Lara plajı karanlığa büründü

YEREL 19.02.2020 - 16:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Lara plajı karanlığa büründü

Antalya’nın Lara sahilinde bulunan 10 plaj işletmesi CK (Cengiz ve Kolin) Enerji’de muhatap bulamayınca karanlığa büründü. Sorunlarına çözüm arayan park işletmecileri, dolaplarındaki ve depolarındaki gıdalar nedeniyle mağdur olduklarını kaydetti.

haberimizvar.net- Lara sahil bandında bulunan plaj işletmelerini Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında yaptığı ihalede Bercem Turizm Seyahat firması aldı. 10 plaj işletmesi elektrik trafosunu ortak kullanmayı sürdürdü. Son olarak Ağustos ayında Cengiz ve Kolin ortaklığı olan CK Enerji’ye 180 bin TL fatura bedelini ödeyen işletme sahiplerinden, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) yeni yönetmeliğine dayanılarak iki fatura bedeli olarak 190 bin lira teminat istendi.  BAŞKA BİR FİRMAYLA SÖZLEŞME  Teminatı yatırmakta güçlük çeken plaj işletmeleri CK Enerji yerine farklı bir firma ile yeni bir sözleşme yaptı. Ancak yeni firmayla yapılan sözleşme CK tarafından onaylanmadı. Bunun üzerine dilekçe veren ve resmi başvuru yapan Bercem Turizm yetkilileri, CK’dan cevap alamadığı gibi muhatap da bulamadı.  FATURA VAR AMA MUHATAP YOK  İlk fatura tarihinden itibaren geçen 6 aylık süre zarfında CK Enerji tarafından saat okuması yapılmayan ve fatura gelmeyen Bercem Turizm’e bu kez Şubat ayında 54 bin TL’si gecikme bedeli olmak üzere toplam 194 bin TL elektrik faturası geldi. 6 aydır trafolarında fatura okuması yapılmadığını belirten dilekçelerini CK’ya vermelerine rağmen muhatap bulamayan plaj işletmecileri çaresizlik içinde beklemeye başladı.  ELEKTRİK TRAFOSU BERCEM’E AİT  Bir faturası ödenmeyen CK, hiçbir tebligat yapmadan elektrik trafosunun kilitlerini demir makasla kırıp, trafonun içini kullanılamaz hale getirince işletme sahipleri soluğu avukatın yanında aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bercem Turizm firması yetkilisi Ümit Topaloğlu,  “Büyükşehir’den burayı aldıktan sonra tüm alt yapısını biz yaptık. Su, elektrik dahil… Trafo firmamıza ait. Tüm işletmeler tek trafo kullanıyoruz. Burayı aldığımızda elektrik yoktu. Şimdi 10 işletme vatandaşa hizmet veriyor. Kış döneminde bekçi ve çalışanlarımız buralarda kalır, dolaplarımız ve depolarımız çalışır” dedi.  6 AY OKUNMAYAN SAYACA FATURA  Hava güzel olduğunda insanların Lara sahiline akın ettiğini söyleyen Topaloğlu, “Elektrik olmadan hiçbir şey yapamıyoruz. CK ile aramızdaki anlaşmazlığı çözmek için muhatap bile bulamadık. Trafodaki saatimizi okuyamaya gelmiyorsun, 6 ay sonra okumadığın saatin faturasını da esnafa kesip 54 bin lira ceza kesiyorsun. Olmadı başka bir firmadan elektrik almama izin vermiyorsun. Bu iş nasıl olacak? Esnafın durumu ortada… Biz hizmet sektöründe çalıyoruz. Yüzlerce kişi buradan ekmek yiyor bir de bizlere çıkış noktası bırakmıyorsunuz. Olacak iş değil! Bizim malımıza (trafoya) neden zarar veriyorsun? Bir resmi yazı gönder, uyar; ama yok. Kes cezayı, olmadı malına zarar ver” diye konuştu.    
Antalya’nın Lara sahilinde bulunan 10 plaj işletmesi CK (Cengiz ve Kolin) Enerji’de muhatap bulamayınca karanlığa büründü. Sorunlarına çözüm arayan park işletmecileri, dolaplarındaki ve depolarındaki gıdalar nedeniyle mağdur olduklarını kaydetti.

haberimizvar.net- Lara sahil bandında bulunan plaj işletmelerini Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında yaptığı ihalede Bercem Turizm Seyahat firması aldı. 10 plaj işletmesi elektrik trafosunu ortak kullanmayı sürdürdü. Son olarak Ağustos ayında Cengiz ve Kolin ortaklığı olan CK Enerji’ye 180 bin TL fatura bedelini ödeyen işletme sahiplerinden, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) yeni yönetmeliğine dayanılarak iki fatura bedeli olarak 190 bin lira teminat istendi.

 BAŞKA BİR FİRMAYLA SÖZLEŞME

 Teminatı yatırmakta güçlük çeken plaj işletmeleri CK Enerji yerine farklı bir firma ile yeni bir sözleşme yaptı. Ancak yeni firmayla yapılan sözleşme CK tarafından onaylanmadı. Bunun üzerine dilekçe veren ve resmi başvuru yapan Bercem Turizm yetkilileri, CK’dan cevap alamadığı gibi muhatap da bulamadı.

 FATURA VAR AMA MUHATAP YOK

 İlk fatura tarihinden itibaren geçen 6 aylık süre zarfında CK Enerji tarafından saat okuması yapılmayan ve fatura gelmeyen Bercem Turizm’e bu kez Şubat ayında 54 bin TL’si gecikme bedeli olmak üzere toplam 194 bin TL elektrik faturası geldi. 6 aydır trafolarında fatura okuması yapılmadığını belirten dilekçelerini CK’ya vermelerine rağmen muhatap bulamayan plaj işletmecileri çaresizlik içinde beklemeye başladı.

 ELEKTRİK TRAFOSU BERCEM’E AİT

 Bir faturası ödenmeyen CK, hiçbir tebligat yapmadan elektrik trafosunun kilitlerini demir makasla kırıp, trafonun içini kullanılamaz hale getirince işletme sahipleri soluğu avukatın yanında aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bercem Turizm firması yetkilisi Ümit Topaloğlu,  “Büyükşehir’den burayı aldıktan sonra tüm alt yapısını biz yaptık. Su, elektrik dahil… Trafo firmamıza ait. Tüm işletmeler tek trafo kullanıyoruz. Burayı aldığımızda elektrik yoktu. Şimdi 10 işletme vatandaşa hizmet veriyor. Kış döneminde bekçi ve çalışanlarımız buralarda kalır, dolaplarımız ve depolarımız çalışır” dedi.

 6 AY OKUNMAYAN SAYACA FATURA

 Hava güzel olduğunda insanların Lara sahiline akın ettiğini söyleyen Topaloğlu, “Elektrik olmadan hiçbir şey yapamıyoruz. CK ile aramızdaki anlaşmazlığı çözmek için muhatap bile bulamadık. Trafodaki saatimizi okuyamaya gelmiyorsun, 6 ay sonra okumadığın saatin faturasını da esnafa kesip 54 bin lira ceza kesiyorsun. Olmadı başka bir firmadan elektrik almama izin vermiyorsun. Bu iş nasıl olacak? Esnafın durumu ortada… Biz hizmet sektöründe çalıyoruz. Yüzlerce kişi buradan ekmek yiyor bir de bizlere çıkış noktası bırakmıyorsunuz. Olacak iş değil! Bizim malımıza (trafoya) neden zarar veriyorsun? Bir resmi yazı gönder, uyar; ama yok. Kes cezayı, olmadı malına zarar ver” diye konuştu. 

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.