KAYYIM REKTÖR

GÜNDEM 07.01.2021 - 11:21, Güncelleme: 07.01.2021 - 11:21
 

KAYYIM REKTÖR

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasına bir tepki de Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi’nden geldi

haberimizvar.net- Yapılan açıklamada Melih Bulu’nun vasfının yetersiz olduğuna değinilerek, akademi anlamında gerek ulusal gerekse uluslararası arenada, bilimsel çalışmalarının ortalamanın çok alt düzeyinde olduğuna vurgu yapıldı. Bulu’nun siyasi geçmişine de atıfta bulunularak, AKP içerisinde defalarca şansını deneyip herhangi bir göreve seçilmemesine de değinildi. Sendika yaptığı açıklamada AKP patentli bir rektörün kabul edilemeyeceğini belirtti. BİLİME VURULAN KELEPÇE Bulu’nun siyasi geçmişi dışında kayda değer vasfının olmadığının belirtildiği Eğitim-İş açıklamasında, “Boğaziçi Üniversitesi gibi seçkin bir üniversiteye rektör atanması, artık liyakatin bir değerinin kalmadığını göstermektedir” denildi. Açıklamada, iktidarın Bulu’ya iyilik ederken Boğaziçi’ne kötülük ettiğine de değinildi. Rektör atamasını kayyım olarak gören sendika açıklamasında, “Bu atama politiktir, akademik ilkelere terstir” sözlerine yer verildi.  Açıklamanın devamında durumu protesto etmek isteyen öğrencilerin sert müdahaleyle göz altına alınmalarının yanı sıra kampüs kapılarına vurulan kelepçeler içinse “Bilim yuvasına kelepçe vuran zihniyet kendi kimliğini ele vermekte, ne kadar antidemokratik olduğunu göstermektedir” ifadeleri kullandı.    
Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasına bir tepki de Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi’nden geldi

haberimizvar.net- Yapılan açıklamada Melih Bulu’nun vasfının yetersiz olduğuna değinilerek, akademi anlamında gerek ulusal gerekse uluslararası arenada, bilimsel çalışmalarının ortalamanın çok alt düzeyinde olduğuna vurgu yapıldı. Bulu’nun siyasi geçmişine de atıfta bulunularak, AKP içerisinde defalarca şansını deneyip herhangi bir göreve seçilmemesine de değinildi. Sendika yaptığı açıklamada AKP patentli bir rektörün kabul edilemeyeceğini belirtti.

BİLİME VURULAN KELEPÇE
Bulu’nun siyasi geçmişi dışında kayda değer vasfının olmadığının belirtildiği Eğitim-İş açıklamasında, “Boğaziçi Üniversitesi gibi seçkin bir üniversiteye rektör atanması, artık liyakatin bir değerinin kalmadığını göstermektedir” denildi. Açıklamada, iktidarın Bulu’ya iyilik ederken Boğaziçi’ne kötülük ettiğine de değinildi. Rektör atamasını kayyım olarak gören sendika açıklamasında, “Bu atama politiktir, akademik ilkelere terstir” sözlerine yer verildi.  Açıklamanın devamında durumu protesto etmek isteyen öğrencilerin sert müdahaleyle göz altına alınmalarının yanı sıra kampüs kapılarına vurulan kelepçeler içinse “Bilim yuvasına kelepçe vuran zihniyet kendi kimliğini ele vermekte, ne kadar antidemokratik olduğunu göstermektedir” ifadeleri kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.