Kararınız insani mi?

GÜNDEM 08.01.2020 - 12:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kararınız insani mi?

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, kamulaştırma baskısı yapan ve buna göre karar alan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda yer alan AKP’li Ali Çetin, Mehmet Ali Kiriş, Hasan Cumhur Göncü, İYİ Partili Barış Bulut ve MHP’li Adem Er’e sordu: “Kararınız insani midir? Etik midir? Hukuki midir?”

haberimizvar.net-CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Bilindiği üzere Antalya Belediyesi döneminde yapılan imar planlarının sonucu olarak Muratpaşa’mızda park, spor ve sosyal tesis alanı gibi birçok ‘genel’ vasıflı yer, vatandaşlarımızın özel mülkiyetlerindeki arsalarının birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Bu durum, hem vatandaşlarımızın kendi arazilerini kullanamamaları hem de belediyemiz üzerinde büyük bir kamulaştırma baskısı oluşmasıyla sonuçlanmaktadır. MÜLKİYET HAKLARI Türkiye’mizde birçok belediye bu tip alanları, vatandaşlarımızın “mülkiyet haklarını” kullanabilmeleri için özel spor alanı, özel sosyal tesis alanı olarak düzenlemektedir. Böylece hem vatandaşı mülküyle buluşturmakta hem de belediyeyi kamulaştırma yükünden, tehdidinden kurtarmaktadır. Bu çerçevede, Muratpaşa Belediye Meclisi’miz de vatandaşın mülkiyet haklarını kullanabilmesi ve devlet kuruluşlarının uğradığı haksız kamulaştırma külfetini en aza indirmek, kamu zararının önüne geçmek için, geçtiğimiz aylarda, önemli bir adım atmıştır. 5 yıl içinde kamulaştırılması gerektiği halde kamulaştırma kararı alınmayan taşınmazlar için hazırlanan ve ilçemizin tamamının ilgilendiren uygulama imar planı plan notu değişikliğiyle bu tip yerlerle ilgili çözümler bulunmuştur. EMSALLERİ VAR: ANKARA- KONYAALTI Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’nde de örneğine rastlayabileceğimiz bu karara ilişkin ‘plan askı’ süresinde yapılan itirazlar da Belediye Meclisimizce reddedilmiş ve görüşülmek üzere Antalya Büyükşehir Meclisi’ne gönderilmiştir. Ancak, hem kamunun hem de vatandaşın haklarını koruyan bu karara ilişkin itirazların Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda, 4 CHP’li meclis üyemizin ret oyuna karşılık, kabul edildiğini hayretle öğrendik. Komisyonundaki AKP’li üyeler Ali Çetin, Mehmet Ali Kiriş, Hasan Cumhur Göncü, İYİ Partili Barış Bulut ve MHP’li üye Adem Er’e, her birine tek tek, soruyoruz. SORU SORDU Muratpaşa halkına düşmanlığınız nereden gelmektedir? Muratpaşa Belediyesi’ne düşmanlığınızın kaynağı nedir? Bütün kritik kararlarda Muratpaşa Belediye Meclisi iradesi karşısında tutum almanızın nedeni nedir? Vatandaşa hizmet için mi seçildiniz yoksa amacınız vatandaşın çıkarlarını sabote etmek mi, topluma hizmet için kurulan belediyeye saldırmak için mi seçildiniz? Muratpaşa kompleksinden kurtulup kamu yararına kararlar alabilmeniz için ne yapmamız gerekiyor? Kararınız insani midir? Etik midir? Hukuki midir?” 
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, kamulaştırma baskısı yapan ve buna göre karar alan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda yer alan AKP’li Ali Çetin, Mehmet Ali Kiriş, Hasan Cumhur Göncü, İYİ Partili Barış Bulut ve MHP’li Adem Er’e sordu: “Kararınız insani midir? Etik midir? Hukuki midir?”

haberimizvar.net-CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Bilindiği üzere Antalya Belediyesi döneminde yapılan imar planlarının sonucu olarak Muratpaşa’mızda park, spor ve sosyal tesis alanı gibi birçok ‘genel’ vasıflı yer, vatandaşlarımızın özel mülkiyetlerindeki arsalarının birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Bu durum, hem vatandaşlarımızın kendi arazilerini kullanamamaları hem de belediyemiz üzerinde büyük bir kamulaştırma baskısı oluşmasıyla sonuçlanmaktadır.

MÜLKİYET HAKLARI

Türkiye’mizde birçok belediye bu tip alanları, vatandaşlarımızın “mülkiyet haklarını” kullanabilmeleri için özel spor alanı, özel sosyal tesis alanı olarak düzenlemektedir. Böylece hem vatandaşı mülküyle buluşturmakta hem de belediyeyi kamulaştırma yükünden, tehdidinden kurtarmaktadır. Bu çerçevede, Muratpaşa Belediye Meclisi’miz de vatandaşın mülkiyet haklarını kullanabilmesi ve devlet kuruluşlarının uğradığı haksız kamulaştırma külfetini en aza indirmek, kamu zararının önüne geçmek için, geçtiğimiz aylarda, önemli bir adım atmıştır. 5 yıl içinde kamulaştırılması gerektiği halde kamulaştırma kararı alınmayan taşınmazlar için hazırlanan ve ilçemizin tamamının ilgilendiren uygulama imar planı plan notu değişikliğiyle bu tip yerlerle ilgili çözümler bulunmuştur.

EMSALLERİ VAR: ANKARA- KONYAALTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’nde de örneğine rastlayabileceğimiz bu karara ilişkin ‘plan askı’ süresinde yapılan itirazlar da Belediye Meclisimizce reddedilmiş ve görüşülmek üzere Antalya Büyükşehir Meclisi’ne gönderilmiştir. Ancak, hem kamunun hem de vatandaşın haklarını koruyan bu karara ilişkin itirazların Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda, 4 CHP’li meclis üyemizin ret oyuna karşılık, kabul edildiğini hayretle öğrendik. Komisyonundaki AKP’li üyeler Ali Çetin, Mehmet Ali Kiriş, Hasan Cumhur Göncü, İYİ Partili Barış Bulut ve MHP’li üye Adem Er’e, her birine tek tek, soruyoruz.

SORU SORDU

Muratpaşa halkına düşmanlığınız nereden gelmektedir?

Muratpaşa Belediyesi’ne düşmanlığınızın kaynağı nedir?

Bütün kritik kararlarda Muratpaşa Belediye Meclisi iradesi karşısında tutum almanızın nedeni nedir?

Vatandaşa hizmet için mi seçildiniz yoksa amacınız vatandaşın çıkarlarını sabote etmek mi, topluma hizmet için kurulan belediyeye saldırmak için mi seçildiniz?

Muratpaşa kompleksinden kurtulup kamu yararına kararlar alabilmeniz için ne yapmamız gerekiyor?

Kararınız insani midir? Etik midir? Hukuki midir?” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.