektedir.  ‘Kongrelerde Adaylık ve Seçimler’ başlıklı 33/A maddesinin 1’inci fıkrasının son cümlesinde ise ‘Her organın seçilecek aday sayısından fazla aday ismi yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır’ denilmektedir.  Aşağıdaki isimleri yazılı olan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kongre Delegeleri olarak yukarıda açıklanan İYİ Parti Tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca geçersiz sayılan beyaz listenin iptalini talep ediyoruz “ ifadelerine yer verildi.  
İYİ Parti Muratpaşa İlçe kongresinde bugün gerçekleştirilen ve mevcut başkan Semih Tayfur’un 191 oyla kazandığı seçime itiraz edildi. Tüzüğe aykırı liste sunduğu öne sürülen Tayfur’un başkanlığı elinden alınabilir

haberimizvar.net- Olağan kongre süreci başlatan İYİ Parti’nin Muratpaşa İlçe Kongresi bugün yapıldı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede, atama ile başkanlık görevini üstlenmiş olan Semih Tayfur ve Funda Aras başkanlık için yarıştı. Yapılan oylamada Tayfur 191, rakibi Funda Aras ise 176 oy aldı. Oylama sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Semih Tayfur İYİ Parti Muratpaşa İlçe’nin seçilmiş ilk başkanı olma sevincini yaşarken, 15 oyla seçimi kaybeden Funda Aras ekibinden bir grup delege ‘tüzük ihlali’ gerekçesiyle sonuçlara itiraz etti.

 

SEÇİM KURULUNA DİLEKÇE

Delegeler, Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdikleri dilekçe ile sonuçların iptal edilmesini istedi. Dilekçede; “Yapmış olduğumuz inceleme sonucu beyaz listedeki yönetim kurulu üye aday sayısının başkan dahil 44 olduğunu tespit etmiş durumdayız.  İYİ Parti Tüzüğünün, ‘İlçe Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu’ başlıklı 18/A Maddesinin ‘E’ bendinde  ‘Nüfusu 500.00 'den fazla olan ilçelerde en az 24  en çok 43 üyeden oluşur’ denilmektedir.  ‘Kongrelerde Adaylık ve Seçimler’ başlıklı 33/A maddesinin 1’inci fıkrasının son cümlesinde ise ‘Her organın seçilecek aday sayısından fazla aday ismi yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır’ denilmektedir.  Aşağıdaki isimleri yazılı olan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kongre Delegeleri olarak yukarıda açıklanan İYİ Parti Tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca geçersiz sayılan beyaz listenin iptalini talep ediyoruz “ ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.