Kırcami’de belirsizlik yok KARARLILIK VAR

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.12.2020 - 13:17, Güncelleme: 19.12.2020 - 13:17
 

Kırcami’de belirsizlik yok KARARLILIK VAR

Kırcami planlarının geçtiğimiz hafta İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından Büyükşehir ve Muratpaşa meclisi ortak toplantı yaptı. Toplantının ardından konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Kırcami’de belirsizlik yoktur, kararlılık vardır” dedi

haberimizvar.net- Yaklaşık 30 yıldır devam eden Kırcami planları 2 yıl önce tamamlanmıştı. Herkes ‘Bu iş bitti’ derken geçtiğimiz hafta İdare Mahkemesi planların iptal edildiğini açıkladı. Bu karar üzerine Büyükşehir ve Muratpaşa meclislerinin tüm grup temsilcileri toplantı yaptı. Toplantının ardından açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kırcami gündemiyle Büyükşehir Belediyesi Muratpaşa meclis grubumuzla bir toplantı yaptık. Toplantımıza, Muratpaşa Belediye Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partiler katıldı. Hepsine komşularımız adına teşekkür ederim. Kırcami’de belirsizlik yoktur aksine kararlılık vardır. Mevcut parselasyon, imar planımızın geri dönüşü yoktur” dedi. YENİ PLANLAR ÇIKARILACAK Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Gelecek hafta itibariyle, bölgede 1000 ölçekli planlarda yer alan ve sorumluluğu Belediyemize ait 30 metrenin altındaki imar yollarının açılmasına başlıyoruz.  İmar planımıza, deyim yerindeyse saldıranlar, belirsizlik üretmeye çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın elinden arazilerini yok fiyata almaya çalışmaktadırlar. Mevcut plan işine gelmeyenler, vatandaş lehine olan bu plan işine gelmeyenler bununla ilgilenmektedir. Ama bizim en küçük bir tereddüdümüz söz konusu değildir. İstinaf yoluna gidilecektir. Sonrasında, olmadı, revizyon imar planları hızla çıkarılacaktır. Kırcami, 360 derece kentle çevrilmiş, tarım alanı vasfını kaybetmiş, komşularımızın 30 yıldır imar planı beklediği, şehircilik açısından imar planı yapılması gereken bölgedir. Şehrimizin önemli bir sorunudur. Bu konuda en küçük geri adım söz konusu olmayacaktır. Bu kararlığı hep beraber ifade ediyoruz.”
Kırcami planlarının geçtiğimiz hafta İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından Büyükşehir ve Muratpaşa meclisi ortak toplantı yaptı. Toplantının ardından konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Kırcami’de belirsizlik yoktur, kararlılık vardır” dedi

haberimizvar.net- Yaklaşık 30 yıldır devam eden Kırcami planları 2 yıl önce tamamlanmıştı. Herkes ‘Bu iş bitti’ derken geçtiğimiz hafta İdare Mahkemesi planların iptal edildiğini açıkladı. Bu karar üzerine Büyükşehir ve Muratpaşa meclislerinin tüm grup temsilcileri toplantı yaptı. Toplantının ardından açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “ Kırcami gündemiyle Büyükşehir Belediyesi Muratpaşa meclis grubumuzla bir toplantı yaptık. Toplantımıza, Muratpaşa Belediye Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partiler katıldı. Hepsine komşularımız adına teşekkür ederim. Kırcami’de belirsizlik yoktur aksine kararlılık vardır. Mevcut parselasyon, imar planımızın geri dönüşü yoktur” dedi.


YENİ PLANLAR ÇIKARILACAK
Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Gelecek hafta itibariyle, bölgede 1000 ölçekli planlarda yer alan ve sorumluluğu Belediyemize ait 30 metrenin altındaki imar yollarının açılmasına başlıyoruz.  İmar planımıza, deyim yerindeyse saldıranlar, belirsizlik üretmeye çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın elinden arazilerini yok fiyata almaya çalışmaktadırlar. Mevcut plan işine gelmeyenler, vatandaş lehine olan bu plan işine gelmeyenler bununla ilgilenmektedir. Ama bizim en küçük bir tereddüdümüz söz konusu değildir. İstinaf yoluna gidilecektir. Sonrasında, olmadı, revizyon imar planları hızla çıkarılacaktır. Kırcami, 360 derece kentle çevrilmiş, tarım alanı vasfını kaybetmiş, komşularımızın 30 yıldır imar planı beklediği, şehircilik açısından imar planı yapılması gereken bölgedir. Şehrimizin önemli bir sorunudur. Bu konuda en küçük geri adım söz konusu olmayacaktır. Bu kararlığı hep beraber ifade ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.