Komünist adaya seçim yasağı

SİYASET 24.07.2021 - 22:36, Güncelleme: 24.07.2021 - 22:37
 

Komünist adaya seçim yasağı

Rusya’da 2018’deki başkanlık seçimlerinde Putin karşısında yüzde 11.7 oy alarak ikinci olan Komünist Parti adayı Grudinin’e seçim yasağı getirildi.

  HABERİMİZVAR – Rusya’da 2018’deki başkanlık seçimlerinde Komünist Parti’den aday olarak yüzde 11.7 oranında oyla sandıktan ikinci çıkan Pavel Grudinin’e seçim yasağı getirildi. Komünist Parti üyesi Grudinin’in, eylül ayındaki parlamento (Duma) seçimlerinde milletvekili adayı olmasına izin verilmeyeceği açıklandı. Seçim yetkilileri, karara gerekçe olarak Grudinin’in yabancı bir şirkette hisse sahibi olmasını gösterdi.   ZENGİN KOMÜNİST GRUDİNİN   Zengin bir iş insanı olan Grudinin ise herhangi bir yabancı şirkette hissesi olmadığını söyleyerek, merkez seçim komitesinin muhalefet partilerinin eylül ayında iyi bir sonuç elde etme potansiyeli nedeniyle böyle bir karar aldığını savundu. Interfax’ın haberine göre Grudinin, “Komünist Parti bir muhalefet partisi. Birileri, sol kanattaki güçlerin birliğinin büyük bir etki yaratmasından korkuyor” dedi. Komünist Parti lideri Gennady Zyuganov da, seçim yasağı kararını temyize götüreceklerini açıkladı. 2018 seçimleri öncesinde de Grudinin’in İsviçre’de banka hesapları olduğu iddia edilmişti. 
Rusya’da 2018’deki başkanlık seçimlerinde Putin karşısında yüzde 11.7 oy alarak ikinci olan Komünist Parti adayı Grudinin’e seçim yasağı getirildi.

 

HABERİMİZVAR – Rusya’da 2018’deki başkanlık seçimlerinde Komünist Parti’den aday olarak yüzde 11.7 oranında oyla sandıktan ikinci çıkan Pavel Grudinin’e seçim yasağı getirildi. Komünist Parti üyesi Grudinin’in, eylül ayındaki parlamento (Duma) seçimlerinde milletvekili adayı olmasına izin verilmeyeceği açıklandı. Seçim yetkilileri, karara gerekçe olarak Grudinin’in yabancı bir şirkette hisse sahibi olmasını gösterdi.

 

ZENGİN KOMÜNİST GRUDİNİN

 

Zengin bir iş insanı olan Grudinin ise herhangi bir yabancı şirkette hissesi olmadığını söyleyerek, merkez seçim komitesinin muhalefet partilerinin eylül ayında iyi bir sonuç elde etme potansiyeli nedeniyle böyle bir karar aldığını savundu. Interfax’ın haberine göre Grudinin, “ Komünist Parti bir muhalefet partisi. Birileri, sol kanattaki güçlerin birliğinin büyük bir etki yaratmasından korkuyor” dedi. Komünist Parti lideri Gennady Zyuganov da, seçim yasağı kararını temyize götüreceklerini açıkladı. 2018 seçimleri öncesinde de Grudinin’in İsviçre’de banka hesapları olduğu iddia edilmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.