Kazıya yemekli kapanış

YEREL 21.09.2019 - 10:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kazıya yemekli kapanış

Antalya'nın Demre İlçesi’ndeki Myra Antik Kenti'nde sürdürülen Myra- Andriake kazılarının 10. yılı yemekle sona erdi

haberimizvar.net Myra Antik Kenti'ndeki kazı evinde düzenlenen kapanış yemeğine Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Myra- Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, kazıda görevli arkeologlar, öğrenciler ve işçilerden oluşan yaklaşık 65 kişi katıldı. Bu yılki kazılar yaklaşık 4 ay sürdü. 10’UNCU YIL TAMAMLANDI Yemekte bir konuşma yapan Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, "Kültür ve Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde yürütülen Myra- Andriake kazılarının 10. yılını tamamladık. 10 yılda önemli işler yaptık. Önemli buluntuları, en önemlisi Andriake Liman Kenti'ni ortaya çıkardık. Likya Uygarlıkları Müzesi'ni kurarak bu 10 yılı taçlandırdık. 10 yıldaki başarılarımızda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Akdeniz Üniversitesi'nin katkılarının yanında Demre'deki tüm kurumların katkısı çok büyük. Bu anlamda kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve tüm Demrelilere teşekkür ediyorum. Hep söylediğim bir şey var. Demre'nin altında bir tarih yatıyor. Myra Antik Kenti, Anadolu'nun Pompei'si. Bu tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz" dedi. Kaymakam Onur Şatıroğlu ve Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Prof. Dr. Nevzat Çevik ve kazı ekibine teşekkür etti. Yemeğin ardından Myra Antik Kenti gezildi. Toplu fotoğraf çekimi sonrası ekip gelecek yıl buluşmak dileğiyle vedalaştı.
Antalya'nın Demre İlçesi’ndeki Myra Antik Kenti'nde sürdürülen Myra- Andriake kazılarının 10. yılı yemekle sona erdi

haberimizvar.net Myra Antik Kenti'ndeki kazı evinde düzenlenen kapanış yemeğine Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Myra- Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, kazıda görevli arkeologlar, öğrenciler ve işçilerden oluşan yaklaşık 65 kişi katıldı. Bu yılki kazılar yaklaşık 4 ay sürdü.

10’UNCU YIL TAMAMLANDI

Yemekte bir konuşma yapan Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, "Kültür ve Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde yürütülen Myra- Andriake kazılarının 10. yılını tamamladık. 10 yılda önemli işler yaptık. Önemli buluntuları, en önemlisi Andriake Liman Kenti'ni ortaya çıkardık. Likya Uygarlıkları Müzesi'ni kurarak bu 10 yılı taçlandırdık. 10 yıldaki başarılarımızda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Akdeniz Üniversitesi'nin katkılarının yanında Demre'deki tüm kurumların katkısı çok büyük. Bu anlamda kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve tüm Demrelilere teşekkür ediyorum. Hep söylediğim bir şey var. Demre'nin altında bir tarih yatıyor. Myra Antik Kenti, Anadolu'nun Pompei'si. Bu tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz" dedi. Kaymakam Onur Şatıroğlu ve Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Prof. Dr. Nevzat Çevik ve kazı ekibine teşekkür etti. Yemeğin ardından Myra Antik Kenti gezildi. Toplu fotoğraf çekimi sonrası ekip gelecek yıl buluşmak dileğiyle vedalaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.