Karneler e okuldan

GÜNDEM 18.06.2020 - 15:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Karneler e okuldan

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul ve ortaokul karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini TV’den açıkladı.

haberimizvar.net- Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle internet üzerinden başlatılan ve yarın sona erecek uzaktan eğitim sürecini değerlendiren Selçuk, salgının başladığı günden itibaren belli başlı ülkeleri günlük izlemeye başladıklarını, dünyadaki gidişatla Türkiye'deki sürecin karşılaştırmalarının da günlük olarak yapıldığını söyledi. Selçuk, “Türkiye, dünyada hemen tedbir alabilen, ülke seviyesinde eğitimin başlaması, uzaktan eğitimle ilgili bir yapı kurulması için ön alan 2-3 ülkeden birisi oldu” dedi.   BEKLEDİĞİMİZDEN FAYDALI OLDU Pandemi sürecinin başından beri hala bu eğitim çalışmalarına başlayamayan çok sayıda ülke bulunduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bu süreçte EBA'nın eğitim alanında dünyada en çok tıklanan üçüncü site konumuna geldiğini ifade etti. Selçuk, “Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin konuya müthiş bir intikali var, 2 milyar 700 milyon kez tıklandı. Bu, 3 milyara doğru yaklaşıyor” yorumunu yaptı. Selçuk şöyle devam etti: “Bu süreçte uzaktan eğitime ilişkin ölçme değerlendirme çalışmalarının da yapıldığını, günlük analizlerin kendilerine ulaştığını aktaran Selçuk, "Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin belirli bir kısmını karşılayabilir. Yani biz şunu söyleyemeyiz; uzaktan eğitimle biz zaten yüz yüze yapılan eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz. Fakat uzaktan eğitimle yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık. Yani uzaktan eğitimden beklediğimizin ötesinde faydalar sağlandığını gördük. “   EBA YAZIN DA DEVAM EDECEK EBA TV'nin yazın da 29 Haziran-28 Ağustos tarihlerinde yayınlarına devam edeceğini anlatan Bakan Ziya Selçuk, telafilerin de bu yayınlarla süreceğini ama mantalitesinin değiştirileceğini belirtti. Selçuk, aynı zamanda destekleme yetiştirme kursları aracılığıyla da yıl boyunca telafilerin süreceğine dikkati çekerek, "Başlangıçtaki birkaç hafta telafi yapılıp bitecek değil. Yıl boyu her öğrencimizin eksiğine bakıp bunun hafta sonları kurslarla da hatta EBA'daki canlı derslerle yıl içinde de devam etmesi için altyapıyı kurduk" dedi.   LİSELER RANDEVULU OLARAK OKULDAN Milli Eğitim Bakanı Selçuk, karneler için online bir tören veya başka bir etkinlik planlanıp planlanmadığı, karne, takdir ve teşekkür belgeleri ile diplomaların nasıl alınacağına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti: "Öğrencilerimizin e-Okul'dan velileri vasıtasıyla karnelerini almasını istiyoruz. Yani okullara milyonlarca çocuğumuzun gelip de karne almak için oralarda bulunmasının çok doğru olmadığını biliyoruz. O yüzden de dijital olarak, elektronik olarak bunu alsınlar istiyoruz." Selçuk, karnelerin e-Okul üzerinden, ayrıca ortaöğretimde takdir, teşekkür ve onur, üstün başarı belgeleri ile diplomaların randevulu olarak okullardan alınabileceğini bildirdi.   
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul ve ortaokul karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini TV’den açıkladı.

haberimizvar.net- Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle internet üzerinden başlatılan ve yarın sona erecek uzaktan eğitim sürecini değerlendiren Selçuk, salgının başladığı günden itibaren belli başlı ülkeleri günlük izlemeye başladıklarını, dünyadaki gidişatla Türkiye'deki sürecin karşılaştırmalarının da günlük olarak yapıldığını söyledi. Selçuk, “Türkiye, dünyada hemen tedbir alabilen, ülke seviyesinde eğitimin başlaması, uzaktan eğitimle ilgili bir yapı kurulması için ön alan 2-3 ülkeden birisi oldu” dedi.

 

BEKLEDİĞİMİZDEN FAYDALI OLDU

Pandemi sürecinin başından beri hala bu eğitim çalışmalarına başlayamayan çok sayıda ülke bulunduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bu süreçte EBA'nın eğitim alanında dünyada en çok tıklanan üçüncü site konumuna geldiğini ifade etti. Selçuk, “Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin konuya müthiş bir intikali var, 2 milyar 700 milyon kez tıklandı. Bu, 3 milyara doğru yaklaşıyor” yorumunu yaptı. Selçuk şöyle devam etti: “Bu süreçte uzaktan eğitime ilişkin ölçme değerlendirme çalışmalarının da yapıldığını, günlük analizlerin kendilerine ulaştığını aktaran Selçuk, "Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin belirli bir kısmını karşılayabilir. Yani biz şunu söyleyemeyiz; uzaktan eğitimle biz zaten yüz yüze yapılan eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz. Fakat uzaktan eğitimle yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık. Yani uzaktan eğitimden beklediğimizin ötesinde faydalar sağlandığını gördük. “

 

EBA YAZIN DA DEVAM EDECEK

EBA TV'nin yazın da 29 Haziran-28 Ağustos tarihlerinde yayınlarına devam edeceğini anlatan Bakan Ziya Selçuk, telafilerin de bu yayınlarla süreceğini ama mantalitesinin değiştirileceğini belirtti. Selçuk, aynı zamanda destekleme yetiştirme kursları aracılığıyla da yıl boyunca telafilerin süreceğine dikkati çekerek, "Başlangıçtaki birkaç hafta telafi yapılıp bitecek değil. Yıl boyu her öğrencimizin eksiğine bakıp bunun hafta sonları kurslarla da hatta EBA'daki canlı derslerle yıl içinde de devam etmesi için altyapıyı kurduk" dedi.

 

LİSELER RANDEVULU OLARAK OKULDAN

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, karneler için online bir tören veya başka bir etkinlik planlanıp planlanmadığı, karne, takdir ve teşekkür belgeleri ile diplomaların nasıl alınacağına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti: "Öğrencilerimizin e-Okul'dan velileri vasıtasıyla karnelerini almasını istiyoruz. Yani okullara milyonlarca çocuğumuzun gelip de karne almak için oralarda bulunmasının çok doğru olmadığını biliyoruz. O yüzden de dijital olarak, elektronik olarak bunu alsınlar istiyoruz." Selçuk, karnelerin e-Okul üzerinden, ayrıca ortaöğretimde takdir, teşekkür ve onur, üstün başarı belgeleri ile diplomaların randevulu olarak okullardan alınabileceğini bildirdi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.