Kumbul’dan kayyum yorumu: Halkın iradesine darbedir!

SİYASET 20.08.2019 - 11:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kumbul’dan kayyum yorumu: Halkın iradesine darbedir!

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerinin seçilmiş başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması, halkın iradesine yapılan bir darbedir” dedi

haberimizvar.net CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilgin yaptığı açıklamada, “Seçileli henüz 5 ay bile olmayan belediye başkanları eğer suçluysa seçime girmelerine nasıl izin verdiniz ve eğer suçluysa yargılanmaları gerekirdi bu demek oluyor ki bu ülkede herkes aday olabilir fakat sandıktan çıkan herkes kazanamaz” dedi. HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ YOK SAYILDI Konuşmasına devam eden Kumbul, “Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Öztrak’ın da ifade ettiği gibi, bugün milletin iradesine ve sandığın namusuna yeni bir saray darbesi yapıldı.” Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü ve seçme-seçilme hakkı bu kararla bir kez daha açıkça yok sayılmıştır. Demokrasilerde kural son derece açıktır. Seçimle gelen, seçimle gider. Bugün sandığa ve seçmen iradesine sahip çıkmak, demokrasimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, kurumsal kimlikleri, siyasi anlayışı, dünya görüşü ne olursa olsun,  partilerin ve onlara oy verenlerin hukukuna sahip çıkmayı demokrasiye sahip çıkmak olarak görür. Halkın seçtiği belediye başkanlarını, hiçbir hukuksal dayanağı olmadan, iddialarla görevden almak yanlıştır” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerinin seçilmiş başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması, halkın iradesine yapılan bir darbedir” dedi

haberimizvar.net CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilgin yaptığı açıklamada, “Seçileli henüz 5 ay bile olmayan belediye başkanları eğer suçluysa seçime girmelerine nasıl izin verdiniz ve eğer suçluysa yargılanmaları gerekirdi bu demek oluyor ki bu ülkede herkes aday olabilir fakat sandıktan çıkan herkes kazanamaz” dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ YOK SAYILDI

Konuşmasına devam eden Kumbul, “Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Öztrak’ın da ifade ettiği gibi, bugün milletin iradesine ve sandığın namusuna yeni bir saray darbesi yapıldı.” Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü ve seçme-seçilme hakkı bu kararla bir kez daha açıkça yok sayılmıştır. Demokrasilerde kural son derece açıktır. Seçimle gelen, seçimle gider. Bugün sandığa ve seçmen iradesine sahip çıkmak, demokrasimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, kurumsal kimlikleri, siyasi anlayışı, dünya görüşü ne olursa olsun,  partilerin ve onlara oy verenlerin hukukuna sahip çıkmayı demokrasiye sahip çıkmak olarak görür. Halkın seçtiği belediye başkanlarını, hiçbir hukuksal dayanağı olmadan, iddialarla görevden almak yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.