Korona virüs cep telefonunda kaç gün yaşar?

GÜNDEM 24.03.2020 - 23:08, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Korona virüs cep telefonunda kaç gün yaşar?

Korona virüsle mücadele sürerken birçok vatandaş ise corona virüsün cep telefonunda kaç gün yaşadığını aratmaya başladı. Peki, corona virüs cep telefonunda yaşar mı, corona virüs cep telefonunda kaç gün yaşar?

haberimizvar.net-Korona virüsle mücadele sürerken birçok vatandaş ise corona virüsün cep telefonunda kaç gün yaşadığını aratmaya başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, vatandaşların çok fazla merak ettiği bir soruya yanıt verdi. Peki, corona virüs cep telefonunda yaşar mı, corona virüs cep telefonunda kaç gün yaşar? Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede dünyaya yayılan ve 15 binin üzerinde kişinin ölümüne yol açan corona virüs nedeniyle ülkeler önlem almaya başladı. ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener de günlük hayatta koronavirüse karşı alınması gereken önlemleri anlattı. KORONA VİRÜS CEP TELEFONUNDA KAÇ GÜN YAŞAR?   Vatandaşları cep telefonu konusunda da uyaran Şener, telefonların her yere koyulmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Cep telefonları sürekli olarak ağzımıza, burnumuza yakın materyaller. Cansız yüzey olarak baktığımıza, cam yüzey olduğu için virüs burada 3 saat ile 3 güne kadar yaşayabilir. Bu nedenle yine bu dönemde cep telefonuyla kablolu ya da bluetooth kulaklık kullanarak konuşmak koruma anlamında bir avantaj. Herhangi bir cansız yüzeye temas ettiğinizde ya da canlı bir kişiyle tokalaştığınızda elinize geçecek virüsün, ağzınıza ve burnunuza geçmesini engellemek maksadıyla kolonyayla, ıslak mendille veya sıvı sabunla el dezenfeksiyonunu sağlayıp, bu enfeksiyon zincirini, sirkülasyonunu kırmak gerekiyor” Türkiye’de de her geçen gün vaka sayısı artarken yetkililer tedbir almaya, uzmanlar da uyarılarda bulunmaya devam ediyor.  
Korona virüsle mücadele sürerken birçok vatandaş ise corona virüsün cep telefonunda kaç gün yaşadığını aratmaya başladı. Peki, corona virüs cep telefonunda yaşar mı, corona virüs cep telefonunda kaç gün yaşar?

haberimizvar.net-Korona virüsle mücadele sürerken birçok vatandaş ise corona virüsün cep telefonunda kaç gün yaşadığını aratmaya başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, vatandaşların çok fazla merak ettiği bir soruya yanıt verdi. Peki, corona virüs cep telefonunda yaşar mı, corona virüs cep telefonunda kaç gün yaşar?

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede dünyaya yayılan ve 15 binin üzerinde kişinin ölümüne yol açan corona virüs nedeniyle ülkeler önlem almaya başladı.

ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener de günlük hayatta koronavirüse karşı alınması gereken önlemleri anlattı.

KORONA VİRÜS CEP TELEFONUNDA KAÇ GÜN YAŞAR?

 

Vatandaşları cep telefonu konusunda da uyaran Şener, telefonların her yere koyulmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Cep telefonları sürekli olarak ağzımıza, burnumuza yakın materyaller. Cansız yüzey olarak baktığımıza, cam yüzey olduğu için virüs burada 3 saat ile 3 güne kadar yaşayabilir. Bu nedenle yine bu dönemde cep telefonuyla kablolu ya da bluetooth kulaklık kullanarak konuşmak koruma anlamında bir avantaj. Herhangi bir cansız yüzeye temas ettiğinizde ya da canlı bir kişiyle tokalaştığınızda elinize geçecek virüsün, ağzınıza ve burnunuza geçmesini engellemek maksadıyla kolonyayla, ıslak mendille veya sıvı sabunla el dezenfeksiyonunu sağlayıp, bu enfeksiyon zincirini, sirkülasyonunu kırmak gerekiyor”

Türkiye’de de her geçen gün vaka sayısı artarken yetkililer tedbir almaya, uzmanlar da uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.