Kutay Meriç'i savunanlara ceza!

GÜNDEM 24.06.2021 - 16:26, Güncelleme: 24.06.2021 - 16:26
 

Kutay Meriç'i savunanlara ceza!

Antalya'da Halkevkeri MYK üyesi Kutay Meriç'in 13 Şubat 2018'de "Erdoğan'a hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki gösterenlere, yargılandıkları davadan ceza verildi

haberimizvar.net- Antalya’da 13 Şubat 2018 günü “Erdoğan’a hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç  ve Barış Akademisyeni Serdar Başçetin’in tutuklanmasının ardından Antalya’da ve pek çok ilde tepki eylemleri olmuştu. KUTAY MERİNÇ YALNIZ DEĞİLDİR Antalya’da yapılan eylemde o dönemki Halkevleri MYK Üyesi Betül Öztürk, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkez Yöneticisi Zeynel Can ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Cem Kotan’ın bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Tutuklamalara tepki gösteren 12 kişinin yargılandığı davada Zeynel Can ve Cem Kotan’a beraat kararı çıkarken 10 kişiye toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten ceza verildi. Hamdi Can ve Betül Öztürk’e verilen ceza ise para cezasına çevrilirken geri kalan 8 kişiye verilen ceza ertelendi. Konu hakkında açıklama yapan Meriç, "Haksız yere tutuklandığım için, bu kararı protesto edip basın açıklaması yapan arkadaşlarıma gözaltı işlemi yapılmıştı. Ben sonrasında bütün suçlamalardan beraat ettim. Hatta cezaevinde kaldığım için devletten tazminat aldım. Ama bu durumu protesto eden arkadaşlarım ceza aldı. Üzgünüm. Ülkemizde adalet sisteminin hali işte budur" dedi.  Hakkında beraat kararı verilen CHP eski meclis üyesi Cem Kotan ise, "2018 yılında Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç 'in  tutuklanması ile ilgili basın açıklamasında ben ve basın açıklamasında bulanan arkadaşlar gözaltına alınmış ve 4 gün gözaltında kalmıştık. Bugünde yapılan karar duruşmasında ben ve eski Hacıbektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı eski MYK üyesi Zeynel Can beraat kararı verilirken diğer arkadaşlara ceza verilmiştir. Bize verilen berat kararı basın açıklamasına katılan diğer arkadaşlara verilmeydi bundan dolayı üzgünüm" yorumunda bulundu.
Antalya'da Halkevkeri MYK üyesi Kutay Meriç'in 13 Şubat 2018'de "Erdoğan'a hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki gösterenlere, yargılandıkları davadan ceza verildi

haberimizvar.net- Antalya’da 13 Şubat 2018 günü “Erdoğan’a hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç  ve Barış Akademisyeni Serdar Başçetin’in tutuklanmasının ardından Antalya’da ve pek çok ilde tepki eylemleri olmuştu.

KUTAY MERİNÇ YALNIZ DEĞİLDİR

Antalya’da yapılan eylemde o dönemki Halkevleri MYK Üyesi Betül Öztürk, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkez Yöneticisi Zeynel Can ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Cem Kotan’ın bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Tutuklamalara tepki gösteren 12 kişinin yargılandığı davada Zeynel Can ve Cem Kotan’a beraat kararı çıkarken 10 kişiye toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten ceza verildi. Hamdi Can ve Betül Öztürk’e verilen ceza ise para cezasına çevrilirken geri kalan 8 kişiye verilen ceza ertelendi.

Konu hakkında açıklama yapan Meriç, "Haksız yere tutuklandığım için, bu kararı protesto edip basın açıklaması yapan arkadaşlarıma gözaltı işlemi yapılmıştı. Ben sonrasında bütün suçlamalardan beraat ettim. Hatta cezaevinde kaldığım için devletten tazminat aldım. Ama bu durumu protesto eden arkadaşlarım ceza aldı. Üzgünüm. Ülkemizde adalet sisteminin hali işte budur" dedi. 

Hakkında beraat kararı verilen CHP eski meclis üyesi Cem Kotan ise, "2018 yılında Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç 'in  tutuklanması ile ilgili basın açıklamasında ben ve basın açıklamasında bulanan arkadaşlar gözaltına alınmış ve 4 gün gözaltında kalmıştık. Bugünde yapılan karar duruşmasında ben ve eski Hacıbektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı eski MYK üyesi Zeynel Can beraat kararı verilirken diğer arkadaşlara ceza verilmiştir. Bize verilen berat kararı basın açıklamasına katılan diğer arkadaşlara verilmeydi bundan dolayı üzgünüm" yorumunda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.