Köy köy dolaşıp dayanışmayı örgütlüyorlar

GÜNDEM 30.07.2021 - 16:01, Güncelleme: 30.07.2021 - 16:01
 

Köy köy dolaşıp dayanışmayı örgütlüyorlar

Yangın felaketi devam ederken tartışmalar da sürüyor. Türkiye Komünist Partisi bölgede kurduğu kriz masasıyla dayanışmayı güçlendirmeye, halkın felaket karşısında örgütlü hareket etmesine çabalıyor.

haberimizvar.net- Türkiye 2 gün içinde ortaya çıkan, son saatler itibariyle 63 noktaya ulaşan farklı büyüklükteki yangınların etkisinde. Bunların bir kısmı kontrol altına alınsa da hala yangınların devam ettiği çok sayıda yer var. Bakanlık açıklamasında 42 yangının kontrol altına alındığı, 21 noktada ise yangınların devam ettiği belirtildi. Yangınlar karşısında ülkeyi yönetenlerin acz içinde bulunması en çok tepki çeken konu oldu. İklim değişikliğinden, ormanlık alanların kullanıma açılmasına kadar bir çok neden bu tür yangınların göstere göstere geldiğini bize söylüyor. Ancak Türkiye'nin böyle bir hazırlığı olmadığı gibi, Türk Hava Kurumu gibi bu tür afet anlarında görev alacak kurumların yıllar içinde kötürümleştirildiği görülüyor. Türkiye Komünist Partisi bir süre önce bu tür afetler karşısında halkın örgütlü gücünün artırılması, dayanışma kuvvetlendirilmesi gerektiğini belirterek konuyla ilgili çalışma başlatmış, parti içinde buna dönük organizasyonlara gitmişti. Bu çalışmanın ilk ve en dikkat çekici örneği geçtiğimiz yıl yaşanan İzmir depreminde ortaya çıktı. TKP'liler depremin olmasının üzerinden bir saat geçmeden olay yerine ulaşmıştı. Burada kurulan dayanışma masasıyla yüzlerce depremzedeye gıda, kıyafet, hijyen ürünü sağlandı, ülkenin çeşitli noktalarından gelen yardımlar burada organize edildi. Şimdi benzer bir çalışma Antalya'da sürdürülüyor: Köyler geziliyor, ihtiyaçlar belirleniyor, müdahale ediliyor. Parti Türkiye çapındaki örgütlenmesini de yangın bölgeleriyle dayanışma için organize etti.
Yangın felaketi devam ederken tartışmalar da sürüyor. Türkiye Komünist Partisi bölgede kurduğu kriz masasıyla dayanışmayı güçlendirmeye, halkın felaket karşısında örgütlü hareket etmesine çabalıyor.

haberimizvar.net- Türkiye 2 gün içinde ortaya çıkan, son saatler itibariyle 63 noktaya ulaşan farklı büyüklükteki yangınların etkisinde. Bunların bir kısmı kontrol altına alınsa da hala yangınların devam ettiği çok sayıda yer var. Bakanlık açıklamasında 42 yangının kontrol altına alındığı, 21 noktada ise yangınların devam ettiği belirtildi.

Yangınlar karşısında ülkeyi yönetenlerin acz içinde bulunması en çok tepki çeken konu oldu. İklim değişikliğinden, ormanlık alanların kullanıma açılmasına kadar bir çok neden bu tür yangınların göstere göstere geldiğini bize söylüyor. Ancak Türkiye'nin böyle bir hazırlığı olmadığı gibi, Türk Hava Kurumu gibi bu tür afet anlarında görev alacak kurumların yıllar içinde kötürümleştirildiği görülüyor.
Türkiye Komünist Partisi bir süre önce bu tür afetler karşısında halkın örgütlü gücünün artırılması, dayanışma kuvvetlendirilmesi gerektiğini belirterek konuyla ilgili çalışma başlatmış, parti içinde buna dönük organizasyonlara gitmişti.
Bu çalışmanın ilk ve en dikkat çekici örneği geçtiğimiz yıl yaşanan İzmir depreminde ortaya çıktı. TKP'liler depremin olmasının üzerinden bir saat geçmeden olay yerine ulaşmıştı. Burada kurulan dayanışma masasıyla yüzlerce depremzedeye gıda, kıyafet, hijyen ürünü sağlandı, ülkenin çeşitli noktalarından gelen yardımlar burada organize edildi.

Şimdi benzer bir çalışma Antalya'da sürdürülüyor: Köyler geziliyor, ihtiyaçlar belirleniyor, müdahale ediliyor. Parti Türkiye çapındaki örgütlenmesini de yangın bölgeleriyle dayanışma için organize etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.