‘Lozan Antlaşması bağımsızlık belgemiz’

GÜNDEM 22.07.2020 - 13:42, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘Lozan Antlaşması bağımsızlık belgemiz’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet balık, Lozan Antlaşması’nın 97’inci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Türk ulusu, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan şehrinde emperyalist devletlere karşı büyük bir siyasi zafer kazanmıştır” dedi.

haberimizvar.net- Türk ulusunun tarihinde dönüm noktası olan Lozan Barış Antlaşması’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli ve tapusu olduğunu vurgulayan Balık, mesajında şunları dile getirdi: “Lozan Antlaşması, Türkiye’nin uluslararası arenada bağımsız bir devlet olarak tanınma belgesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, bütünlüğü, egemenliği ve siyasal birliğinin kilometre taşı olan Lozan Barış Antlaşması’dır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları bu antlaşma ile belirlenmiş, bağımsız ve saygın bir devlet olarak tüm dünya devletlerine ilan edilmiştir.Lozan Antlaşması’nın kazanımlarını ve bağımsızlık belgesini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu değerlerini tartışmaya açmak ve küçümsemek Türkiye’nin Tam Bağımsızlığına karşı çıkmaktır.”   TARTIŞMAYA AÇILMASI Lozan Barışı'nın arka planında, Atatürk’ün peşinden giden Türk milletinin canıyla, kanıyla, emeğiyle ve kararlılığıyla fedakarca zafere taşıdığı milli kurtuluş mücadelemiz bulunmaktadır. Lozan Antlaşması, aynı zamanda köklü diplomasi tarihimizin kilometre taşlarından biridir. Lozan'da atılan imza, Sevr'i çöp tenekesine atmış ve tarihin çöplüğüne gömmüştür. Günümüzde Lozan'ı anlamanın yolu, Sevr'i tarihi gerçeklerine uygun olarak doğru değerlendirmekten geçmektedir. Unutulmamalı ki, Lozan Türk milletinin, Sevr ise Osmanlı hanedanlığının eseridir. Lozan'da atılan imza Türk milletinin kararlılığını, bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancını yansıtmasıdır. Tarihi bilgileri çarpıtan siyasi iktidarı ve gerici odaklar; İsmet Paşa’ya ve Atatürk’e saldırmayı marifet saymaktadırlar. Ulusumuzun tarihinde bu kadar önemli ve anlamlı olan Lozan Barış Antlaşması’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tartışmaya açılması unutulmayacaktır.”   ‘LOZAN’A SAHİP ÇIKIYORUZ’ “Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ‘1920'de bize Sevr'i gösterdiler. 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı” sözleri akıllardadır.  Bir kez daha Lozan Zaferi’ni anlamak için Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kuvayı Milliyecilerin, Kurtuluş Savaşı’nın, Çanakkale Zaferi’nin, Mondros Mütarekesi’nin, Sevr Antlaşması’nın doğru anlaşılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; çok zor koşullar ve imkansızlıklar içinde kazandığımız özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz demokratik, bağımsız, laik, üniter, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık gerekçesi Lozan Antlaşması’nın 97. yıldönümünü unutturmuyoruz ve ülkemizin kurucu değerlerini ve önderlerini hiçbir şekilde tartışmaya açtırmıyoruz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, Lozan Antlaşması'nın 97. yıldönümünü kutluyor, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarının ilke, devrim ve değerlerine sahip çıkma gururunu yaşıyoruz ve Cumhuriyetimize, onun kazanımlarına ve bağımsızlığımızın tapusu Lozan Anlaşması’na sahip çıkıyoruz.”  
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet balık, Lozan Antlaşması’nın 97’inci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Türk ulusu, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan şehrinde emperyalist devletlere karşı büyük bir siyasi zafer kazanmıştır” dedi.

haberimizvar.net- Türk ulusunun tarihinde dönüm noktası olan Lozan Barış Antlaşması’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli ve tapusu olduğunu vurgulayan Balık, mesajında şunları dile getirdi: “Lozan Antlaşması, Türkiye’nin uluslararası arenada bağımsız bir devlet olarak tanınma belgesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, bütünlüğü, egemenliği ve siyasal birliğinin kilometre taşı olan Lozan Barış Antlaşması’dır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları bu antlaşma ile belirlenmiş, bağımsız ve saygın bir devlet olarak tüm dünya devletlerine ilan edilmiştir.Lozan Antlaşması’nın kazanımlarını ve bağımsızlık belgesini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu değerlerini tartışmaya açmak ve küçümsemek Türkiye’nin Tam Bağımsızlığına karşı çıkmaktır.”

 

TARTIŞMAYA AÇILMASI

Lozan Barışı'nın arka planında, Atatürk’ün peşinden giden Türk milletinin canıyla, kanıyla, emeğiyle ve kararlılığıyla fedakarca zafere taşıdığı milli kurtuluş mücadelemiz bulunmaktadır. Lozan Antlaşması, aynı zamanda köklü diplomasi tarihimizin kilometre taşlarından biridir. Lozan'da atılan imza, Sevr'i çöp tenekesine atmış ve tarihin çöplüğüne gömmüştür. Günümüzde Lozan'ı anlamanın yolu, Sevr'i tarihi gerçeklerine uygun olarak doğru değerlendirmekten geçmektedir. Unutulmamalı ki, Lozan Türk milletinin, Sevr ise Osmanlı hanedanlığının eseridir. Lozan'da atılan imza Türk milletinin kararlılığını, bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancını yansıtmasıdır. Tarihi bilgileri çarpıtan siyasi iktidarı ve gerici odaklar; İsmet Paşa’ya ve Atatürk’e saldırmayı marifet saymaktadırlar. Ulusumuzun tarihinde bu kadar önemli ve anlamlı olan Lozan Barış Antlaşması’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tartışmaya açılması unutulmayacaktır.”

 

‘LOZAN’A SAHİP ÇIKIYORUZ’

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ‘1920'de bize Sevr'i gösterdiler. 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı” sözleri akıllardadır.  Bir kez daha Lozan Zaferi’ni anlamak için Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kuvayı Milliyecilerin, Kurtuluş Savaşı’nın, Çanakkale Zaferi’nin, Mondros Mütarekesi’nin, Sevr Antlaşması’nın doğru anlaşılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; çok zor koşullar ve imkansızlıklar içinde kazandığımız özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz demokratik, bağımsız, laik, üniter, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık gerekçesi Lozan Antlaşması’nın 97. yıldönümünü unutturmuyoruz ve ülkemizin kurucu değerlerini ve önderlerini hiçbir şekilde tartışmaya açtırmıyoruz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, Lozan Antlaşması'nın 97. yıldönümünü kutluyor, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarının ilke, devrim ve değerlerine sahip çıkma gururunu yaşıyoruz ve Cumhuriyetimize, onun kazanımlarına ve bağımsızlığımızın tapusu Lozan Anlaşması’na sahip çıkıyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.