Kamu avukatlarına izin verilsin

GÜNDEM 25.03.2020 - 19:08, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kamu avukatlarına izin verilsin

Valilik ve belediye başkanlıklarına dilekçe veren Antalya Barosu, kamuda çalışan avukatların ve yardımcı personelin korona virüs önlemleri çerçevesinde idari izinli sayılmalarını ya da çalışmalarını evden sürdürmelerini istedi.

haberimizvar.net-Antalya Barosu, kamuda çalışan avukatların ve yardımcı personelin korona virüs önlemleri çerçevesinde idari izinli sayılmaları ya da çalışmalarını evden sürdürmeleri istemiyle Antalya Valiliğine, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve 19 ilçe belediyesine başvuruda bulundu. Baro tarafından valiliğe ve belediye başkanlarına verilen dilekçede, “COVİD-19 yeni tip korona virüs salgınının önlenmesi amacıyla ulusal ve yerel düzeyde, bazı işyerlerinin kapatılması, okulların tatil edilmesi, adliyelerde tutuklu ve acil işlerin dışında duruşmaların ertelenmesi, icra iflas işlemleri ile yargılamalara ilişkin sürelerin durdurulması gibi çeşitli önlemler alınmaktadır” denildi.   VALİLİK VE BELEDİYELERE DİLEKÇE   Virüsün kapalı alanlarda yayılma riskinin daha fazla olduğu vurgulanan dilekçede, Valilik, il müdürlükleri ve kaymakamlıklar bünyesinde hukuk işlerinde görev yapan avukatların ve yardımcı personelin, alınan önlemler çerçevesinde, iş ve işlemlerin ivedi olmaması nedeniyle idari izinli sayılmaları ya da evden çalışmaları istendi. Aynı şekilde belediye başkanlarından da hem belediyede, hem bağlı kuruluşlar ve şirketler bünyesinde çalışan avukatlara izin talep edildi. 
Valilik ve belediye başkanlıklarına dilekçe veren Antalya Barosu, kamuda çalışan avukatların ve yardımcı personelin korona virüs önlemleri çerçevesinde idari izinli sayılmalarını ya da çalışmalarını evden sürdürmelerini istedi.

haberimizvar.net-Antalya Barosu, kamuda çalışan avukatların ve yardımcı personelin korona virüs önlemleri çerçevesinde idari izinli sayılmaları ya da çalışmalarını evden sürdürmeleri istemiyle Antalya Valiliğine, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve 19 ilçe belediyesine başvuruda bulundu. Baro tarafından valiliğe ve belediye başkanlarına verilen dilekçede, “COVİD-19 yeni tip korona virüs salgınının önlenmesi amacıyla ulusal ve yerel düzeyde, bazı işyerlerinin kapatılması, okulların tatil edilmesi, adliyelerde tutuklu ve acil işlerin dışında duruşmaların ertelenmesi, icra iflas işlemleri ile yargılamalara ilişkin sürelerin durdurulması gibi çeşitli önlemler alınmaktadır” denildi.

 

VALİLİK VE BELEDİYELERE DİLEKÇE

 

Virüsün kapalı alanlarda yayılma riskinin daha fazla olduğu vurgulanan dilekçede, Valilik, il müdürlükleri ve kaymakamlıklar bünyesinde hukuk işlerinde görev yapan avukatların ve yardımcı personelin, alınan önlemler çerçevesinde, iş ve işlemlerin ivedi olmaması nedeniyle idari izinli sayılmaları ya da evden çalışmaları istendi. Aynı şekilde belediye başkanlarından da hem belediyede, hem bağlı kuruluşlar ve şirketler bünyesinde çalışan avukatlara izin talep edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.