Kendi yok festivali var!..

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.08.2019 - 13:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kendi yok festivali var!..

Korkuteli İlçesi’ne bağlı Küçüklü Mahallesi’nde bu sene 8’inci kez gerçekleştirilen Barbunya Şenliği’nde, ‘barbunya’ olmadığı ortaya çıktı

haberimizvar.net Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ne bağlı Küçüklü Mahallesi 8’inci Barbunya Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. 13 Ağustos Salı günü yapılan şenliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya MilletvekilleriAydın Özer ve Cavit Arı, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. GEÇEN SENE DE YOKMUŞ  Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü gerçekleştirilen şenlikte, gösterilerin yanı sıra yöresel sanatçılar Özlem Şahin, Küçük Hüseyin, İbocan sahne alırken Barbunya Şenliği’nde ‘barbunya’ ikramının olmadığı öğrenildi. Geçen sene de yapılan etkinlikte ‘barbunya’ ikramının olmadığı ama yine de festivalin yapıldığı bildirildi. HASAT ZAMANI DEĞİL 8 yıldır festivalin yapıldığını ancak barbunya hasatının festivalden bir ay sonra olmasından dolayı festival katılanlara barbunya ikram edilemediği öğrenildi. Köylüler festivali yapıp tarlalarda barbunya hasatı gerçekleştirdiklerini dile getirirken, festivale katılanlar ise ‘Bırakın barbunya yemeği, barbunyayı görmeden festivalini yapıyoruz’ diye konuştu.
Korkuteli İlçesi’ne bağlı Küçüklü Mahallesi’nde bu sene 8’inci kez gerçekleştirilen Barbunya Şenliği’nde, ‘barbunya’ olmadığı ortaya çıktı

haberimizvar.net Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ne bağlı Küçüklü Mahallesi 8’inci Barbunya Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. 13 Ağustos Salı günü yapılan şenliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya MilletvekilleriAydın Özer ve Cavit Arı, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GEÇEN SENE DE YOKMUŞ

 Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü gerçekleştirilen şenlikte, gösterilerin yanı sıra yöresel sanatçılar Özlem Şahin, Küçük Hüseyin, İbocan sahne alırken Barbunya Şenliği’nde ‘barbunya’ ikramının olmadığı öğrenildi. Geçen sene de yapılan etkinlikte ‘barbunya’ ikramının olmadığı ama yine de festivalin yapıldığı bildirildi.

HASAT ZAMANI DEĞİL

8 yıldır festivalin yapıldığını ancak barbunya hasatının festivalden bir ay sonra olmasından dolayı festival katılanlara barbunya ikram edilemediği öğrenildi. Köylüler festivali yapıp tarlalarda barbunya hasatı gerçekleştirdiklerini dile getirirken, festivale katılanlar ise ‘Bırakın barbunya yemeği, barbunyayı görmeden festivalini yapıyoruz’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.