Konyaaltı’nda ‘dönüştürme’ye devam

EKONOMİ 05.09.2022 - 14:28, Güncelleme: 05.09.2022 - 14:28
 

Konyaaltı’nda ‘dönüştürme’ye devam

Konyaaltı Belediyesi, sürdürdüğü sıfır atık projesi kapsamında ilçede bulunan berber dükkanlarına birer kutu bırakarak atık jiletleri kontrollü bir şekilde toplayıp, geri dönüşüme kazandırmayı planlıyor.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan berber ve güzellik salonlarına kutu yerleştirerek atık jiletlerin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde toplanmasını sağlayacak. Biriken atıklar, yine ekipler tarafından toplanıp geri dönüşüm merkezine aktarılacak. Dönüştürülebilen her atığı toplayıp hem doğayı hem de iklim değişikliğine neden olan faktörleri ortadan kaldırmaya katkı sağlamak istediklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, doğaya olumsuz etkide bulunan tüm etmenler ile mücadele ettiklerini söyledi. Bu kapsamda ilçede bulunan özellikle berber dükkanlarına atık jilet kutusu yerleştirerek konuyla ilgili işletme sahiplerini bilgilendirdiklerini dile getiren Esen, “Doğayı biz koruyacağız. Eğer bu görevi üstlenmezsek kim yapacak? Ortada bir sorun var ve herkes durup birinin yapmasını mı bekleyecek? Hayır! Bu hepimizin görevi. Üzülerek söylüyorum ama yakında tüm devletlerin üzerinde duracağı en önemli konu doğa ve iklim değişikliği olacak” dedi. ESNAF UYGULAMADAN MEMNUN Konyaaltı Belediyesi’nin verdiği bu hizmetten memnun olan ilçe esnafı, böyle bir uygulamanın gerekli olduğunu ifade ettiler. Belediyenin atık jiletler için kutu getirmesinden mutlu olduklarını söyleyen bölge esnaflarından Erdinç Eksilmez, “Konyaaltı Belediyesi bize atık jilet kutusu getirdi. Bundan dolayı çok mutluyuz. Artık bundan sonra atık jiletleri daha kontrollü bir şekilde kutularda toplayacağız. Daha sonra belediyemiz biriken jiletleri almak için geldiği zaman teslim edeceğiz” dedi. İlçede bu uygulamayı yaygın hale getirmek istediklerini söyleyen Başkan Esen ise şu şekilde konuştu, “Doğanın korunması ve iklim değişikliği konularında Konyaaltı belediyesi olarak üzerlerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için bunu yapmak zorundayız. Bu yüzden geri dönüştürülecek her atığı topluyoruz. Çünkü bu yol ile bütçemize önemli bir katkı sağlıyoruz.”
Konyaaltı Belediyesi, sürdürdüğü sıfır atık projesi kapsamında ilçede bulunan berber dükkanlarına birer kutu bırakarak atık jiletleri kontrollü bir şekilde toplayıp, geri dönüşüme kazandırmayı planlıyor.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan berber ve güzellik salonlarına kutu yerleştirerek atık jiletlerin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde toplanmasını sağlayacak. Biriken atıklar, yine ekipler tarafından toplanıp geri dönüşüm merkezine aktarılacak. Dönüştürülebilen her atığı toplayıp hem doğayı hem de iklim değişikliğine neden olan faktörleri ortadan kaldırmaya katkı sağlamak istediklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, doğaya olumsuz etkide bulunan tüm etmenler ile mücadele ettiklerini söyledi. Bu kapsamda ilçede bulunan özellikle berber dükkanlarına atık jilet kutusu yerleştirerek konuyla ilgili işletme sahiplerini bilgilendirdiklerini dile getiren Esen, “Doğayı biz koruyacağız. Eğer bu görevi üstlenmezsek kim yapacak? Ortada bir sorun var ve herkes durup birinin yapmasını mı bekleyecek? Hayır! Bu hepimizin görevi. Üzülerek söylüyorum ama yakında tüm devletlerin üzerinde duracağı en önemli konu doğa ve iklim değişikliği olacak” dedi.

ESNAF UYGULAMADAN MEMNUN

Konyaaltı Belediyesi’nin verdiği bu hizmetten memnun olan ilçe esnafı, böyle bir uygulamanın gerekli olduğunu ifade ettiler. Belediyenin atık jiletler için kutu getirmesinden mutlu olduklarını söyleyen bölge esnaflarından Erdinç Eksilmez, “ Konyaaltı Belediyesi bize atık jilet kutusu getirdi. Bundan dolayı çok mutluyuz. Artık bundan sonra atık jiletleri daha kontrollü bir şekilde kutularda toplayacağız. Daha sonra belediyemiz biriken jiletleri almak için geldiği zaman teslim edeceğiz” dedi. İlçede bu uygulamayı yaygın hale getirmek istediklerini söyleyen Başkan Esen ise şu şekilde konuştu, “Doğanın korunması ve iklim değişikliği konularında Konyaaltı belediyesi olarak üzerlerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için bunu yapmak zorundayız. Bu yüzden geri dönüştürülecek her atığı topluyoruz. Çünkü bu yol ile bütçemize önemli bir katkı sağlıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.