Kuaföre ve berbere gitmenin kuralları neler

GÜNDEM 05.05.2020 - 14:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kuaföre ve berbere gitmenin kuralları neler

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararlar kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berber ve kuaförlerin açılma tarihi belli oldu. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kuaför ve berberlerin açılma tarihini açıkladı. 11 Mayıs’ta açılacak olan kuaför ve berberlerde alınacak önlemler merak konusu oldu.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme planını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayı içerisinde alınan normalleşme planıyla kuaför ve berberlerin açılma tarihini açıkladı. Normalleşmeye dönme planı kapsamında 11 Mayıs itibari ile açılacak olan kuaför ve berberlerde alınacak önlemler merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sırasında alınacak önlemler kapsamında açılış tarihini verdiği kuaför ve berberlerdeki önlemler araştırılmaya başlandı. Milyonlarca insan kuaför ve berberlerde alınacak önlemleri merak ediyor. İŞTE KUAFÖR VE BERBERLERDE ALINACAK ÖNLEMLER Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme planınında kuaför ve berberlerin açılacağı tarih belirtilirken alınacak önlemlerle ilgili henüz detaylar belli olmadı.   Ancak korona önlemleri kapsamında alınabilecek önlemlerden bazıları şu şekilde gündeme alınabilir; 1. Her müşteri salona girdiğinde ateş ölçerden geçmeli ve dezenfeksiyon kullanması sağlanmalı, 2. Müşteriye salona girişte maske takılma zorunluğu getirilmeli, 3. Çalışan herkes maske takmalı, salonlar randevu sistemi ile çalışmalı, müşteriler sırayla içeri alınmalı, 4. Her müşteriye tek kullanımlık havlu kullanılmalı, 5. Kullanılacak her aletler her müşteriden sonra sterilize edilmeli,  6. Eleman sayısına göre dönüşümlü çalıştırılmalı, 8. Salgın bitinceye kadar kuaför ve berber salonları belirli periyotlarla dezenfekte edilmeli. "DAHA SERT TEDBİRLERE BAŞVURMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ" Erdoğan, “Planı daha önceden de belirttiğim gibi dinamik şekilde uygulayacağız. Gelişmelere göre bazı tarihlerin öne alınması bazılarının geriye bırakılması mümkündür. Ülkemizin ne zaman normalleşeceği kararını 83 milyon verecek. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı rehberlerdeki kurallara en üst düzeyde tutarsak bu süreç daha hızlı olacaktır. Kurallara uyulmaması ve Allah göstermesin salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert tedbirlere başvurmak zorunda kalabiliriz. Yeniden hastalığa düşen ülke örnekleri var. Tedbirsiz tevekkül cehalet alametidir” diye konuştu.  
İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararlar kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berber ve kuaförlerin açılma tarihi belli oldu. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kuaför ve berberlerin açılma tarihini açıkladı. 11 Mayıs’ta açılacak olan kuaför ve berberlerde alınacak önlemler merak konusu oldu.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme planını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayı içerisinde alınan normalleşme planıyla kuaför ve berberlerin açılma tarihini açıkladı.

Normalleşmeye dönme planı kapsamında 11 Mayıs itibari ile açılacak olan kuaför ve berberlerde alınacak önlemler merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sırasında alınacak önlemler kapsamında açılış tarihini verdiği kuaför ve berberlerdeki önlemler araştırılmaya başlandı. Milyonlarca insan kuaför ve berberlerde alınacak önlemleri merak ediyor.

İŞTE KUAFÖR VE BERBERLERDE ALINACAK ÖNLEMLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme planınında kuaför ve berberlerin açılacağı tarih belirtilirken alınacak önlemlerle ilgili henüz detaylar belli olmadı.

 

Ancak korona önlemleri kapsamında alınabilecek önlemlerden bazıları şu şekilde gündeme alınabilir;

1. Her müşteri salona girdiğinde ateş ölçerden geçmeli ve dezenfeksiyon kullanması sağlanmalı,

2. Müşteriye salona girişte maske takılma zorunluğu getirilmeli,

3. Çalışan herkes maske takmalı, salonlar randevu sistemi ile çalışmalı, müşteriler sırayla içeri alınmalı,

4. Her müşteriye tek kullanımlık havlu kullanılmalı,

5. Kullanılacak her aletler her müşteriden sonra sterilize edilmeli,

 6. Eleman sayısına göre dönüşümlü çalıştırılmalı,

8. Salgın bitinceye kadar kuaför ve berber salonları belirli periyotlarla dezenfekte edilmeli.

"DAHA SERT TEDBİRLERE BAŞVURMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ"

Erdoğan, “Planı daha önceden de belirttiğim gibi dinamik şekilde uygulayacağız. Gelişmelere göre bazı tarihlerin öne alınması bazılarının geriye bırakılması mümkündür. Ülkemizin ne zaman normalleşeceği kararını 83 milyon verecek. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı rehberlerdeki kurallara en üst düzeyde tutarsak bu süreç daha hızlı olacaktır. Kurallara uyulmaması ve Allah göstermesin salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert tedbirlere başvurmak zorunda kalabiliriz. Yeniden hastalığa düşen ülke örnekleri var. Tedbirsiz tevekkül cehalet alametidir” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.