“Kumluca Sanayi Köprüsü'nü yıllardır yapamadılar”

YEREL 21.09.2022 - 19:59, Güncelleme: 21.09.2022 - 20:01
 

“Kumluca Sanayi Köprüsü'nü yıllardır yapamadılar”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Kumluca’da Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığına yaptığı ziyaret sonrasında Sanayi girişinde yer alan köprüye gelerek açıklama yaptı. CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık ve Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ’da açıklamada hazır bulundu.

haberimizvar.net- Milletvekili Cavit Arı yaptığı açıklamada "Şu an yıllardır yapılamayan ve önemli bir sorun hâline gelmiş olan Kumluca Sanayi girişindeyiz. Buraya yapılması gereken ikinci köprü sanayi açısından çok önemli. Ancak Kumluca Belediye Başkanımız bu köprüyü yapmak istese de iktidar tarafından DSİ tarafından yaptırılacak denilerek engellenmiş üzerinden iki yıl geçmiş halen. Bu köprü yapılmamıştır. Hizmette siyaset olmaz. İktidarın bu engelleyici tavrı nedeniyle başta sanayi esnafı olmak üzere Kumluca halkı mağdur edilmekte. Bu nedenle en kısa zamanda köprünün DSİ tarafından yapılması yapamayacaklarsa da. Kumluca Belediyemize müsaade edin Belediye Başkanımız yapsın halkımız mağdur olmaktan kurtulsun” dedi. Cavit Arı ayrıca Kumluca’da DSİ tarafından acil halledilmesi gereken kanalların temizletilmesi meselesinde gündeme taşıdı. “Kumluca tarım bölgesi ve çok sayıda dere ve halkımızın ifadesiyle kesikler mevcuttur. Yıllardır bu dere ve kesiklerdeki atıklar, sazlıklar DSİ tarafından temizlenmektedir. Ancak bu yıl özellikle DSİ kanalları temizlememektedir. DSİ tarafından siyasi nedenlerle ve telkinlerle bu temizlemenin yapılmadığını düşünmekteyiz. Kumlucalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz bilsinler ki “Yarın mevsim gereği yoğun bir şekilde yağmur yağdığında seralara ekim alanlarını sel bastığında bunun tek sorumlusu DSİ, DSİ’ne talimat veren siyasi irade yani Ak Parti iktidardır. Bunun tek sorumlusu siyasi davrananlar olacaktır.” En kısa zamanda bu kanallar temizlenmelidir. Sel olmasını, vatandaşımızın üreticilerimizin ürünlerine zarar gelmesini beklemeden bu işler çözülmelidir, Kumluca yağmur ve sel tehdidi altındadır.” diyerek uyardı.  
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Kumluca’da Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığına yaptığı ziyaret sonrasında Sanayi girişinde yer alan köprüye gelerek açıklama yaptı. CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık ve Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ’da açıklamada hazır bulundu.

haberimizvar.net- Milletvekili Cavit Arı yaptığı açıklamada "Şu an yıllardır yapılamayan ve önemli bir sorun hâline gelmiş olan Kumluca Sanayi girişindeyiz. Buraya yapılması gereken ikinci köprü sanayi açısından çok önemli. Ancak Kumluca Belediye Başkanımız bu köprüyü yapmak istese de iktidar tarafından DSİ tarafından yaptırılacak denilerek engellenmiş üzerinden iki yıl geçmiş halen. Bu köprü yapılmamıştır. Hizmette siyaset olmaz. İktidarın bu engelleyici tavrı nedeniyle başta sanayi esnafı olmak üzere Kumluca halkı mağdur edilmekte. Bu nedenle en kısa zamanda köprünün DSİ tarafından yapılması yapamayacaklarsa da. Kumluca Belediyemize müsaade edin Belediye Başkanımız yapsın halkımız mağdur olmaktan kurtulsun” dedi.

Cavit Arı ayrıca Kumluca’da DSİ tarafından acil halledilmesi gereken kanalların temizletilmesi meselesinde gündeme taşıdı. “ Kumluca tarım bölgesi ve çok sayıda dere ve halkımızın ifadesiyle kesikler mevcuttur. Yıllardır bu dere ve kesiklerdeki atıklar, sazlıklar DSİ tarafından temizlenmektedir. Ancak bu yıl özellikle DSİ kanalları temizlememektedir. DSİ tarafından siyasi nedenlerle ve telkinlerle bu temizlemenin yapılmadığını düşünmekteyiz. Kumlucalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz bilsinler ki “Yarın mevsim gereği yoğun bir şekilde yağmur yağdığında seralara ekim alanlarını sel bastığında bunun tek sorumlusu DSİ, DSİ’ne talimat veren siyasi irade yani Ak Parti iktidardır. Bunun tek sorumlusu siyasi davrananlar olacaktır.” En kısa zamanda bu kanallar temizlenmelidir. Sel olmasını, vatandaşımızın üreticilerimizin ürünlerine zarar gelmesini beklemeden bu işler çözülmelidir, Kumluca yağmur ve sel tehdidi altındadır.” diyerek uyardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.