Kemoterapiden ressamlığa

YAŞAM 07.01.2021 - 12:39, Güncelleme: 07.01.2021 - 12:39
 

Kemoterapiden ressamlığa

Asıl görevi Fizik öğretmenliği olan Elmas Çalışkan, 2014 yılında yakalandığı kanser hastalığıyla sanat yaparak mücadele ediyor

haberimizvar.net- Fizik öğretmeni Elmas Çalışkan, yakalandığı kanser hastalığı sırasında tedavi gördüğü hastanenin “Kemoterapi ve Sanat” bölümünde yapmaya başladığı resimler ile birlikte sanat hayatına giriş yaptı. SANATLA BULUŞTUM Hastanede diğer hastalarla birlikte kurdukları resim grubu olan Büyülü Fırçalar ile çeşitli sergilerde yer alan Çalışkan, “AVM’lerde sergi salonlarında ortak sergiler açtık. Belediyenin açtığı kurslara da katıldım. Yılsonu sergilerinde benim de resimlerim sergilendi. Son üç yıldır da Mustafa Özdemir’in atölyesinde resim ve sanat eğitimi alıyorum. Bu hastalık benim sanatla buluşmama vesile oldu” dedi. UMUDUMU YİTİRMEDİM  İlk bireysel sergisini açan Elmas Çalışkan, “Andre Malraux’un, ‘Her sanat, insan kaderine karşı bir isyandır’ sözü beni hem yaşamla hem de sanatla buluşmaya itti. Ben umudumu hiçbir zaman yitirmedim, yaşıyorum. Bu sergimi de kanserden dolayı hayatını kaybedenlere ve hala mücadele verenlere adıyorum. Amacım kanser hastalarına mesaj vermek”  dedi. .  
Asıl görevi Fizik öğretmenliği olan Elmas Çalışkan, 2014 yılında yakalandığı kanser hastalığıyla sanat yaparak mücadele ediyor

haberimizvar.net- Fizik öğretmeni Elmas Çalışkan, yakalandığı kanser hastalığı sırasında tedavi gördüğü hastanenin “ Kemoterapi ve Sanat” bölümünde yapmaya başladığı resimler ile birlikte sanat hayatına giriş yaptı.

SANATLA BULUŞTUM
Hastanede diğer hastalarla birlikte kurdukları resim grubu olan Büyülü Fırçalar ile çeşitli sergilerde yer alan Çalışkan, “AVM’lerde sergi salonlarında ortak sergiler açtık. Belediyenin açtığı kurslara da katıldım. Yılsonu sergilerinde benim de resimlerim sergilendi. Son üç yıldır da Mustafa Özdemir’in atölyesinde resim ve sanat eğitimi alıyorum. Bu hastalık benim sanatla buluşmama vesile oldu” dedi.
UMUDUMU YİTİRMEDİM 
İlk bireysel sergisini açan Elmas Çalışkan, “Andre Malraux’un, ‘Her sanat, insan kaderine karşı bir isyandır’ sözü beni hem yaşamla hem de sanatla buluşmaya itti. Ben umudumu hiçbir zaman yitirmedim, yaşıyorum. Bu sergimi de kanserden dolayı hayatını kaybedenlere ve hala mücadele verenlere adıyorum. Amacım kanser hastalarına mesaj vermek”  dedi.

.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.