Karantinadan kaçmanın cezası 1 yıla kadar hapis

GÜNDEM 17.03.2020 - 14:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Karantinadan kaçmanın cezası 1 yıla kadar hapis

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, karantinaya uymamanın ceza kanununa göre suç olduğu açıkladı. TCK 195. maddesine göre, karantinaya uymayanlar iki aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

haberimizvar.net-  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından, “Sevdiklerimiz ve ülkemizin iyiliği için resmi makamların önerdiği tedbirlere titizlikle uyulmalıdır. Karantinaya uymamak gibi halk sağlığını tehdit eden davranışlar Ceza Kanunumuza göre suçtur. Ceza korkusuyla değil, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için lütfen azami dikkat!” mesajını paylaştı. Karantinaya uymayanlar, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) üçüncü bölümünde yer alan “Kamunun Sağlığına Karşı Suçlar” kapsamında işlem görüyor.   3 KİŞİ KARANTİNADAN KAÇTI   TCK 195. maddesine göre, karantinaya uymayanlar iki aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Kanundaki ilgili madde şöyle: “Madde 195- (1) Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”. Dün Konya’da aynı aileden üç kişi karantinada tutulduğu hastaneden kaçmış, daha sonra polis tarafından bulunarak geri getirilmişti. 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, karantinaya uymamanın ceza kanununa göre suç olduğu açıkladı. TCK 195. maddesine göre, karantinaya uymayanlar iki aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

haberimizvar.net-  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından, “Sevdiklerimiz ve ülkemizin iyiliği için resmi makamların önerdiği tedbirlere titizlikle uyulmalıdır. Karantinaya uymamak gibi halk sağlığını tehdit eden davranışlar Ceza Kanunumuza göre suçtur. Ceza korkusuyla değil, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için lütfen azami dikkat!” mesajını paylaştı. Karantinaya uymayanlar, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) üçüncü bölümünde yer alan “Kamunun Sağlığına Karşı Suçlar” kapsamında işlem görüyor.

 

3 KİŞİ KARANTİNADAN KAÇTI

 

TCK 195. maddesine göre, karantinaya uymayanlar iki aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Kanundaki ilgili madde şöyle: “Madde 195- (1) Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına

alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”. Dün Konya’da aynı aileden üç kişi karantinada tutulduğu hastaneden kaçmış, daha sonra polis tarafından bulunarak geri getirilmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.