Kaleiçi OldTown Festivali’ne doğru

KÜLTÜR 02.10.2019 - 11:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kaleiçi OldTown Festivali’ne doğru

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın “Kaleiçi hikâyesini dünyayla buluşturmalıyız” diyerek başlattığı Kaleiçi OldTown Festivali, 4’üncü yılında, 3 kıtadan 23 ülke 48 şehrin katılımıyla 10 Ekim Perşembe başlıyor. Festivalde bu yıl, gündelik yaşamın devam ettiği eski kent merkezlerine sahip şehirler platformunun kurulması yolunda ilk adım da atlıyor

haberimizvar.net Kaleiçi, Antalya’nın kalbi, başka bir ifadeyle kentin çekirdeği. Milattan önce 4’üncü yüzyıldan bugüne farklı kültürlerce kesintisiz iskan edildi. Depremlerden, yangınlardan, sayısız kuşatmadan çıkarak kültürel dokusunun önemli bir bölümünü bugüne taşıdı. Bu özelliğiyle dünya çapındaki ender örneklerden biri olan Kaleiçi, zengin bir kültürel geçmişi, geleneksel yapısını koruyan evleri, dar sokaklarıyla ziyaretçilerine etkileyici bir ortam sunmaya devam ediyor. İLK ADIM 4 YIL ÖNCE ATILDI Muratpaşa Belediyesi, 4 yıl önce Kaleiçi’nin hikayesini dünyayla buluşturmak için ilk adımı attı. Başkan Uysal’ın girişimleriyle başlayan Kaleiçi OldTown Festivali, ilk yılında Küba’yı onur konuğu ülke olarak ağırladı. Konserleri,  Kaleiçi’nin sokaklarında yapılan söyleşileri, yaşayan antik kentin de parçası olduğu deneysel sanat çalışmalarıyla Kaleiçi OldTown Festivali, Türkiye’nin en renkli etkinliklerinden biri haline gelen festival, ikinci yılında İtalya’yı, devamında Rusya’yı onur konuğu ülke olarak ağırladı. ORTAK PAYDA DA BULUŞULUYOR Başkan Uysal, gerek ulusal ve uluslararası turizm fuarlarında gerekse çeşitli yurt dışı ziyaretlerinde Kaleiçi’ni hep ön plana aldıklarını belirterek, şunları söyledi: “Daha çok kültürel alışverişe, arkadaşlığa, kardeşliğe, barışa, sevgiye ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareket ederek dünyadaki bütün tarihi kentlerle güçlü bağlar kurmak için birçok adım attık. Kaleiçi OldTown Festivali, attığımız bu adımlarını sonunda her yıl daha fazla ülke ve şehir tarafından tanınan bir festival haline geldi. Festivali konuşmaya başladığımız ilk günden itibaren oldtownlara, yaşayan antik kentlere sahip şehirlerle kalıcı bir insanlık, turizm ve kültür köprüsü inşa etmek isteğimizi, ortak bir paydada buluşmak ve bunu da sürdürülebilir kalmak istediğimizi ifade ediyorduk. Bu yıl festivalimiz, bu iddianın ve isteğin artık gerçeğe dönüşmeye başladığına hep birlikte tanıklık edeceğiz.” ONUR KONUĞU UKRAYNA Bu yıl Ukrayna’nın onur konuğu ülke olarak yer alacağı festivalle, 10-13 Ekim’de Kaleiçi’nin sokakları, meydanları ve Üç Kapılar, Hıdırlık Kulesi, Kale Kapısı gibi anıtsal mekanları günün her saati birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.  4’üncü yılında, 3 kıtadan 23 ülke 48 şehirin katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde 11 Ekim Cuma forum düzenlenecek. Kaleiçi gibi gündelik yaşamın devam ettiği yaşayan antik kentlere sahip şehirlerin bir araya geleceği platformun kuruluşunun ilk adımı olan formun sonunda bir deklarasyon da yayımlanacak.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın “Kaleiçi hikâyesini dünyayla buluşturmalıyız” diyerek başlattığı Kaleiçi OldTown Festivali, 4’üncü yılında, 3 kıtadan 23 ülke 48 şehrin katılımıyla 10 Ekim Perşembe başlıyor. Festivalde bu yıl, gündelik yaşamın devam ettiği eski kent merkezlerine sahip şehirler platformunun kurulması yolunda ilk adım da atlıyor

haberimizvar.net Kaleiçi, Antalya’nın kalbi, başka bir ifadeyle kentin çekirdeği. Milattan önce 4’üncü yüzyıldan bugüne farklı kültürlerce kesintisiz iskan edildi. Depremlerden, yangınlardan, sayısız kuşatmadan çıkarak kültürel dokusunun önemli bir bölümünü bugüne taşıdı. Bu özelliğiyle dünya çapındaki ender örneklerden biri olan Kaleiçi, zengin bir kültürel geçmişi, geleneksel yapısını koruyan evleri, dar sokaklarıyla ziyaretçilerine etkileyici bir ortam sunmaya devam ediyor.

İLK ADIM 4 YIL ÖNCE ATILDI

Muratpaşa Belediyesi, 4 yıl önce Kaleiçi’nin hikayesini dünyayla buluşturmak için ilk adımı attı. Başkan Uysal’ın girişimleriyle başlayan Kaleiçi OldTown Festivali, ilk yılında Küba’yı onur konuğu ülke olarak ağırladı. Konserleri,  Kaleiçi’nin sokaklarında yapılan söyleşileri, yaşayan antik kentin de parçası olduğu deneysel sanat çalışmalarıyla Kaleiçi OldTown Festivali, Türkiye’nin en renkli etkinliklerinden biri haline gelen festival, ikinci yılında İtalya’yı, devamında Rusya’yı onur konuğu ülke olarak ağırladı.

ORTAK PAYDA DA BULUŞULUYOR

Başkan Uysal, gerek ulusal ve uluslararası turizm fuarlarında gerekse çeşitli yurt dışı ziyaretlerinde Kaleiçi’ni hep ön plana aldıklarını belirterek, şunları söyledi: “Daha çok kültürel alışverişe, arkadaşlığa, kardeşliğe, barışa, sevgiye ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareket ederek dünyadaki bütün tarihi kentlerle güçlü bağlar kurmak için birçok adım attık. Kaleiçi OldTown Festivali, attığımız bu adımlarını sonunda her yıl daha fazla ülke ve şehir tarafından tanınan bir festival haline geldi. Festivali konuşmaya başladığımız ilk günden itibaren oldtownlara, yaşayan antik kentlere sahip şehirlerle kalıcı bir insanlık, turizm ve kültür köprüsü inşa etmek isteğimizi, ortak bir paydada buluşmak ve bunu da sürdürülebilir kalmak istediğimizi ifade ediyorduk. Bu yıl festivalimiz, bu iddianın ve isteğin artık gerçeğe dönüşmeye başladığına hep birlikte tanıklık edeceğiz.”

ONUR KONUĞU UKRAYNA

Bu yıl Ukrayna’nın onur konuğu ülke olarak yer alacağı festivalle, 10-13 Ekim’de Kaleiçi’nin sokakları, meydanları ve Üç Kapılar, Hıdırlık Kulesi, Kale Kapısı gibi anıtsal mekanları günün her saati birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.  4’üncü yılında, 3 kıtadan 23 ülke 48 şehirin katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde 11 Ekim Cuma forum düzenlenecek. Kaleiçi gibi gündelik yaşamın devam ettiği yaşayan antik kentlere sahip şehirlerin bir araya geleceği platformun kuruluşunun ilk adımı olan formun sonunda bir deklarasyon da yayımlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.