Kaçak ve sahte alkol uyarısı

GÜNDEM 21.12.2019 - 17:09, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kaçak ve sahte alkol uyarısı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, kaçak ve sahte alkol tehlikesine dikkat çekerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

haberimizvar.net-AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yaklaşan yılbaşı nedeniyle kaçak ve sahte alkol üretiminde artış gözlendiğini belirtti. Adlıhan Dere, kaçak alkolden hem devletin vergi kaybına uğradığını, hem de vatandaşlar ile esnafın zarar ettiğini söyledi. Dere, "Vatandaşımız sağlığından olurken, esnafımız da kazancından oluyor. Bu üretimler çok sıkı denetimlerle artık son bulmalı. Vatandaşlarımız da kendi sağlıklarını göz önünde bulundurarak çok dikkatli olmalı. Böyle bir durumla karşılaştıklarında ihbarda bulunmalılar. Ayrıca böyle olumsuzluklarla karşılaşmamak için vatandaşlarımız alışverişlerini mutlaka TAPDK ruhsatlı ve kayıtlı esnafımızdan yapmalı" dedi. 'KAÇAK ÜRETİM CAN ALIYOR' Kaçak üretimin can aldığını, yapılan denetimlerde her ay litrelerce kaçak alkollü içki ele geçirildiğini aktaran AESOB Başkanı Dere, şöyle konuştu: “Yılbaşına sayılı günler kala 200 ve 256 ton olmak üzere, toplamda 456 ton sahte alkollü içki yakalandı. Emniyet teşkilatımız bu yılın ilk 8 ayında 267 bin 102 litre kaçak alkollü içki ele geçirdi. Bu yıl 27 vatandaşımız sahte alkol yüzünden hayatını kaybetti. Kaçak ve sahte alkol nedeniyle devletimiz vergi kaybederken maalesef vatandaşımız da sağlığını, hayatını kaybediyor. Devletimizin ve emniyet teşkilatımızın kaçakçılığı önlemeye yönelik sürdürdükleri kararlı mücadeleyi destekliyoruz ve denetimlerin daha da artmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarımızı da merdiven altı olarak tabir ettiğimiz her türlü kaçak ve sahte ürüne karşı çok dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum."  
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, kaçak ve sahte alkol tehlikesine dikkat çekerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

haberimizvar.net-AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yaklaşan yılbaşı nedeniyle kaçak ve sahte alkol üretiminde artış gözlendiğini belirtti. Adlıhan Dere, kaçak alkolden hem devletin vergi kaybına uğradığını, hem de vatandaşlar ile esnafın zarar ettiğini söyledi. Dere, "Vatandaşımız sağlığından olurken, esnafımız da kazancından oluyor. Bu üretimler çok sıkı denetimlerle artık son bulmalı. Vatandaşlarımız da kendi sağlıklarını göz önünde bulundurarak çok dikkatli olmalı. Böyle bir durumla karşılaştıklarında ihbarda bulunmalılar. Ayrıca böyle olumsuzluklarla karşılaşmamak için vatandaşlarımız alışverişlerini mutlaka TAPDK ruhsatlı ve kayıtlı esnafımızdan yapmalı" dedi.

'KAÇAK ÜRETİM CAN ALIYOR'

Kaçak üretimin can aldığını, yapılan denetimlerde her ay litrelerce kaçak alkollü içki ele geçirildiğini aktaran AESOB Başkanı Dere, şöyle konuştu:

“Yılbaşına sayılı günler kala 200 ve 256 ton olmak üzere, toplamda 456 ton sahte alkollü içki yakalandı. Emniyet teşkilatımız bu yılın ilk 8 ayında 267 bin 102 litre kaçak alkollü içki ele geçirdi. Bu yıl 27 vatandaşımız sahte alkol yüzünden hayatını kaybetti. Kaçak ve sahte alkol nedeniyle devletimiz vergi kaybederken maalesef vatandaşımız da sağlığını, hayatını kaybediyor. Devletimizin ve emniyet teşkilatımızın kaçakçılığı önlemeye yönelik sürdürdükleri kararlı mücadeleyi destekliyoruz ve denetimlerin daha da artmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarımızı da merdiven altı olarak tabir ettiğimiz her türlü kaçak ve sahte ürüne karşı çok dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.