Kongo'da İtalya Büyükelçisi öldürüldü

YAŞAM 22.02.2021 - 14:42, Güncelleme: 22.02.2021 - 14:42
 

Kongo'da İtalya Büyükelçisi öldürüldü

Kongo'da Birleşmiş Milletler'e ait bir konvoya saldırı düzenlendi. İtalya Büyükelçisi Luca Attanasio ve bir İtalyan askeri polis öldü.

Haberimizvar.net- Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bir Birleşmiş Milletler (BM) konvoyuna düzenlenen saldırıda, İtalya Büyükelçisi Luca Attanasio ve İtalyan bir askeri polis öldü. Saldırganların olay sırasında elçiyi rehin almaya çalıştığı belirtildi. Yerel polisten Reuters'a yapılan açıklamaya göre saldırı, Kongo'nun doğusundaki Kanyamahoro kasabasının yakınlarında düzenlendi. Polis, saldırının bir rehin alma girişimi olduğunu açıkladı. Kongo'nun Ruanda ve Uganda sınırındaki bölgede çok sayıda silahlı grup faaliyet gösteriyor. Yerel polis güçlerinin sık sık saldırıya uğradığı belirtiliyor.
Kongo'da Birleşmiş Milletler'e ait bir konvoya saldırı düzenlendi. İtalya Büyükelçisi Luca Attanasio ve bir İtalyan askeri polis öldü.

Haberimizvar.net-  Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bir Birleşmiş Milletler (BM) konvoyuna düzenlenen saldırıda, İtalya Büyükelçisi Luca Attanasio ve İtalyan bir askeri polis öldü. Saldırganların olay sırasında elçiyi rehin almaya çalıştığı belirtildi.

Yerel polisten Reuters'a yapılan açıklamaya göre saldırı, Kongo'nun doğusundaki Kanyamahoro kasabasının yakınlarında düzenlendi. Polis, saldırının bir rehin alma girişimi olduğunu açıkladı.

Kongo'nun Ruanda ve Uganda sınırındaki bölgede çok sayıda silahlı grup faaliyet gösteriyor. Yerel polis güçlerinin sık sık saldırıya uğradığı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.