'Kışın üretilen domates zehir' iddiasına, üreticiden tepki

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.12.2020 - 11:39, Güncelleme: 25.12.2020 - 11:39
 

'Kışın üretilen domates zehir' iddiasına, üreticiden tepki

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çiftçi Abdullah Sağlam, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş'ın “Ben kışın üretilmiş bir domatesi yersem ne olur? Bir bardak tarım ilacı içmiş olurum" sözlerine tepkisini, serasında çekip, sosyal medyadan yayınladığı video ile gösterdi. Bir domatesin suyunu sıkıp içen, birini de parçalayıp yüzüne süren Sağlam, "Şimdi ben ölecek miyim? Yapmayın bunu. Üreticinin ekmeği ile oynamayın" dedi.

haberimizvar.net Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, katıldığı bir televizyon programında, mevsim sebzelerini anlatırken, domatesin kış sebzesi olmadığını, kışın domates yenirse bir bardak zehir içilmiş olunacağını söyledi. Örtü altı sebze üretim merkezlerinden Kumluca'da domates üreten Abdullah Sağlam da Aktaş'ın sözlerine tepki gösterdi. Serasında çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlam, 30 yıldır sebze ürettiğini belirterek, şunları söyledi: "Kayıtlarını yapmadığım bir tek sebzem yoktur. Bir sene içinde sebzelere ne verdiysem tek tek kaydederim. Devlete her türlü kaydım vardır. ÇKS belgem, ilaçlama belgem, ilaçlama ehliyetim, ticaret odasına kaydım vardır. Ben bir üreticiyim. Şimdi adamın açıkladığı şu; 'Bir tek domatesi sıktığınız zaman, bir bardak tarım zehri içiyorsunuz' diyor. Bu yıl 28 Ağustos'ta toprakla fidanı buluşturdum. Zehir dedikleri ilk insektisit kırmızı örümcek, beyazsinek ilacını 17 Ekim'de uyguladım. İkinci uyguladığım 30 Ekim'de kurt (tırtıl) ilacı, üçüncü olarak 30 Kasım'da tekrar kırmızı örümcek ve kurt (tırtıl) ilacıdır. Bugüne kadar bu üç uygulamayı yapmışım. Bunların zehir dediği buysa, budur. Bunları biz antibiyotik olarak her gün alıyoruz. Bir aspirin olarak, bir ağrı kesici olarak her gün vücudumuza alıyoruz. Neymiş de hormonmuş. Bir bardak zehir çıkacakmış. Alın ben domatesi bardağa sıkıyorum ve içiyorum. Bu bir bardak zehir çıkarmadı. Bir bardak domates suyu içtim. Alın domatesi parçalayıp, yüzüme sürdüm. Şimdi ben ölecek miyim? 20 yıldır 3 öğün bu domatesi yiyorum. Allah'a şükür daha bir kez olsun hastane kapısına gitmedim. Yapmayın bunu. Yazıktır. Bu üreticinin ekmeği ile oynamayın."
Antalya'nın Kumluca ilçesinde çiftçi Abdullah Sağlam, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş'ın “Ben kışın üretilmiş bir domatesi yersem ne olur? Bir bardak tarım ilacı içmiş olurum" sözlerine tepkisini, serasında çekip, sosyal medyadan yayınladığı video ile gösterdi. Bir domatesin suyunu sıkıp içen, birini de parçalayıp yüzüne süren Sağlam, "Şimdi ben ölecek miyim? Yapmayın bunu. Üreticinin ekmeği ile oynamayın" dedi.

haberimizvar.net

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, katıldığı bir televizyon programında, mevsim sebzelerini anlatırken, domatesin kış sebzesi olmadığını, kışın domates yenirse bir bardak zehir içilmiş olunacağını söyledi. Örtü altı sebze üretim merkezlerinden Kumluca'da domates üreten Abdullah Sağlam da Aktaş'ın sözlerine tepki gösterdi. Serasında çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlam, 30 yıldır sebze ürettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kayıtlarını yapmadığım bir tek sebzem yoktur. Bir sene içinde sebzelere ne verdiysem tek tek kaydederim. Devlete her türlü kaydım vardır. ÇKS belgem, ilaçlama belgem, ilaçlama ehliyetim, ticaret odasına kaydım vardır. Ben bir üreticiyim. Şimdi adamın açıkladığı şu; 'Bir tek domatesi sıktığınız zaman, bir bardak tarım zehri içiyorsunuz' diyor. Bu yıl 28 Ağustos'ta toprakla fidanı buluşturdum. Zehir dedikleri ilk insektisit kırmızı örümcek, beyazsinek ilacını 17 Ekim'de uyguladım. İkinci uyguladığım 30 Ekim'de kurt (tırtıl) ilacı, üçüncü olarak 30 Kasım'da tekrar kırmızı örümcek ve kurt (tırtıl) ilacıdır. Bugüne kadar bu üç uygulamayı yapmışım. Bunların zehir dediği buysa, budur. Bunları biz antibiyotik olarak her gün alıyoruz. Bir aspirin olarak, bir ağrı kesici olarak her gün vücudumuza alıyoruz. Neymiş de hormonmuş. Bir bardak zehir çıkacakmış. Alın ben domatesi bardağa sıkıyorum ve içiyorum. Bu bir bardak zehir çıkarmadı. Bir bardak domates suyu içtim. Alın domatesi parçalayıp, yüzüme sürdüm. Şimdi ben ölecek miyim? 20 yıldır 3 öğün bu domatesi yiyorum. Allah'a şükür daha bir kez olsun hastane kapısına gitmedim. Yapmayın bunu. Yazıktır. Bu üreticinin ekmeği ile oynamayın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.