Kamyoncular 9 gündür eylemde

GÜNDEM 09.01.2020 - 16:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kamyoncular 9 gündür eylemde

Antalya Toptancı Hali’nde kontak kapatan kamyoncular, “Çalışma saatleri 4.30 + 4.30 diye değişsin. E-faturayı şoförler değil, yükleyen firma ya da mal kabulü yapacak firma girsin. ‘K’ belgesi taksitlendirilsin. Tarife kilometre başına belirlensin” talebinde bulundu.

haberimizvar.net-Antalya Toptancı Hali’nde kamyoncuların yaptığı eylem 9 gündür devam ediyor.  Eylemin devam etmesi halinde sadece Antalyalı kamyoncuların değil, tüm tarım sektörünün zarar göreceğini belirten kamyoncular, “Zaten, artan maliyetler altında ezilmekteyiz. Sektör olarak son 17 yıldır her şeye yüzde 300’e yakın zam geldi; ama bizlerin kazançları aynı, fiyatı belirleme konusunda ise taksimetre usulü çalışmak istiyoruz” dedi. CHP Antalya il yönetimi, CHP milletvekili Rafet Zeybek, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer ile İYİ Parti Antalya milletvekilleri Hasan Subaşı ve Feridun Bahşi, kontak kapatan kamyoncularımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. K BELGESİNE TAKSİT İSTİYORLAR Kontak kapatan kamyoncular, “Çalışma saatlerinin aralıksız 9 saat değil, molalarla birlikte 4.30 + 4.30 olacak şekilde değişmesini istiyoruz. Çünkü 9 saat araç kullandıktan sonra 15 saat dinlenecek bir tesis yok. İki şoför olarak çalışmak istesek de bütçemiz yok. Veri bildirimini ve e-faturayı şoförlerin değil, yükleyen firmanın ya da malın kabulünü yapacak olan firmanın yapması lazım. Ellerinde yeteri kadar donanım ve yetkinlik mevcut. Bizler yeri geldiğinde tuşlu telefonu bile zor kullanıyoruz. ‘K’ belgesinin taksitlendirilmesi ya da düşük maliyetli kredi sağlanması ve tarifenin kilometre başına belirlenmesi gerekmektedir. ‘K’ belgesi 17 bin TL’ye yakın; bizler bunu tek seferde ödeyemeyiz. En azından taksitlendirme yapılsın” talebinde bulundu. TARIM SEKTÖRÜ ZARAR GÖRECEK Eylemin devam etmesi halinde sadece Antalyalı kamyoncularımız değil, tüm tarım sektörünün de zarar göreceğini belirten esnaf; “Zaten, artan maliyetler altında ezilmekteyiz. Sektör olarak son 17 yıldır her şeye yüzde 300’e yakın zam geldi; ama bizlerin kazançları aynı, fiyatı belirleme konusunda ise taksimetre usulü çalışmak istiyoruz. Çünkü diğer türlü olduğu zaman, fiyatı ya mal sahibi ya da komisyoncu belirliyor. Böylesi herkes için daha iyi olacaktır” ifadelerini kullandı. CHP il yönetimi de, “CHP olarak her zaman emekçilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz” açıklaması yaptı.
Antalya Toptancı Hali’nde kontak kapatan kamyoncular, “Çalışma saatleri 4.30 + 4.30 diye değişsin. E-faturayı şoförler değil, yükleyen firma ya da mal kabulü yapacak firma girsin. ‘K’ belgesi taksitlendirilsin. Tarife kilometre başına belirlensin” talebinde bulundu.

haberimizvar.net-Antalya Toptancı Hali’nde kamyoncuların yaptığı eylem 9 gündür devam ediyor.  Eylemin devam etmesi halinde sadece Antalyalı kamyoncuların değil, tüm tarım sektörünün zarar göreceğini belirten kamyoncular, “Zaten, artan maliyetler altında ezilmekteyiz. Sektör olarak son 17 yıldır her şeye yüzde 300’e yakın zam geldi; ama bizlerin kazançları aynı, fiyatı belirleme konusunda ise taksimetre usulü çalışmak istiyoruz” dedi. CHP Antalya il yönetimi, CHP milletvekili Rafet Zeybek, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer ile İYİ Parti Antalya milletvekilleri Hasan Subaşı ve Feridun Bahşi, kontak kapatan kamyoncularımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

K BELGESİNE TAKSİT İSTİYORLAR

Kontak kapatan kamyoncular, “Çalışma saatlerinin aralıksız 9 saat değil, molalarla birlikte 4.30 + 4.30 olacak şekilde değişmesini istiyoruz. Çünkü 9 saat araç kullandıktan sonra 15 saat dinlenecek bir tesis yok. İki şoför olarak çalışmak istesek de bütçemiz yok. Veri bildirimini ve e-faturayı şoförlerin değil, yükleyen firmanın ya da malın kabulünü yapacak olan firmanın yapması lazım. Ellerinde yeteri kadar donanım ve yetkinlik mevcut. Bizler yeri geldiğinde tuşlu telefonu bile zor kullanıyoruz. ‘K’ belgesinin taksitlendirilmesi ya da düşük maliyetli kredi sağlanması ve tarifenin kilometre başına belirlenmesi gerekmektedir. ‘K’ belgesi 17 bin TL’ye yakın; bizler bunu tek seferde ödeyemeyiz. En azından taksitlendirme yapılsın” talebinde bulundu.

TARIM SEKTÖRÜ ZARAR GÖRECEK

Eylemin devam etmesi halinde sadece Antalyalı kamyoncularımız değil, tüm tarım sektörünün de zarar göreceğini belirten esnaf; “Zaten, artan maliyetler altında ezilmekteyiz. Sektör olarak son 17 yıldır her şeye yüzde 300’e yakın zam geldi; ama bizlerin kazançları aynı, fiyatı belirleme konusunda ise taksimetre usulü çalışmak istiyoruz. Çünkü diğer türlü olduğu zaman, fiyatı ya mal sahibi ya da komisyoncu belirliyor. Böylesi herkes için daha iyi olacaktır” ifadelerini kullandı. CHP il yönetimi de, “CHP olarak her zaman emekçilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz” açıklaması yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.