Kadına yönelik şiddet ve cinayet insanlık suçudur

GÜNDEM 25.11.2020 - 12:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Kadına yönelik şiddet ve cinayet insanlık suçudur

25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yapan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Balık, “Kadına yönelik şiddet ve cinayet insanlık suçudur” dedi

haberimizvar.net- 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yapan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’nde kadınlara uygulanan şiddeti kınıyoruz. 25 Kasım, insanlık tarihinde kadınlara yönelen, alçakça şiddetin, insanlık utancının yıldönümü olduğu gibi aynı zamanda kadınların; erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşun ve dayanışmanın örgütlendiği tarihtir. Kadın ve erkeklerin, yaşamın her alanında eşit fırsatlara, eşit hak ve yükümlülüklere sahip olmalarına rağmen ne yazık ki kadınlar her türlü ayrımcılığa uğramaktadır. Bu nedenle kadınlar; fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddetin her türlüsünü karşı mücadele yürütmektedir.  Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmakta ve kadın cinayetleri her geçen gün artarak büyümektedir. 2020’nin ilk on ayında en az 229 kadın öldürülmüştür. Kadına yönelik şiddet böylesine korkunç boyutlara ulaşmışken AKP hükümeti, cinsiyet ayrımcı politikalarını, yasalarını ve uygulamalarını hayata geçirmektedir” dedi. DUYARLI OLMALIYIZ Balık konuşmasına şöyle devam etti: “Şiddetin her türü kayıtsız, şartsız insan hakları ihlalidir ve suçtur. Kadın cinayetlerinin yaşamımızın bir parçası haline getirilerek normalleştirilmesine izin vermeyeceğiz ve bunun takipçi olmayı sürdüreceğiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nün, ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddetin önlenmesine, kadın haklarının korunup geliştirilmesine ve sorunlara karşı duyarlı olmayı sürdüreceğiz.”
25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yapan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Balık, “Kadına yönelik şiddet ve cinayet insanlık suçudur” dedi

haberimizvar.net- 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yapan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’nde kadınlara uygulanan şiddeti kınıyoruz. 25 Kasım, insanlık tarihinde kadınlara yönelen, alçakça şiddetin, insanlık utancının yıldönümü olduğu gibi aynı zamanda kadınların; erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşun ve dayanışmanın örgütlendiği tarihtir. Kadın ve erkeklerin, yaşamın her alanında eşit fırsatlara, eşit hak ve yükümlülüklere sahip olmalarına rağmen ne yazık ki kadınlar her türlü ayrımcılığa uğramaktadır. Bu nedenle kadınlar; fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddetin her türlüsünü karşı mücadele yürütmektedir.  Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmakta ve kadın cinayetleri her geçen gün artarak büyümektedir. 2020’nin ilk on ayında en az 229 kadın öldürülmüştür. Kadına yönelik şiddet böylesine korkunç boyutlara ulaşmışken AKP hükümeti, cinsiyet ayrımcı politikalarını, yasalarını ve uygulamalarını hayata geçirmektedir” dedi.

DUYARLI OLMALIYIZ

Balık konuşmasına şöyle devam etti: “Şiddetin her türü kayıtsız, şartsız insan hakları ihlalidir ve suçtur. Kadın cinayetlerinin yaşamımızın bir parçası haline getirilerek normalleştirilmesine izin vermeyeceğiz ve bunun takipçi olmayı sürdüreceğiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nün, ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddetin önlenmesine, kadın haklarının korunup geliştirilmesine ve sorunlara karşı duyarlı olmayı sürdüreceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.