Kripto paraya haciz

EKONOMİ 13.04.2021 - 14:15, Güncelleme: 13.04.2021 - 14:15
 

Kripto paraya haciz

İstanbul 14. İcra Dairesi’nin kararıyla Türkiye'de ilk defa kripto paraya haciz konuldu. 60 bin lira değerindeki kripto para hesabı bloke edildi. Avukat Tevfik Kerem Bilen, "Şu anda hukukumuzda bununla ilgili bir düzenlenme yok. Fakat icra müdürlüklerine teknik altyapı sağlanırsa, elektronik cüzdan verilirse bu mümkün olur kanaatindeyim" dedi.

haberimizvar.net-  Türkiye'de ilk defa kripto paraya haciz konuldu. Karar, İstanbul 14. İcra Dairesi’nden geldi. 60 bin lira değerindeki kripto para hesabı bloke edildi. CNN Türk'ten Ceylan Sever ve Ümit Sertabipoğlu'nun haberine göre, Türkiye'de 5 milyondan fazla kişi kripto para borsasında yatırım yapıyor. İlk defa bir kripto paraya haciz konuldu. 60 bin lira değerindeki kripto para hesabı bloke edildi. Konuyla ilgili konuşan avukat Tevfik Kerem Bilen, “Şu anda hukukumuzda bununla ilgili bir düzenlenme yok. Fakat icra müdürlüklerine teknik altyapı sağlanırsa, elektronik cüzdan verilirse bu mümkün olur kanaatindeyim. Daha önce kripto para borsasında TL hesabının haczedildiğini görmüştük. Ancak bu kez ilk defa bir kripto para haczedildi" diye konuştu. "Bu paranın icra dairesine ödeneceği zamanki değeri tartışma konusu" diyen Bilen, "Diyelim ki müvekkilim icra dairesine bu parayı ödedi. Bloke kalktığında ya bu paranın değeri o günkü değerinden düşmüş olursa aradaki zararı kim karşılayacak? Buradaki tartışma konusu bu. Zararı kim karşılayacak? Kripto para borsası mı, alacaklı mı, icra müdürlüğü mü? Bunların hepsi kripto paralara karşın yasal düzenleme söz konusu olmadığı için tartışma konusu" ifadelerini kullandı.
İstanbul 14. İcra Dairesi’nin kararıyla Türkiye'de ilk defa kripto paraya haciz konuldu. 60 bin lira değerindeki kripto para hesabı bloke edildi. Avukat Tevfik Kerem Bilen, "Şu anda hukukumuzda bununla ilgili bir düzenlenme yok. Fakat icra müdürlüklerine teknik altyapı sağlanırsa, elektronik cüzdan verilirse bu mümkün olur kanaatindeyim" dedi.

haberimizvar.net-  Türkiye'de ilk defa kripto paraya haciz konuldu. Karar, İstanbul 14. İcra Dairesi’nden geldi. 60 bin lira değerindeki kripto para hesabı bloke edildi.

CNN Türk'ten Ceylan Sever ve Ümit Sertabipoğlu'nun haberine göre, Türkiye'de 5 milyondan fazla kişi kripto para borsasında yatırım yapıyor.

İlk defa bir kripto paraya haciz konuldu. 60 bin lira değerindeki kripto para hesabı bloke edildi.

Konuyla ilgili konuşan avukat Tevfik Kerem Bilen, “Şu anda hukukumuzda bununla ilgili bir düzenlenme yok. Fakat icra müdürlüklerine teknik altyapı sağlanırsa, elektronik cüzdan verilirse bu mümkün olur kanaatindeyim. Daha önce kripto para borsasında TL hesabının haczedildiğini görmüştük. Ancak bu kez ilk defa bir kripto para haczedildi" diye konuştu.

"Bu paranın icra dairesine ödeneceği zamanki değeri tartışma konusu" diyen Bilen, "Diyelim ki müvekkilim icra dairesine bu parayı ödedi. Bloke kalktığında ya bu paranın değeri o günkü değerinden düşmüş olursa aradaki zararı kim karşılayacak? Buradaki tartışma konusu bu. Zararı kim karşılayacak? Kripto para borsası mı, alacaklı mı, icra müdürlüğü mü? Bunların hepsi kripto paralara karşın yasal düzenleme söz konusu olmadığı için tartışma konusu" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.