Kaldırımda okul binası

GÜNDEM 30.11.2021 - 17:01, Güncelleme: 30.11.2021 - 17:01
 

Kaldırımda okul binası

Kepez Teomanpaşa Mahallesi'ndeki Salih Konca Anaokulu’nun bahçesi, Gazi Bulvarı üzerindeki kaldırımı da içine aldı. Buradan geçmek isteyen yayalar, trafiğin yoğun olduğu çevreyolunda yürümek zorunda kalıyor.

haberimizvar.net- Arazisini okul için bağışlayan Salih Konca ile Antalya Valiliği arasında imzalanan protokol ile Teomanpaşa Mahallesi’nde,  Salih Konca Anaokulu inşa edildi. Teomanpaşa Mahallesi’nde 5 derslikli olarak planlanan anaokulu binasının önünde hiç boşluk kalmayınca ilginç bir çözüm bulundu. Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre Kepez Belediyesi'ne 1  kilometre, Sema Yazar Semt Polikliniğine 500 metre mesafede bulunan okulun önündeki kaldırım, binaya dâhil edilerek yeni bir alan kazanıldı.   KALDIRIMI İŞGAL ETTİ  Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 100 öğrencinin eğitim gördüğü Salih Konca Anaokulu binasının  güney cephesi Gazi Bulvarı’nda kaldığı için kaldırımın bu kısmı kullanılamaz hale geldi.  Buradan geçmek isten yayalar ise trafiğin olduğu çevreyolundan yürümek zorunda kalıyor. Bu durum, hem öğrenciler için hem de yoldan geçen yayalar büyük bir tehlike oluşturuyor.  KAZAYA DAVETİYE  Mahalle sakinleri, buran geçerken ana yola çıkmanın kazaya davetiye çıkardığını vurguluyor. Her gün çocuğunu okula getirip götüren bir veli, "Yakınlarda semt polikliniği var. Kepez Belediyesi var, market, alışveriş merkezi hepsi var. Yani bu bölgede vatandaşın kullanacağı tüm birimler var. Bizler veli olarak alıştık fakat yaya yolunu ilk kez kullanan birçok vatandaş okula gelip karayoluna inince zor anlar yaşıyor. O an yoldan geçen şehirlerarası otobüsler ya da kamyonlar hızlı geliyorlar. Bu soruna çözüm bulunması lazım." dedi.  KALDIRIM YAPILACAK  Arsanın özel mülk olduğunu belirten Kepez Belediyesi’nden bir yetkili,  "Konu gündemimizde.  Bölgeye çok kısa sürede kaldırım çalışması yapılarak sorun ortadan kaldırılacaktır" dedi. Teomanpaşa Mahallesi'ne geçtiğimiz yıl yapılan ve bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayan Salih Konca Anaokulu'nu inşaat halindeyken Kepez Belediye Başkanı  Hakan Tütüncü ziyaret etmiş ve çalışmalar hakkında bilgi almıştı.
Kepez Teomanpaşa Mahallesi'ndeki Salih Konca Anaokulu’nun bahçesi, Gazi Bulvarı üzerindeki kaldırımı da içine aldı. Buradan geçmek isteyen yayalar, trafiğin yoğun olduğu çevreyolunda yürümek zorunda kalıyor.

haberimizvar.net- Arazisini okul için bağışlayan Salih Konca ile Antalya Valiliği arasında imzalanan protokol ile Teomanpaşa Mahallesi’nde,  Salih Konca Anaokulu inşa edildi. Teomanpaşa Mahallesi’nde 5 derslikli olarak planlanan anaokulu binasının önünde hiç boşluk kalmayınca ilginç bir çözüm bulundu. Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre Kepez Belediyesi'ne 1  kilometre, Sema Yazar Semt Polikliniğine 500 metre mesafede bulunan okulun önündeki kaldırım, binaya dâhil edilerek yeni bir alan kazanıldı. 

 KALDIRIMI İŞGAL ETTİ

 Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 100 öğrencinin eğitim gördüğü Salih Konca Anaokulu binasının  güney cephesi Gazi Bulvarı’nda kaldığı için kaldırımın bu kısmı kullanılamaz hale geldi.  Buradan geçmek isten yayalar ise trafiğin olduğu çevreyolundan yürümek zorunda kalıyor. Bu durum, hem öğrenciler için hem de yoldan geçen yayalar büyük bir tehlike oluşturuyor.

 KAZAYA DAVETİYE

 Mahalle sakinleri, buran geçerken ana yola çıkmanın kazaya davetiye çıkardığını vurguluyor. Her gün çocuğunu okula getirip götüren bir veli, "Yakınlarda semt polikliniği var. Kepez Belediyesi var, market, alışveriş merkezi hepsi var. Yani bu bölgede vatandaşın kullanacağı tüm birimler var. Bizler veli olarak alıştık fakat yaya yolunu ilk kez kullanan birçok vatandaş okula gelip karayoluna inince zor anlar yaşıyor. O an yoldan geçen şehirlerarası otobüsler ya da kamyonlar hızlı geliyorlar. Bu soruna çözüm bulunması lazım." dedi.

 KALDIRIM YAPILACAK

 Arsanın özel mülk olduğunu belirten Kepez Belediyesi’nden bir yetkili,  "Konu gündemimizde.  Bölgeye çok kısa sürede kaldırım çalışması yapılarak sorun ortadan kaldırılacaktır" dedi. Teomanpaşa Mahallesi'ne geçtiğimiz yıl yapılan ve bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayan Salih Konca Anaokulu'nu inşaat halindeyken Kepez Belediye Başkanı  Hakan Tütüncü ziyaret etmiş ve çalışmalar hakkında bilgi almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.