Kaş'ın çocukları denizle buluşuyor

GÜNDEM 22.08.2019 - 11:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kaş'ın çocukları denizle buluşuyor

Kaş Kaymakamlığı tarafından yaşama geçirilen projeyle Kaş kırsalında yaşayan öğrenciler denizle buluşturuluyor. Öğrencilere uzmanlar tarafından ders verilip, yüzme öğretiliyor

haberimizvar.net Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan'ın girişimiyle hazırlanan projede Kaş Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kaş Müftülüğü, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kaş Sualtı Derneği (KASAD) işbirliğiyle yaşama geçirilen projeyle Kaşlı çocuklar denizle buluşturuluyor. OTOBÜSLER KAŞ BELEDİYESİ’NDEN Proje kapsamında Kaş'ın kırsal kesimindeki mahallelerde yaşayan 6- 15 yaş aralığındaki çocuklar bir araya getiriliyor. Kaş Belediyesi tarafından sağlanan otobüslerle Kaş'taki Akçagerme Plajı'na getirilen çocukların burada İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolleri yapılıyor. Ardından çocuklar denizle buluşuyor. Öğrencilere KASAD ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü yüzme eğitmenleri Özge Elçin Atalay ve Deniz Öztürk tarafından temel yüzme eğitimi veriliyor ve yüzme öğretiliyor. Her mahalleden gelen öğrencilere en az üç gün yüzme eğitimi veriliyor. HEDEF 1500 ÖĞRENCİYE ULAŞMAK Kaymakam Ulaş Akhan, "Kaş dünyanın önde gelen dalış merkezlerinden biri. Masmavi, temiz deniziyle ünlü. Dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı konuklarımız Kaş'ta denizi yaşamaya, dalmaya geliyor. Ancak bu kadar deniziyle ünlü bir ilçede denizi görmeyen, denize girmeyen, yüzme bilmeyen çocuklarımızın olduğunu gördük. Kasım ayına kadar devam edecek bu projeyle bu eksikliği gideremeye çalışıyoruz. Denizi görmemiş, denizle buluşmamış, yüzme bilmeyen çocuklarımızı denizle buluşturuyoruz. Hedefimiz 1500 öğrenciye yüzme eğitimi vermek. Ayrıca projeyle öğrencilerimizi tanıştırıp, kaynaştırarak sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Yüzme eğitmenlerimiz yaptıkları çalışmalarla değişik spor dallarında yeteneği olan çocuklarımızı da tespit etmeye çalışıyor. Farklı yetenekleri olan çocuklarımızı da bu dallarda gelişimini sağlayacağız. Projenin sloganı 'Denizci ülke, denizci millet, denizci Kaş'" dedi.
Kaş Kaymakamlığı tarafından yaşama geçirilen projeyle Kaş kırsalında yaşayan öğrenciler denizle buluşturuluyor. Öğrencilere uzmanlar tarafından ders verilip, yüzme öğretiliyor

haberimizvar.net Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan'ın girişimiyle hazırlanan projede Kaş Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kaş Müftülüğü, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kaş Sualtı Derneği (KASAD) işbirliğiyle yaşama geçirilen projeyle Kaşlı çocuklar denizle buluşturuluyor.

OTOBÜSLER KAŞ BELEDİYESİ’NDEN

Proje kapsamında Kaş'ın kırsal kesimindeki mahallelerde yaşayan 6- 15 yaş aralığındaki çocuklar bir araya getiriliyor. Kaş Belediyesi tarafından sağlanan otobüslerle Kaş'taki Akçagerme Plajı'na getirilen çocukların burada İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolleri yapılıyor. Ardından çocuklar denizle buluşuyor. Öğrencilere KASAD ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü yüzme eğitmenleri Özge Elçin Atalay ve Deniz Öztürk tarafından temel yüzme eğitimi veriliyor ve yüzme öğretiliyor. Her mahalleden gelen öğrencilere en az üç gün yüzme eğitimi veriliyor.

HEDEF 1500 ÖĞRENCİYE ULAŞMAK

Kaymakam Ulaş Akhan, "Kaş dünyanın önde gelen dalış merkezlerinden biri. Masmavi, temiz deniziyle ünlü. Dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı konuklarımız Kaş'ta denizi yaşamaya, dalmaya geliyor. Ancak bu kadar deniziyle ünlü bir ilçede denizi görmeyen, denize girmeyen, yüzme bilmeyen çocuklarımızın olduğunu gördük. Kasım ayına kadar devam edecek bu projeyle bu eksikliği gideremeye çalışıyoruz. Denizi görmemiş, denizle buluşmamış, yüzme bilmeyen çocuklarımızı denizle buluşturuyoruz. Hedefimiz 1500 öğrenciye yüzme eğitimi vermek. Ayrıca projeyle öğrencilerimizi tanıştırıp, kaynaştırarak sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Yüzme eğitmenlerimiz yaptıkları çalışmalarla değişik spor dallarında yeteneği olan çocuklarımızı da tespit etmeye çalışıyor. Farklı yetenekleri olan çocuklarımızı da bu dallarda gelişimini sağlayacağız. Projenin sloganı 'Denizci ülke, denizci millet, denizci Kaş'" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.