Kumbul, yeniden aday

SİYASET 08.10.2019 - 11:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kumbul, yeniden aday

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, 8 Kasım’da delege seçimleriyle başlayacak olan kongre sürecinde, il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı

haberimizvar.net CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, 19 ilçe başkanı ile aylık yaptığı toplantıyı bu kez basına açık bir şekilde yaptı. Toplantıya CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk’un işlerinden dolayı gelemediği belirtilirken, diğer ilçe başkanları teker teker kendilerini tanıtıp, görüşlerini dile getirdi. OYLARIMIZI KAYBETMEDİK Toplantı bittikten sonra Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi grup toplantısına katılacaklarını dile getiren Ahmet Kumbul, genel ve yerel seçimleri değerlendirdi. Seçimlerde en çok oyu AK Parti’nin kaybettiğini belirten Kumbul, en çok oy kaybının olduğu ilk 20 ilde CHP’nin oylarında bir kayıp olmadığını söyledi. Yerelde en fazla oy olan ilk 15 il içinde CHP Antalya’nın olduğunu belirten Kumbul, “Geçtiğimiz son yerel seçimde 12 ilçede aday göstermemize rağmen 8 ilçeyi CHP, 2 ilçeyi ise ittifak ortağımız İYİ Parti kazandı. Bir sonra ki seçimlerde oyların artması için belediye başkanlarımızın hizmetleri ve çalışmaları bizleri çok etkileyecektir. Başkanlarımız da bu durumun farkında” diye konuştu. ADAYLIĞINI AÇIKLADI İYİ Parti ile kurulan Millet İttifakı’nın devam edeceğinin altını çizen Kumbul, “Biz bütün seçmenleri, hangi partiye oy verirse versin herkesi kucaklıyoruz. Biz hiçbir parti liderine hakaret etmedik, etmeyeceğiz. Sadece konuşuyoruz ve herkesi barışa davet ediyoruz” dedi. Kumbul, kongre takvimini açıkladıktan sonra il başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıkladı. Kongre sürecinde uzlaşmanın yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirten Kumbul, “Birçok aday çıkacak. Ancak seçimlerde yakaladığımız birlikteliğin devam etmesi amacıyla, ayrışma olmaması için kongrelerde uzlaşma ilkesi bizim için önemli olacak” diye konuştu. Toplantıda ayrıca CHP Akseki İlçe Başkanı Selahattin Göğüş ve CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Reşit Doğan kongre sürecinde aday olmayacaklarını açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, 8 Kasım’da delege seçimleriyle başlayacak olan kongre sürecinde, il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı

haberimizvar.net CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, 19 ilçe başkanı ile aylık yaptığı toplantıyı bu kez basına açık bir şekilde yaptı. Toplantıya CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk’un işlerinden dolayı gelemediği belirtilirken, diğer ilçe başkanları teker teker kendilerini tanıtıp, görüşlerini dile getirdi.

OYLARIMIZI KAYBETMEDİK

Toplantı bittikten sonra Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi grup toplantısına katılacaklarını dile getiren Ahmet Kumbul, genel ve yerel seçimleri değerlendirdi. Seçimlerde en çok oyu AK Parti’nin kaybettiğini belirten Kumbul, en çok oy kaybının olduğu ilk 20 ilde CHP’nin oylarında bir kayıp olmadığını söyledi. Yerelde en fazla oy olan ilk 15 il içinde CHP Antalya’nın olduğunu belirten Kumbul, “Geçtiğimiz son yerel seçimde 12 ilçede aday göstermemize rağmen 8 ilçeyi CHP, 2 ilçeyi ise ittifak ortağımız İYİ Parti kazandı. Bir sonra ki seçimlerde oyların artması için belediye başkanlarımızın hizmetleri ve çalışmaları bizleri çok etkileyecektir. Başkanlarımız da bu durumun farkında” diye konuştu.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti ile kurulan Millet İttifakı’nın devam edeceğinin altını çizen Kumbul, “Biz bütün seçmenleri, hangi partiye oy verirse versin herkesi kucaklıyoruz. Biz hiçbir parti liderine hakaret etmedik, etmeyeceğiz. Sadece konuşuyoruz ve herkesi barışa davet ediyoruz” dedi. Kumbul, kongre takvimini açıkladıktan sonra il başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıkladı. Kongre sürecinde uzlaşmanın yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirten Kumbul, “Birçok aday çıkacak. Ancak seçimlerde yakaladığımız birlikteliğin devam etmesi amacıyla, ayrışma olmaması için kongrelerde uzlaşma ilkesi bizim için önemli olacak” diye konuştu. Toplantıda ayrıca CHP Akseki İlçe Başkanı Selahattin Göğüş ve CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Reşit Doğan kongre sürecinde aday olmayacaklarını açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.