İyi Parti’den ithal daire başkanına İYİ PARTİLİLERDEN TEPKİ

SİYASET 18.08.2019 - 23:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İyi Parti’den ithal daire başkanına İYİ PARTİLİLERDEN TEPKİ

Uşak Üniversitesi’nde memur olarak çalışan İsmail Oskay, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne daire başkanı olarak atandı. İyi Parti kontenjanından yapılan bu atama Antalya’daki İyi Partililerin tepkisine ve ağır eleştirilerine neden oldu.

haberimizvar.net – Uşak Üniversitesi’nde görevli İsmail Oskay isimli bir memur Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne daire başkanı atandığını söyleyerek tebrikleri kabul etmeye başladı. Oskay’ın hangi daire başkanlığına atandığı öğrenilemezken, gelen tebriklere, “Tüm tebrik ve kutlamalar için arkadaş ve ülküdaşlarıma teşekkür ederim. En başta ise bizi bu göreve layık gören İyi Parti genel başkanı Sayın Meral Akşener ve genel merkez yöneticilerimize, Antalya vekillerimize, Antalya teşkilatına ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah utandırmasın” şeklinde karşılık vermesi dikkat çekti. İYİ PARTİ ÇEVRESİNDE TEPKİ Gazeteci Teslime Tosun’un Antalya Haberal isimli sitesinde yaptığı haberie göre, İsmail Oskay’ın daire başkanı atanması İyi Parti camiasını ayağa kaldırdı. Muhittin Böcek’in Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması için Antalya’da yoğun bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten İyi Partililer, kendi partilerinin kontenjanından daire başkanlığı için atanabilecek kapasitede çok sayıda insan varken ‘ithal’ bir daire başkanı getirilmesine tepki gösterdi. NİZAMETTİN SAĞIR’DAN UYARI İsmail Oskay’ın atanmasını ağır bir dille eleştiren İyi Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Hazar, “Onlarca liyakat sahibi partilimiz varken, Büyükşehir Belediyesi daire başkanlığına ve genel sekreter yardımcılığına İyi Parti kanalıyla Antalya dışından atamalar yapılacakmış. 250 bin oya saygı… Doğru olan Antalya’yı Antalya’dan olanların yönetmesidir” ifadelerini kullandı. Hazar’ın sosyal medya üzerinden verdiği bu tepkiye yorum yapan İyi Parti kurucu il başkanı Nizamettin Sağır, “Geçmişte eleştirdiğimiz belediye başkanlarının yaptığı hatayı inşallah Sayın Muhittin Böcek yapmaz” dedi. OSKAY TEPKİLERE CEVAP VERDİ Oskay’ın atanması için bizzat Genel Başkan Meral Akşener’in Muhittin Böcek’i aradığını söyleyen partililer, “Ne çektiysek Antalya’yı, ilçe ve köyleri tanımayan başkan ve kadrolardan çektik. Yeter artık Antalya’ya zarar vermeyin” diye tepki gösterdi. Bu tepkilere yanıt veren İsmail Oskay ise, “Mikro milliyetçilik yerine Türk milliyetçiliği yapalım. Bir kişiyi tanımadan, emeğini bilmeden ya da kim olduğunu dahi düşünmeden linç etmek yerine, evvela lütfen önce bir tanışalım, sonra linç edersiniz” açıklaması yaptı.
Uşak Üniversitesi’nde memur olarak çalışan İsmail Oskay, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne daire başkanı olarak atandı. İyi Parti kontenjanından yapılan bu atama Antalya’daki İyi Partililerin tepkisine ve ağır eleştirilerine neden oldu.

haberimizvar.net – Uşak Üniversitesi’nde görevli İsmail Oskay isimli bir memur Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne daire başkanı atandığını söyleyerek tebrikleri kabul etmeye başladı. Oskay’ın hangi daire başkanlığına atandığı öğrenilemezken, gelen tebriklere, “Tüm tebrik ve kutlamalar için arkadaş ve ülküdaşlarıma teşekkür ederim. En başta ise bizi bu göreve layık gören İyi Parti genel başkanı Sayın Meral Akşener ve genel merkez yöneticilerimize, Antalya vekillerimize, Antalya teşkilatına ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah utandırmasın” şeklinde karşılık vermesi dikkat çekti.

İYİ PARTİ ÇEVRESİNDE TEPKİ

Gazeteci Teslime Tosun’un Antalya Haberal isimli sitesinde yaptığı haberie göre, İsmail Oskay’ın daire başkanı atanması İyi Parti camiasını ayağa kaldırdı. Muhittin Böcek’in Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması için Antalya’da yoğun bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten İyi Partililer, kendi partilerinin kontenjanından daire başkanlığı için atanabilecek kapasitede çok sayıda insan varken ‘ithal’ bir daire başkanı getirilmesine tepki gösterdi.

NİZAMETTİN SAĞIR’DAN UYARI

İsmail Oskay’ın atanmasını ağır bir dille eleştiren İyi Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Hazar, “Onlarca liyakat sahibi partilimiz varken, Büyükşehir Belediyesi daire başkanlığına ve genel sekreter yardımcılığına İyi Parti kanalıyla Antalya dışından atamalar yapılacakmış. 250 bin oya saygı… Doğru olan Antalya’yı Antalya’dan olanların yönetmesidir” ifadelerini kullandı. Hazar’ın sosyal medya üzerinden verdiği bu tepkiye yorum yapan İyi Parti kurucu il başkanı Nizamettin Sağır, “Geçmişte eleştirdiğimiz belediye başkanlarının yaptığı hatayı inşallah Sayın Muhittin Böcek yapmaz” dedi.

OSKAY TEPKİLERE CEVAP VERDİ

Oskay’ın atanması için bizzat Genel Başkan Meral Akşener’in Muhittin Böcek’i aradığını söyleyen partililer, “Ne çektiysek Antalya’yı, ilçe ve köyleri tanımayan başkan ve kadrolardan çektik. Yeter artık Antalya’ya zarar vermeyin” diye tepki gösterdi. Bu tepkilere yanıt veren İsmail Oskay ise, “Mikro milliyetçilik yerine Türk milliyetçiliği yapalım. Bir kişiyi tanımadan, emeğini bilmeden ya da kim olduğunu dahi düşünmeden linç etmek yerine, evvela lütfen önce bir tanışalım, sonra linç edersiniz” açıklaması yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.