Kamu-İş’ten kadınlara çağrı: Mücadeleyi büyütelim

GÜNDEM 06.03.2020 - 14:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kamu-İş’ten kadınlara çağrı: Mücadeleyi büyütelim

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

haberimizvar.net-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla konuşan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık,  kadınların sadece 8 Mart’ta değil, tüm yıl tüm baskılara, şiddete, istismara, tacize, tecavüze, yaftalamalara ve önyargılara karşı direndiğini söyledi. Türkiye’de kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olduğunu belirten Balık, “AKP iktidarı, erkek egemen bir toplum yaratarak kadını gerici politikalara, fiziki ve psikolojik şiddetin her türlüsüne mahkum etmektedir.  İktidar, taşıdığı gerici anlayış nedeniyle kadınılarımızı her alanda geri bırakmaktadır. Bugün ülkemizde kadının özgürleşmesi ve eşit haklara sahip olması sorunu, iktidar tarafından baskılanmaktadır. AKP iktidarı, kadını siyasal ve kamusal alanda yok sayarak kadını eve hapsetmek istemektedir” diye konuştu. Kadınların çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olduğunu kaydeden Balık, “Türkiye’deki kadınların,  erkek egemen anlayışa karşı mücadelesi sürecektir. Kadına yönelik her türlü baskı, sömürü ve şiddetin son bulması için kadınların örgütlenmesi ve mücadelenin büyütülmesi gerekmektedir” dedi.  
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

haberimizvar.net-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla konuşan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık,  kadınların sadece 8 Mart’ta değil, tüm yıl tüm baskılara, şiddete, istismara, tacize, tecavüze, yaftalamalara ve önyargılara karşı direndiğini söyledi. Türkiye’de kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olduğunu belirten Balık, “AKP iktidarı, erkek egemen bir toplum yaratarak kadını gerici politikalara, fiziki ve psikolojik şiddetin her türlüsüne mahkum etmektedir.  İktidar, taşıdığı gerici anlayış nedeniyle kadınılarımızı her alanda geri bırakmaktadır. Bugün ülkemizde kadının özgürleşmesi ve eşit haklara sahip olması sorunu, iktidar tarafından baskılanmaktadır. AKP iktidarı, kadını siyasal ve kamusal alanda yok sayarak kadını eve hapsetmek istemektedir” diye konuştu.

Kadınların çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olduğunu kaydeden Balık, “Türkiye’deki kadınların,  erkek egemen anlayışa karşı mücadelesi sürecektir. Kadına yönelik her türlü baskı, sömürü ve şiddetin son bulması için kadınların örgütlenmesi ve mücadelenin büyütülmesi gerekmektedir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.