Konuksever AVM’ye plan engelli

GÜNDEM 11.11.2019 - 15:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Konuksever AVM’ye plan engelli

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumunda Konuksever AVM yeniden gündeme geldi. Oy çocukluğuyla kabul edilen gündem maddeleriyle Konuksever AVM’ye plan engelli geldi

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı oturumu Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 106 maddenin görüşüleceği meclis gündeminin 6. ve 7. maddelerinde İmar Komisyonu’ndan gelen Konuksever AVM tartışıldı. OY ÇOKLUĞUYLA Yargı kararı ve imar plan değişikliğiyle ilgili olarak AKP meclis üyeleri çekimser kalırken, maddeler oy çokluğuyla kabul edildi. MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selçuk Senirli, konuyla ilgili olarak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal kendilerini bilgilendirmesini istedi. Senirli’nin ardından söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 7 yıldır gündeme gelen konuyla ilgili bilgilendirme yapılmasını istedi. NEYİ OYLUYORUZ? Konuksever AVM ile ilgili neyi oyladıklarını bilmediklerini kaydeden Tütüncü, “İki çelişkili mahkeme kararı var. Neye evet ya da neye hayır diyeceğimizi bilmiyoruz. Bilgilenme ihtiyacımız var” dedi. Bunun üzerine Başkan Muhittin Böcek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hüsamettin Elmas’a söz verdi. 5 BİN M2’DEN BÜYÜK OLMAYACAK Elmas, AVM yapılmaması adına önemli plan engelleri koyduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi:”Konuksever’de 5 bin metrekarenin üzerinde parsel oluşturulamayacak, parseller birleştirilmeyecek, ticari alanlara ise otopark zorunluluğu getirilecek. Bundan sonra bu kararla Konuksever’de AVM konusu açılmayacak.”
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumunda Konuksever AVM yeniden gündeme geldi. Oy çocukluğuyla kabul edilen gündem maddeleriyle Konuksever AVM’ye plan engelli geldi

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı oturumu Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 106 maddenin görüşüleceği meclis gündeminin 6. ve 7. maddelerinde İmar Komisyonu’ndan gelen Konuksever AVM tartışıldı.

OY ÇOKLUĞUYLA

Yargı kararı ve imar plan değişikliğiyle ilgili olarak AKP meclis üyeleri çekimser kalırken, maddeler oy çokluğuyla kabul edildi. MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selçuk Senirli, konuyla ilgili olarak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal kendilerini bilgilendirmesini istedi. Senirli’nin ardından söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 7 yıldır gündeme gelen konuyla ilgili bilgilendirme yapılmasını istedi.

NEYİ OYLUYORUZ?

Konuksever AVM ile ilgili neyi oyladıklarını bilmediklerini kaydeden Tütüncü, “İki çelişkili mahkeme kararı var. Neye evet ya da neye hayır diyeceğimizi bilmiyoruz. Bilgilenme ihtiyacımız var” dedi. Bunun üzerine Başkan Muhittin Böcek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hüsamettin Elmas’a söz verdi.

5 BİN M2’DEN BÜYÜK OLMAYACAK

Elmas, AVM yapılmaması adına önemli plan engelleri koyduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi:”Konuksever’de 5 bin metrekarenin üzerinde parsel oluşturulamayacak, parseller birleştirilmeyecek, ticari alanlara ise otopark zorunluluğu getirilecek. Bundan sonra bu kararla Konuksever’de AVM konusu açılmayacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.