Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz!

GÜNDEM 02.04.2020 - 17:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz!

CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral önderliğinde ilçe gençleri ‘Evde Kalmanın Yolu İmza Kampanyası başlatıldı. İmza kampanası internet üzerinden sürüyor.

haberimizvar.net-CHP Konyaaltı İlçe Gençlik Kolları Evde Kalmanı Yolu adı altında internet üzerinden imza kampanyası başlattı. Kampanya ev de kalmak adına ‘Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz!’ diyen gençler herkese kampanyaya katılması için çağrıda bulunurken, evde kalmak için neler yapılması gerektiğini de maddeler halinde sıraladı. İşte imza kampanyasıyla ilgili olarak CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral’ın yaptığı yazılı açıklama: “Devletten en çok ihale alan patronların ücretsiz izne çıkardığı işçilerimiz, üniversitelerin kapalı olduğu halde hala ev kiralarını ödemek zorunda olan öğrenci kardeşlerimiz, borçlarına karşı FAİZ ötelemesi yapılmayan esnaflarımız ve bu gün maddi zorluklar yüzünden kendisinin, ailesinin, toplumun istemsiz şekilde sağlığını tehlikeye atmak zorunda kalan bütün emekçi yüreklerin dayanışmasıyla bu süreci en az zararla atlatacağımızdan eminiz. TOHLUMSAL KÖPRÜLER Halkımız virüs tehdidi altında hayatta kalma mücadelesi verirken, ekonomik destek beklerken; açıklanan yardım kampanyası, kanal İstanbul ihalesi, testlerin pazarlanması, kayyum atamaları, salgın karşısında çözüm yerine kaynakların yersiz kullanılmasına, toplumsal köprülerin yıkılmasına sebep olacaktır.   NELER YAPILMALI? Bütün krizlerin faturasını ödeyenler olarak; 1- İşten çıkarmalar yasaklansın. 2- Ücretsiz izinler derhal ücretli izine döndürülsün. 3- Mecburi görev yapan başta sağlıkçılar olmak üzere tüm çalışanların ekipmanları sağlansın, dezenfekte çalışmaları aralıksız devam etsin. 4- Kredi ödemeleri ve faturalar faizsiz bir şekilde ötelensin. 5- Öğrencilerin ev kiraları 2 ay süreyle ötelensin. 6- Sokak hayvanlarının yaşam hakkı güvenceye alınsın. 7- Emekçilerin kredi batağına sürüklenmemesi için asgari ücretle geçinen ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmasını HAYKIRIYOR ve TALEP ediyoruz. TOPLUMSAL MÜCADELE Toplumsal mücadelenin ipini göğüsleyen gençler olarak üzerimize düşen bütün sorumluluğu alacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Günlük yaşantımızı durma noktasına getiren, her alanda bizleri etkileyen korona virüsü sebebiyle mücadelemizi sokakta sürdürememekteyiz. Bu durum mücadeleye ara verdiğimiz anlamına gelmesin! Alternatif yöntemler ile hakkımızı aramaya devam ediyoruz, edeceğiz.”    
CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral önderliğinde ilçe gençleri ‘Evde Kalmanın Yolu İmza Kampanyası başlatıldı. İmza kampanası internet üzerinden sürüyor.

haberimizvar.net-CHP Konyaaltı İlçe Gençlik Kolları Evde Kalmanı Yolu adı altında internet üzerinden imza kampanyası başlattı. Kampanya ev de kalmak adına ‘Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz!’ diyen gençler herkese kampanyaya katılması için çağrıda bulunurken, evde kalmak için neler yapılması gerektiğini de maddeler halinde sıraladı.

İşte imza kampanyasıyla ilgili olarak CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral’ın yaptığı yazılı açıklama: “Devletten en çok ihale alan patronların ücretsiz izne çıkardığı işçilerimiz, üniversitelerin kapalı olduğu halde hala ev kiralarını ödemek zorunda olan öğrenci kardeşlerimiz, borçlarına karşı FAİZ ötelemesi yapılmayan esnaflarımız ve bu gün maddi zorluklar yüzünden kendisinin, ailesinin, toplumun istemsiz şekilde sağlığını tehlikeye atmak zorunda kalan bütün emekçi yüreklerin dayanışmasıyla bu süreci en az zararla atlatacağımızdan eminiz.

TOHLUMSAL KÖPRÜLER

Halkımız virüs tehdidi altında hayatta kalma mücadelesi verirken, ekonomik destek beklerken; açıklanan yardım kampanyası, kanal İstanbul ihalesi, testlerin pazarlanması, kayyum atamaları, salgın karşısında çözüm yerine kaynakların yersiz kullanılmasına, toplumsal köprülerin yıkılmasına sebep olacaktır.
 

NELER YAPILMALI?

Bütün krizlerin faturasını ödeyenler olarak;

1- İşten çıkarmalar yasaklansın.

2- Ücretsiz izinler derhal ücretli izine döndürülsün.

3- Mecburi görev yapan başta sağlıkçılar olmak üzere tüm çalışanların ekipmanları sağlansın, dezenfekte çalışmaları aralıksız devam etsin.

4- Kredi ödemeleri ve faturalar faizsiz bir şekilde ötelensin.

5- Öğrencilerin ev kiraları 2 ay süreyle ötelensin.

6- Sokak hayvanlarının yaşam hakkı güvenceye alınsın.

7- Emekçilerin kredi batağına sürüklenmemesi için asgari ücretle geçinen ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmasını HAYKIRIYOR ve TALEP ediyoruz.

TOPLUMSAL MÜCADELE

Toplumsal mücadelenin ipini göğüsleyen gençler olarak üzerimize düşen bütün sorumluluğu alacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Günlük yaşantımızı durma noktasına getiren, her alanda bizleri etkileyen korona virüsü sebebiyle mücadelemizi sokakta sürdürememekteyiz. Bu durum mücadeleye ara verdiğimiz anlamına gelmesin! Alternatif yöntemler ile hakkımızı aramaya devam ediyoruz, edeceğiz.”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.