Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası’na gideceğim

EKONOMİ 15.10.2021 - 14:43, Güncelleme: 15.10.2021 - 14:43
 

Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası’na gideceğim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz" diyerek bugün saat 15.30'da Merkez Bankası'na gideceğini açıkladı. Çarşamba akşamı gerçekleşen Erdoğan-Kavcıoğlu görüşmesinin ardından Merkez Bankası'nda 3 ismin görevden alınmasıyla, dolar art arda rekorlar kırmıştı.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla saat 15.30'da Merkez Bankası'na gideceğini duyurdu. CHP lideri yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:  "Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz."  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba akşamı Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Çankaya Köşkü'nde görüşmüştü. Görüşmenin ardından, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile TCMB’nin başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş görevlerinden alınmıştı. Başkan yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken Para Politikası Kurulu Üyesi olarak da Yusuf Tuna atanmıştı. Tuna ‘faizsiz bankacılık’ üzerine çalışmaları ile biliniyor. Bu hamlenin ardından TL'nin döviz karşısındaki gerileyişi hızlanmış, dolar art arda tarihi rekorlar kırmaya başlamıştı. Dolar bugün de rekor tazeleyerek 9,24'ü geçti. Öte yandan TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesine paralel olarak, yarından itibaren benzin ve motorine de zam geleceği öğrenildi. KAVCIOĞLU DÖNEMİNDE DOLAR YÜZDE 28 FIRLADI Kavcıoğlu eylül ayında çekirdek enflasyon açıklamasını yapmadan önce Erdoğan ağustos ayında faizlerin indirilmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Mart ayında göreve gelen Kavcıoğlu, göreve gelmeden önce yüksek faiz karşıtı görüşleriyle biliniyordu. Özellikle kurdaki hareket yüzünden şu ana kadar sadece 100 baz puanlık indirime gidebildi. Kavcıoğlu göreve geldiğinden bu yana dolar/TL'de yüzde 28'lik artış yaşandı. Ayrıntılar gelecek...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz" diyerek bugün saat 15.30'da Merkez Bankası'na gideceğini açıkladı. Çarşamba akşamı gerçekleşen Erdoğan-Kavcıoğlu görüşmesinin ardından Merkez Bankası'nda 3 ismin görevden alınmasıyla, dolar art arda rekorlar kırmıştı.

haberimizvar.net-   CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla saat 15.30'da Merkez Bankası'na gideceğini duyurdu. CHP lideri yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

 " Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz."

 AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba akşamı Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Çankaya Köşkü'nde görüşmüştü.

Görüşmenin ardından, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile TCMB’nin başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş görevlerinden alınmıştı.

Başkan yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken Para Politikası Kurulu Üyesi olarak da Yusuf Tuna atanmıştı. Tuna ‘faizsiz bankacılık’ üzerine çalışmaları ile biliniyor.

Bu hamlenin ardından TL'nin döviz karşısındaki gerileyişi hızlanmış, dolar art arda tarihi rekorlar kırmaya başlamıştı. Dolar bugün de rekor tazeleyerek 9,24'ü geçti.

Öte yandan TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesine paralel olarak, yarından itibaren benzin ve motorine de zam geleceği öğrenildi.

KAVCIOĞLU DÖNEMİNDE DOLAR YÜZDE 28 FIRLADI

Kavcıoğlu eylül ayında çekirdek enflasyon açıklamasını yapmadan önce Erdoğan ağustos ayında faizlerin indirilmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Mart ayında göreve gelen Kavcıoğlu, göreve gelmeden önce yüksek faiz karşıtı görüşleriyle biliniyordu. Özellikle kurdaki hareket yüzünden şu ana kadar sadece 100 baz puanlık indirime gidebildi. Kavcıoğlu göreve geldiğinden bu yana dolar/TL'de yüzde 28'lik artış yaşandı.

Ayrıntılar gelecek...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.