Karantinaya ihtiyaç olursa burayı düşünüyoruz

GÜNDEM 17.03.2020 - 13:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Karantinaya ihtiyaç olursa burayı düşünüyoruz

AÜ’deki yurtlar bu sabah boşaltıldı. 600 öğrencinin tek bir binada toplandığını açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu, “Karantinaya ihtiyaç duyulursa burayı düşünüyoruz. Ama bu uygulama virüs nedeniyle değil, rutin bir uygulama” dedi.

haberimizva.net- Ankara, Konya ve İstanbul’dan sonra Antalya’da da öğrenci yurtlarının karantinada kullanılmak üzere boşaltılacağı iddialarına açıklık getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulması halinde düşündüğümüz yerlerden birisi de burasıdır. Ama bu sabah öğrencilerin tek bir binada toplanması, virüs nedeniyle değil, rutin uygulamadır” dedi. Akdeniz Üniversitesi’ndeki (AÜ) Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların kapısına asılan yazıda, “Her an yurt tahliye edilecekmiş gibi hazır bulunun” uyarısı yapılmıştı. O yurtlarda bu sabah yeni düzenlemeler yapıldı.   600 ÖĞRENCİ TEK BİNADA TOPLANDI   Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan KYK’ya bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, sabah erken saatlerde valizlerini toplayarak otobüslerle başka bir yurt binasına taşındı. Koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesinden sonra memleketlerine dönmeyip Antalya’da kalan yaklaşık 600 öğrenci, dağınık binalar yerine tek bir binada toplandı.   NÖBETÇİ YURT UYGULAMASI BAŞLADI   Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, yaşananların normal uygulamadan ibaret olduğunu belirterek, “Yurtta kalan 5 bin civarındaki öğrenciden yaklaşık 600 kişisi memleketine gitmeyip burada kaldı. Sayı azalınca nöbetçi yurt uygulaması başlattık. Öğrenciler yakındaki diğer yurda alındı. Daha önce 4 öğrencinin kaldığı odalarda şimdi 1 veya en fazla 2 öğrenci kalacak. Her zaman yaptığımız bir uygulama” diye konuştu.   KARANTİNA İÇİN DÜŞÜNÜLEN YURT   Koronavirüs nedeniyle herhangi bir karantina bölgesi hazırlığı olmadığını kaydeden Hacıcaferoğlu, “Şu ana kadar bize gelen resmi bir bilgi yok. Ancak, 81 ilde böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulması halinde düşündüğümüz yerlerden birisi de burasıdır. Ama bu sabah öğrencilerin tek bir binada toplanması, virüs nedeniyle değil, rutin uygulamadır” dedi.  
AÜ’deki yurtlar bu sabah boşaltıldı. 600 öğrencinin tek bir binada toplandığını açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu, “Karantinaya ihtiyaç duyulursa burayı düşünüyoruz. Ama bu uygulama virüs nedeniyle değil, rutin bir uygulama” dedi.

haberimizva.net- Ankara, Konya ve İstanbul’dan sonra Antalya’da da öğrenci yurtlarının karantinada kullanılmak üzere boşaltılacağı iddialarına açıklık getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulması halinde düşündüğümüz yerlerden birisi de burasıdır. Ama bu sabah öğrencilerin tek bir binada toplanması, virüs nedeniyle değil, rutin uygulamadır” dedi. Akdeniz Üniversitesi’ndeki (AÜ) Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların kapısına asılan yazıda, “Her an yurt tahliye edilecekmiş gibi hazır bulunun” uyarısı yapılmıştı. O yurtlarda bu sabah yeni düzenlemeler yapıldı.

 

600 ÖĞRENCİ TEK BİNADA TOPLANDI

 

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan KYK’ya bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, sabah erken saatlerde valizlerini toplayarak otobüslerle başka bir yurt binasına taşındı. Koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesinden sonra memleketlerine dönmeyip Antalya’da kalan yaklaşık 600 öğrenci, dağınık binalar yerine tek bir binada toplandı.

 

NÖBETÇİ YURT UYGULAMASI BAŞLADI

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, yaşananların normal uygulamadan ibaret olduğunu belirterek, “Yurtta kalan 5 bin civarındaki öğrenciden yaklaşık 600 kişisi memleketine gitmeyip burada kaldı. Sayı azalınca nöbetçi yurt uygulaması başlattık. Öğrenciler yakındaki diğer yurda alındı. Daha önce 4 öğrencinin kaldığı odalarda şimdi 1 veya en fazla 2 öğrenci kalacak. Her zaman yaptığımız bir uygulama” diye konuştu.

 

KARANTİNA İÇİN DÜŞÜNÜLEN YURT

 

Koronavirüs nedeniyle herhangi bir karantina bölgesi hazırlığı olmadığını kaydeden Hacıcaferoğlu, “Şu ana kadar bize gelen resmi bir bilgi yok. Ancak, 81 ilde böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulması halinde düşündüğümüz yerlerden birisi de burasıdır. Ama bu sabah öğrencilerin tek bir binada toplanması, virüs nedeniyle değil, rutin uygulamadır” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.