Kepez'den online YKS kursu

EĞİTİM 22.12.2020 - 14:59, Güncelleme: 22.12.2020 - 15:20
 

Kepez'den online YKS kursu

Kepez Belediyesi, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamamasından dolayı üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için online kurs dönemini başlattı.

Haberimizvar.net- Bu kapsamda Mimar Sinan Kongre Merkezi (MSKM)'nde, online alt yapılı derslikler oluşturuldu. Bu dersliklerde uzaktan eğitim, online olarak görüşme imkanı sunan Zoom uygulaması üzerinden veriliyor. Kepez Belediyesi'nin, Teomanpaşa YKS Kurs Merkezi'ne kayıtlı öğrenciler ile üniversite giriş sınavına hazırlan öğrenciler, bu uygulamadan kullanıcı adı ve şifrelerini alarak online eğitimden yararlanabilecekler. Online YKS hazırlık kursunda, haftanın 5 günü saat 10.00 ile 16.00 arasında 45 saat eğitim veriliyor. Branş öğretmenleri ile interaktif bir ortamda, Türkçe, matematik, biyoloji, kimya, fen, tarih ve coğrafya dersleri işleniyor.   Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, MSKM'deki online sınıfları ziyaret etti. Bir süre interaktif dersi izleyen Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra online sohbet ettiği öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Teomanpaşa Kurs Merkezi'nde, lise son sınıf ve yeni mezun öğrencilere yönelik Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) kursu düzenlediklerini anımsatan Başkan Tütüncü, "Bu kurs, YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz için önemli bir imkân ve fırsattı. Pandemi sürecinde bu kursların sekteye uğramaması, öğrencilerimizin eğitiminin olumsuz yönde etkilememesi önemli sorumluluğumuz. Bu kapsamda yüz yüze eğitime ara verildiği şu günlerde, üniversiteye hazırlık kurslarımızı internet üzerinden gençlerimize sağlayalım istedik" dedi. "Bizim en önemli önceliğimiz, gençlerimizi en güzel şekilde üniversiteye hazırlamaktır" diyen Başkan Tütüncü, şöyle konuştu: "Bunun için elimizde hangi imkânlar varsa hepsini gençlerimiz için seferber ediyoruz. Her yeni günle birlikte heyecanımızı biraz daha üste çıkarıyoruz. Hep birlikte her şeyin en güzelini yapacağız. Bütün imkânlarımızı en üst seviyeye çıkararak, daha çok deneme sınavı, hazırlık kursunu yapacağız. Kısıtlamalar kalktıktan sonra yeniden yüz yüze eğitime geçeceğiz. Yüz yüze eğitimin olmadığı günlerde de en güzel şekilde online eğitimle uzakları yakın eden teknolojilerle gençlere seslenmeye, derslerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." Kepez Belediyesi'nin YKS kursları, açıldığı ilk yıl 120 öğrenciye, ikinci yıl ise 203 öğrenciye Türkiye'nin en gözde üniversitelerinin kapılarını araladı. Kepez Belediyesi'nin YKS kursları, yıl boyunca da öğrencilere ücretsiz deneme sınavları düzenliyor.
Kepez Belediyesi, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamamasından dolayı üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için online kurs dönemini başlattı.

Haberimizvar.net- Bu kapsamda Mimar Sinan Kongre Merkezi (MSKM)'nde, online alt yapılı derslikler oluşturuldu. Bu dersliklerde uzaktan eğitim, online olarak görüşme imkanı sunan Zoom uygulaması üzerinden veriliyor. Kepez Belediyesi'nin, Teomanpaşa YKS Kurs Merkezi'ne kayıtlı öğrenciler ile üniversite giriş sınavına hazırlan öğrenciler, bu uygulamadan kullanıcı adı ve şifrelerini alarak online eğitimden yararlanabilecekler. Online YKS hazırlık kursunda, haftanın 5 günü saat 10.00 ile 16.00 arasında 45 saat eğitim veriliyor. Branş öğretmenleri ile interaktif bir ortamda, Türkçe, matematik, biyoloji, kimya, fen, tarih ve coğrafya dersleri işleniyor.

 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, MSKM'deki online sınıfları ziyaret etti. Bir süre interaktif dersi izleyen Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra online sohbet ettiği öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Teomanpaşa Kurs Merkezi'nde, lise son sınıf ve yeni mezun öğrencilere yönelik Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) kursu düzenlediklerini anımsatan Başkan Tütüncü, "Bu kurs, YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz için önemli bir imkân ve fırsattı. Pandemi sürecinde bu kursların sekteye uğramaması, öğrencilerimizin eğitiminin olumsuz yönde etkilememesi önemli sorumluluğumuz. Bu kapsamda yüz yüze eğitime ara verildiği şu günlerde, üniversiteye hazırlık kurslarımızı internet üzerinden gençlerimize sağlayalım istedik" dedi.

"Bizim en önemli önceliğimiz, gençlerimizi en güzel şekilde üniversiteye hazırlamaktır" diyen Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:

"Bunun için elimizde hangi imkânlar varsa hepsini gençlerimiz için seferber ediyoruz. Her yeni günle birlikte heyecanımızı biraz daha üste çıkarıyoruz. Hep birlikte her şeyin en güzelini yapacağız. Bütün imkânlarımızı en üst seviyeye çıkararak, daha çok deneme sınavı, hazırlık kursunu yapacağız. Kısıtlamalar kalktıktan sonra yeniden yüz yüze eğitime geçeceğiz. Yüz yüze eğitimin olmadığı günlerde de en güzel şekilde online eğitimle uzakları yakın eden teknolojilerle gençlere seslenmeye, derslerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Kepez Belediyesi'nin YKS kursları, açıldığı ilk yıl 120 öğrenciye, ikinci yıl ise 203 öğrenciye Türkiye'nin en gözde üniversitelerinin kapılarını araladı. Kepez Belediyesi'nin YKS kursları, yıl boyunca da öğrencilere ücretsiz deneme sınavları düzenliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.