Koordinatörlük maaş karşılığı mı oldu?

EĞİTİM 09.09.2019 - 15:18, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Koordinatörlük maaş karşılığı mı oldu?

MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Değişiklikte ye alan maddeye göre; "MADDE 1 - 7/9/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç), (i) ve (v) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir. … "v) Yüz yüze eğitim: İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri ile öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin; derslik, spor alanları, spor salonları, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitimi,”’ şeklindedir. Buradan hareketle bazı yöneticiler, bakanlığın daha önce yürürlüğe koyup yargının iptal ettiği ve bu iptal sonrası bakanlığın eski düzenlemenin uygulanmasına yönelik yazı yayınladığı, işletmelerde yapılan eğitimin maaş karşılığı sayılmasına ilişkin düzenlemenin geri geldiği iddiasına girdi. Değişiklik yapılan fıkra aslında eskisi ile hemen hemen aynı ve sadece fıkraya "spor salonları, spor alanları" ibareleri eklendi. Yani spor salonları ve spor alanlarında yapılan eğitim de kapsama girdi.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Değişiklikte ye alan maddeye göre;

"MADDE 1 - 7/9/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç), (i) ve (v) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir.

"v) Yüz yüze eğitim: İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri ile öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin; derslik, spor alanları, spor salonları, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitimi,”’ şeklindedir.

Buradan hareketle bazı yöneticiler, bakanlığın daha önce yürürlüğe koyup yargının iptal ettiği ve bu iptal sonrası bakanlığın eski düzenlemenin uygulanmasına yönelik yazı yayınladığı, işletmelerde yapılan eğitimin maaş karşılığı sayılmasına ilişkin düzenlemenin geri geldiği iddiasına girdi. Değişiklik yapılan fıkra aslında eskisi ile hemen hemen aynı ve sadece fıkraya "spor salonları, spor alanları" ibareleri eklendi. Yani spor salonları ve spor alanlarında yapılan eğitim de kapsama girdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.