Korona virüsün yararı da bulundu! Bilim insanları keşfetti

GÜNDEM 07.10.2020 - 11:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Korona virüsün yararı da bulundu! Bilim insanları keşfetti

ABD'li bilim insanları, yeni tip korona virüsün acıyı "uyuşturma" yeteneğine sahip olduğunu bildirdi. Bilim insanları böylelikle, Kovid-19'un semptomsuz seyrinin olası nedenini keşfetmiş oldu.

haberimizvar.net- Pain dergisinde yayınlanan verilere göre yeni tip korona virüsün acıyı "uyuşturma" özelliği bulunuyor. Araştırmacılar, "anestezi" etkisinin korona virüsün insan hücrelerine nüfuz etmesini sağlayan S-proteininin ACE2 reseptörü ve diğer maddelerle birleşmesi ile elde edildiğini ifade ediyor. KEŞFEDİLMİŞ OLDU Araştırmaya göre acı hislerinden sorumlu olan sinyallerin bozulma durumu, Neuropilin 1 (proteini) ve vasküler endotelyal büyüme faktörü olan sinyal proteini VEGF-A'nın katılımıyla ortaya çıkıyor. Bilim insanları böylelikle, hasta kişinin aslında sağlık durumunda herhangi bir bozulma fark etmediği koronma virüs semptomsuz seyrinin olası nedenini keşfetmiş oldu   ANESTEZİ  İÇİN YARARLI OLABİLİR Araştırmacılar, özellikleri anestezi uzmanları için yararlı olabileceğinden, Neuropilin 1'in özelliklerini daha ayrıntılı bir şekilde incelemeyi planlıyor.
ABD'li bilim insanları, yeni tip korona virüsün acıyı "uyuşturma" yeteneğine sahip olduğunu bildirdi. Bilim insanları böylelikle, Kovid-19'un semptomsuz seyrinin olası nedenini keşfetmiş oldu.

haberimizvar.net- Pain dergisinde yayınlanan verilere göre yeni tip korona virüsün acıyı "uyuşturma" özelliği bulunuyor. Araştırmacılar, "anestezi" etkisinin korona virüsün insan hücrelerine nüfuz etmesini sağlayan S-proteininin ACE2 reseptörü ve diğer maddelerle birleşmesi ile elde edildiğini ifade ediyor.

KEŞFEDİLMİŞ OLDU

Araştırmaya göre acı hislerinden sorumlu olan sinyallerin bozulma durumu, Neuropilin 1 (proteini) ve vasküler endotelyal büyüme faktörü olan sinyal proteini VEGF-A'nın katılımıyla ortaya çıkıyor.

Bilim insanları böylelikle, hasta kişinin aslında sağlık durumunda herhangi bir bozulma fark etmediği koronma virüs semptomsuz seyrinin olası nedenini keşfetmiş oldu

 

ANESTEZİ  İÇİN YARARLI OLABİLİR

Araştırmacılar, özellikleri anestezi uzmanları için yararlı olabileceğinden, Neuropilin 1'in özelliklerini daha ayrıntılı bir şekilde incelemeyi planlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.