Kadınlardan, Soylu'ya Las Tesis protestosu!

GÜNDEM 15.12.2019 - 13:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kadınlardan, Soylu'ya Las Tesis protestosu!

Kadına karşı şiddete dikkat çekmek için yapılan "Las Tesis" dansı eylemi, CHP'li kadın milletvekilleri tarafından TBMM'de gerçekleştirildi. CHP'li kadın milletvekilleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Las Tesis ile protesto etti.

haberimizvar.net-Şili'de başlayan ve dünyanın her yerinde kadına karşı şiddete dikkati çekmek için yapılan "Las Tesis" dansı eylemi, TBMM'ye taşındı. Kadınların İstanbul Kadıköy'de engellenen Las Tesis dans protestosu, CHP tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı Meclis’te gerçekleştirildi. TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri bakanlıklarının 2020 yılı bütçelerine ilişkin soru-cevap bölümünde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, "Las Tesis" dansı eyleminin yapılmadığı tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Sütlü'nün "Şimdi kadın milletvekilleri olarak şiddet gören, öldürülen tüm kadınlar adına size iki çift lafımız olacak" ifadesinin ardından CHP'li vekiller söz konusu dansın sözlerini sıra kapaklarına vurarak söyledi. Kadın vekiller mor fular takarken arka sıralarda oturan CHP'li vekillerin ellerinde cinayete kurban giden kadınların resimlerinin olduğu da görüldü.  
Kadına karşı şiddete dikkat çekmek için yapılan "Las Tesis" dansı eylemi, CHP'li kadın milletvekilleri tarafından TBMM'de gerçekleştirildi. CHP'li kadın milletvekilleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Las Tesis ile protesto etti.

haberimizvar.net-Şili'de başlayan ve dünyanın her yerinde kadına karşı şiddete dikkati çekmek için yapılan "Las Tesis" dansı eylemi, TBMM'ye taşındı. Kadınların İstanbul Kadıköy'de engellenen Las Tesis dans protestosu, CHP tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı Meclis’te gerçekleştirildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri bakanlıklarının 2020 yılı bütçelerine ilişkin soru-cevap bölümünde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, "Las Tesis" dansı eyleminin yapılmadığı tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Sütlü'nün "Şimdi kadın milletvekilleri olarak şiddet gören, öldürülen tüm kadınlar adına size iki çift lafımız olacak" ifadesinin ardından CHP'li vekiller söz konusu dansın sözlerini sıra kapaklarına vurarak söyledi.

Kadın vekiller mor fular takarken arka sıralarda oturan CHP'li vekillerin ellerinde cinayete kurban giden kadınların resimlerinin olduğu da görüldü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.