‘Konaklama Vergisi sektöre yük olacak’

TURİZM 15.11.2019 - 13:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Konaklama Vergisi sektöre yük olacak’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, torba yasa ile getirilen konaklama vergisi uygulamasına karşı çıkarak, ayakta kalan tek sektörün paçasından aşağı çekilmeye çalışıldığını söyledi

haberimizvar.net Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konaklama vergisinin sadece yabancı turistlerden alınması ve gelirinin de belediyelere aktarılmasını önerdi. Dijital hizmet vergisiyle ilgili torba yasa teklifinin görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Çetin Osman Budak, kanun tekliflerinin başka yerlerde hazırlanıp, AK Parti’li vekillere imzalatıldığını bildirdi. SEKTÖRE YENİ YÜK Budak, “Bir süre önce getirilen Tanıtım Ajansı ile Anayasa’ya aykırı şekilde cirodan pay alınmaya başlandı. Verginin ruhu kârdan pay almaktır. Konaklama vergisi ile sektöre yeni bir yük getiriyorsunuz. Maalesef turizm, ayakta kalmış tek sektör. Cari açık veren bir ülkede cari açığı en aza indiren sektörden bahsediyoruz. Yaptığınız, ayakta kalmış tek sektörü paçasından tutup aşağı çekmektir” diye konuştu. YERLİ TURİST DE CEZALANDIRILIYOR Budak, “Aylarca, bütün kış boyunca, sahillerde tatil yapma hayaliyle plan yapıp oralara tatile gitmek isteyen yerli turistleri, orta gelirli yerli turistleri de burada cezalandırıyorsunuz. Bu maddenin ruhuna karşıyız ama hiç olmazsa, bunun yerli turistlerden alınmamasıyla ilgili bir not düşün. 2008 yılında getirilen ve komisyonda çıkarılan düzenleme, konaklama vergisinin belediyelere aktarılmasını öngörüyordu. O bile bugün getirdiğiniz düzenlemeden daha ilerdeydi” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, torba yasa ile getirilen konaklama vergisi uygulamasına karşı çıkarak, ayakta kalan tek sektörün paçasından aşağı çekilmeye çalışıldığını söyledi

haberimizvar.net Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konaklama vergisinin sadece yabancı turistlerden alınması ve gelirinin de belediyelere aktarılmasını önerdi. Dijital hizmet vergisiyle ilgili torba yasa teklifinin görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Çetin Osman Budak, kanun tekliflerinin başka yerlerde hazırlanıp, AK Parti’li vekillere imzalatıldığını bildirdi.

SEKTÖRE YENİ YÜK

Budak, “Bir süre önce getirilen Tanıtım Ajansı ile Anayasa’ya aykırı şekilde cirodan pay alınmaya başlandı. Verginin ruhu kârdan pay almaktır. Konaklama vergisi ile sektöre yeni bir yük getiriyorsunuz. Maalesef turizm, ayakta kalmış tek sektör. Cari açık veren bir ülkede cari açığı en aza indiren sektörden bahsediyoruz. Yaptığınız, ayakta kalmış tek sektörü paçasından tutup aşağı çekmektir” diye konuştu.

YERLİ TURİST DE CEZALANDIRILIYOR

Budak, “Aylarca, bütün kış boyunca, sahillerde tatil yapma hayaliyle plan yapıp oralara tatile gitmek isteyen yerli turistleri, orta gelirli yerli turistleri de burada cezalandırıyorsunuz. Bu maddenin ruhuna karşıyız ama hiç olmazsa, bunun yerli turistlerden alınmamasıyla ilgili bir not düşün. 2008 yılında getirilen ve komisyonda çıkarılan düzenleme, konaklama vergisinin belediyelere aktarılmasını öngörüyordu. O bile bugün getirdiğiniz düzenlemeden daha ilerdeydi” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.