KKTC’nin nüfusu açıklandı: 382 bin 230

GÜNDEM 06.01.2021 - 17:37, Güncelleme: 06.01.2021 - 17:37
 

KKTC’nin nüfusu açıklandı: 382 bin 230

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, (KKTC) uzun zamandır tartışma konusu haline gelen nüfus sayısı 382 bin 230 olduğu açıklandı.

Haberimizvar.net-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) tartışmalara neden olan nüfus sayısı açıklandı. KKTC İstatistik Kurumu Başkanı Türel Öksüzoğlu, “ülke nüfusu bilinmiyor” söyleminin gerçeklere dayanmadığını ifade etti. Öksüzoğlu, ülke nüfusunun 2019 yılı itibarı ile 382 bin 230 olduğunu söyledi. Öksüzoğlu, nüfusu yüzde beşlik yanılma payı ile bildiklerini kaydederek, nüfus bilinmiyor söyleminin popülist bir yaklaşım olduğuna da dikkat çekti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, (KKTC) uzun zamandır tartışma konusu haline gelen nüfus sayısı 382 bin 230 olduğu açıklandı.

Haberimizvar.net- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) tartışmalara neden olan nüfus sayısı açıklandı.

KKTC İstatistik Kurumu Başkanı Türel Öksüzoğlu, “ülke nüfusu bilinmiyor” söyleminin gerçeklere dayanmadığını ifade etti. Öksüzoğlu, ülke nüfusunun 2019 yılı itibarı ile 382 bin 230 olduğunu söyledi. Öksüzoğlu, nüfusu yüzde beşlik yanılma payı ile bildiklerini kaydederek, nüfus bilinmiyor söyleminin popülist bir yaklaşım olduğuna da dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.