Kitap fuarında Antalyalı yazarlara yer yok!

GÜNDEM 30.09.2019 - 17:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kitap fuarında Antalyalı yazarlara yer yok!

10. Antalya Kitap Fuarı’nda Antalyalı yazar ve şairlere stant verilmeyeceği açıklandı. Başkan Muhittin Böcek’e ulaşamadıklarını söyleyen ANSAN yöneticisi Nadire Sönmez, “Antalya’nın tarlasını ekip bize bir domates bile vermek istemiyorlar” dedi

haberimizavr.net Büyükşehir Belediyesi tarafından 11-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 10. Antalya Kitap Fuarı’nda Antalyalı yazar ve şairlere yer verilmedi. Muhittin Böcek’in Konyaaltı belediye başkanlığı döneminde Konyaaltı Kitap Fuarı olarak başlayan, bu yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınarak Antalya Kitap Fuarı haline getirilen etkinlikte Antalyalı yazar, şair ve sanatçılara yer verilmemesi tepki çekti. Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başvuruya, “Fuara katılım için yayınevi olma ve fuar katılım belgesi şartı arandığı için şahıs olarak yer veremiyoruz. Aranan şartlar mevcut olduğu takdirde tüm yazarlarımız için kapımız sonuna kadar açıktır. Fuarımız büyümeye devam edecek” şeklinde yanıt verildi. Başkan Böcek’ ulaşamadıklarını söyleyen ANSAN yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir yetkilinin de kendilerini dinlemediğini belirtti. ORGANİZASYON FİRMASI İSTEMİYOR 10. Antalya Kitap Fuarı organizasyonunun NAP Fuar Organizasyon isimli şirkete verildiğini ve şirketin sahibi Nurdan Aydın Polatcı ile görüştüklerini, ama olumsuz yanıt aldıklarını söyleyen ANSAN yöneticisi Nadire Sönmez, “Yayınevi olmadığımız için kabul edilmiyoruz. Her ay çıkan bir dergi niteliğinde bültenimiz de var. Hepten kitapsız değiliz. İzmir Kitap Fuarı’na katıldım. Fuarın alt katı tümden sahaflara, dergilere derneklere ayrılmış. Kadın Yazarlar Derneği gibi derneklerin standı vardı. Evvelki yıl Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ‘Lavinya’nın Aşkla İmtihanı’ adlı kitabını bizim standımızda imzalamıştı. Muhittin Böcek de Konyaaltı’ndayken bizi en çok destekleyen bir belediye başkanıydı. Şimdi yoğunluktan atladı sanırım. Fuarı düzenleyen Nurdan Aydın Polatcı asla olumlu şeyler söylemiyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de çözüm üretmiyor. Antalya’nın tarlasını ekip bize bir domates bile vermek istemiyorlar” dedi. ‘ANTALYALI OKUYUCU SİZE KÜSER’ Antalyalı yazar ve şairlere kitap fuarında yer verilmemesini eleştiren Manavgat eski belediye başkan yardımcısı ve CHP Konyaaltı belediye başkan aday adayı Sebahat Çevik, “Sanatçılar size küser. Antalyalı okuyucular size küser ve Antalya çok kötü küser. Organizasyonu yapan firmayı şiddetle kınıyorum. Belediye yetkililerinin bu sorunu çözeceğine inanıyorum. Metin Demirtaş’ın bugün ölüm yıldönümü ve fuarda onun hemşerileri, kalemdaşları yok. ANSAN yok. Antalya’yı en güzel Antalyalı yazarlar anlatır. Çünkü bu topraklarda yetişmiş, Akdeniz’de yüzmüş, Toroslarında gökyüzüne değmişlerdir” ifadelerini kullandı.
10. Antalya Kitap Fuarı’nda Antalyalı yazar ve şairlere stant verilmeyeceği açıklandı. Başkan Muhittin Böcek’e ulaşamadıklarını söyleyen ANSAN yöneticisi Nadire Sönmez, “Antalya’nın tarlasını ekip bize bir domates bile vermek istemiyorlar” dedi

haberimizavr.net Büyükşehir Belediyesi tarafından 11-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 10. Antalya Kitap Fuarı’nda Antalyalı yazar ve şairlere yer verilmedi. Muhittin Böcek’in Konyaaltı belediye başkanlığı döneminde Konyaaltı Kitap Fuarı olarak başlayan, bu yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınarak Antalya Kitap Fuarı haline getirilen etkinlikte Antalyalı yazar, şair ve sanatçılara yer verilmemesi tepki çekti. Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başvuruya, “Fuara katılım için yayınevi olma ve fuar katılım belgesi şartı arandığı için şahıs olarak yer veremiyoruz. Aranan şartlar mevcut olduğu takdirde tüm yazarlarımız için kapımız sonuna kadar açıktır. Fuarımız büyümeye devam edecek” şeklinde yanıt verildi. Başkan Böcek’ ulaşamadıklarını söyleyen ANSAN yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir yetkilinin de kendilerini dinlemediğini belirtti.

ORGANİZASYON FİRMASI İSTEMİYOR

10. Antalya Kitap Fuarı organizasyonunun NAP Fuar Organizasyon isimli şirkete verildiğini ve şirketin sahibi Nurdan Aydın Polatcı ile görüştüklerini, ama olumsuz yanıt aldıklarını söyleyen ANSAN yöneticisi Nadire Sönmez, “Yayınevi olmadığımız için kabul edilmiyoruz. Her ay çıkan bir dergi niteliğinde bültenimiz de var. Hepten kitapsız değiliz. İzmir Kitap Fuarı’na katıldım. Fuarın alt katı tümden sahaflara, dergilere derneklere ayrılmış. Kadın Yazarlar Derneği gibi derneklerin standı vardı. Evvelki yıl Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ‘Lavinya’nın Aşkla İmtihanı’ adlı kitabını bizim standımızda imzalamıştı. Muhittin Böcek de Konyaaltı’ndayken bizi en çok destekleyen bir belediye başkanıydı. Şimdi yoğunluktan atladı sanırım. Fuarı düzenleyen Nurdan Aydın Polatcı asla olumlu şeyler söylemiyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de çözüm üretmiyor. Antalya’nın tarlasını ekip bize bir domates bile vermek istemiyorlar” dedi.

‘ANTALYALI OKUYUCU SİZE KÜSER’

Antalyalı yazar ve şairlere kitap fuarında yer verilmemesini eleştiren Manavgat eski belediye başkan yardımcısı ve CHP Konyaaltı belediye başkan aday adayı Sebahat Çevik, “Sanatçılar size küser. Antalyalı okuyucular size küser ve Antalya çok kötü küser. Organizasyonu yapan firmayı şiddetle kınıyorum. Belediye yetkililerinin bu sorunu çözeceğine inanıyorum. Metin Demirtaş’ın bugün ölüm yıldönümü ve fuarda onun hemşerileri, kalemdaşları yok. ANSAN yok. Antalya’yı en güzel Antalyalı yazarlar anlatır. Çünkü bu topraklarda yetişmiş, Akdeniz’de yüzmüş, Toroslarında gökyüzüne değmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.