Karne heyecanı da evde yaşandı

GÜNDEM 24.01.2021 - 11:37, Güncelleme: 24.01.2021 - 11:37
 

Karne heyecanı da evde yaşandı

Milyonlarca öğrenci e-Okul ile karne notlarını görüntüleyerek yarı yıl tatiline girdi. e-Okul sayfasında dijital olarak erişime açılan karneleri veliler de, e-okul.meb.gov.tr sayfasından VBS sistemi aracılığı ile görüntüleyebiliyor.

haberimizvar.net İlk dönemi pandemi nedeniyle uzaktan eğitim ile tamamlayan öğrenciler, karne notlarını da E Okul üzerinden sorgulayabiliyor. E-Okul’da karne nasıl görülür sorusu ile karnelerini görüntülemek isteyen veliler ve öğrenciler, detayları öğrenmek istiyor. İşte, E-Okul’dan 2021 karne görüntüleme ekranı… E-OKUL KARNE NOTLARI E OKUL’DA VBS'DE KARNE NASIL GÖRÜNTÜLENİR? * E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. * Giriş ardından ekranın sol alt köşesinde yer alan “e-Karne” alanına tıklayınız. * Pop-Up iznini verdikten sonra “e-Karne” alanına yeniden tıklayın. Pop-Up ekranında açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün. KARNEDE YAZILI ETKİSİ KALDIRILDI Şimdi, yeni bir karar alan MEB, ilk ve ortaokullarda birinci dönem yazılı sınavların karne notuna dahil edilmeyeceğini bildirdi. İlkokullarda, sınav uygulamasını pandemi döneminde geçici olarak kaldırmıştı. Bakanlık, ortaokul 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ise yönetmeliğe göre her dönemde 2 kez yapılması gereken sınavlar yerine, karne notlarını etkinliklere katılım, performans ve projelerin aritmetik ortalamasıyla belirlenecek. Ancak, performans ölçümüne dair belirlenmiş bir kriter yok.
Milyonlarca öğrenci e-Okul ile karne notlarını görüntüleyerek yarı yıl tatiline girdi. e-Okul sayfasında dijital olarak erişime açılan karneleri veliler de, e-okul.meb.gov.tr sayfasından VBS sistemi aracılığı ile görüntüleyebiliyor.

haberimizvar.net

İlk dönemi pandemi nedeniyle uzaktan eğitim ile tamamlayan öğrenciler, karne notlarını da E Okul üzerinden sorgulayabiliyor. E-Okul’da karne nasıl görülür sorusu ile karnelerini görüntülemek isteyen veliler ve öğrenciler, detayları öğrenmek istiyor. İşte, E-Okul’dan 2021 karne görüntüleme ekranı…

E-OKUL KARNE NOTLARI

E OKUL’DA VBS'DE KARNE NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

* E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.

* Giriş ardından ekranın sol alt köşesinde yer alan “e-Karne” alanına tıklayınız.

* Pop-Up iznini verdikten sonra “e-Karne” alanına yeniden tıklayın. Pop-Up ekranında açılacak olan e- Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

KARNEDE YAZILI ETKİSİ KALDIRILDI

Şimdi, yeni bir karar alan MEB, ilk ve ortaokullarda birinci dönem yazılı sınavların karne notuna dahil edilmeyeceğini bildirdi. İlkokullarda, sınav uygulamasını pandemi döneminde geçici olarak kaldırmıştı. Bakanlık, ortaokul 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ise yönetmeliğe göre her dönemde 2 kez yapılması gereken sınavlar yerine, karne notlarını etkinliklere katılım, performans ve projelerin aritmetik ortalamasıyla belirlenecek. Ancak, performans ölçümüne dair belirlenmiş bir kriter yok.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.